Willy van der Kuylen

Willy van der Kuylen

6 december 1946 - 19 april 2021
Met een enorm gevoel van verslagenheid deelt PSV mee dat Mister PSV, Willy van der Kuijlen (1946-2021) tot groot verdriet van de club is overleden. Het clubicoon is 74 jaar oud geworden.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         41 t/m 60 van 1212        Volgende >
Bedankt voor wat je gegeven hebt als voetballer, als clubman en vooral als persoonlijkheid. Jouw penalty tegen AS Roma (1969) vergeet ik nooit. Doe de groeten aan Harrie daarboven. 
Op 22 april 2021
om 20:12 getekend door:
A.l.o.y.s. .H.o.e.x.
Dit is niet ok
Prachtige herinneringen aan Willy tijdens mijn Roda periode waar Willy ooit assistent was van Jan Reker.
Zeer fijne man, bescheiden terwijl hij toch de eeuwig topscorer is van Nederland. Veel van hem geleerd en altijd als ik hem zag bij één van mijn wedstrijden tegen PSV even een praatje. Rust zacht Willy, ik zal je nooit vergeten

Fons Groenendijk 
Op 22 april 2021
om 17:49 getekend door:
F.o.n.s. .G.r.o.e.n.e.n.d.i.j.k.
Dit is niet ok
Ik was en ben nog altijd een Ajax-fan, sinds 1967.
Als Ajax-fan hoopte je dat de concurrent Feyenoord en later PSV punten verspeelde.
Toen Ove Kindvall bij Feyenoord vertrok was ik opgelucht want ik had het idee dat ze niet meer zo'n goede spits zouden krijgen. In de jaren 70 werd PSV een geduchte concurrent. Bij Langs de Lijn hoorde ik vaak dat Willy van der Kuylen weer eens gescoord had. Ik kan me de wedstrijd PSV-Ajax 6-2 ook nog goed voor de geest halen en besefte dat PSV beter was dan Ajax. Toen Willy van der Kuylen niet meer bij PSV ging spelen was dat voor mij een opluchting: weer een concurrent minder voor Ajax vond ik. Al bij al wil ik daarmee zeggen dat ik Willy een geweldige speler vond. Ik heb hem ook een paar keer live in Enschede zien spelen tijdens wedstrijden van FC Twente tegen PSV, waaronder de wedstrijd in 1975 welke de FC met 2-1 won: PSV was nog ongeslagen en als Ajax-supporter kwam dat goed uit. Als voetballiefhebber heb ik van Willy genoten. Nog altijd schaam ik me voor het conflict dat Cruyff met Willy en Jan van Beveren had. Klasse van Willy dat hij gewoon zichzelf bleef. Cruyff, was een geweldige speler maar waar hij was waren er altijd conflicten. Willy, bedankt voor de mooie voetbalmomenten. De nabestaanden wens ik heel veel sterkte 
Op 22 april 2021
om 17:04 getekend door:
j... .s.c.h.i.p.h.a.u.w.e.r.
Dit is niet ok
Bedankt voor het plezier in voetbal. 
Op 22 april 2021
om 16:52 getekend door:
T.h.e.o. .B.e.r.g.m.a.n.s.
Dit is niet ok
Een groot voetballer is heen gegaan en een goed mens
heel veel sterkte toegewenst family

Rust zacht mister psv
Ik zal je nooit vergeten 
Op 22 april 2021
om 16:44 getekend door:
J.a.a.p. .h.e.n.g.e.v.e.l.d.
Dit is niet ok
Met droevenis vernam ik het nieuws dat mijn oud voetbalmaatje Willy is overleden. Ik ben blij dat ik met Willy heb gevoetbald in de jaren 70 en heb een hele fijne tijd met hem gehad. Ook met PSV d'Oude Glorie heb ik nog mooie herinneringen aan hem.
Samen met mijn vrouw wens ik Nel en de familie heel veel sterkte toe.
Bertus en Corina Quaars 
Op 22 april 2021
om 16:30 getekend door:
B.e.r.t.u.s. .Q.u.a.a.r.s.
Dit is niet ok
Skiete Willy! Rust zacht. 
Op 22 april 2021
om 14:35 getekend door:
B.a.r.t.
Dit is niet ok
Gecondoleerd. Veel sterkte met dit verlies. 
Op 22 april 2021
om 13:14 getekend door:
S.t.e.p.h.a.n.
Dit is niet ok
Ooh Willy van der Kuijlen,

Als kleine jongen groeide ik op in Nijmegen, waar ik ergens in 1973 supporter werd van PSV. Met natte haartjes voor de TV de wedstrijden volgen, indien die tenminste uitgezonden werden, zo was dat toen...
Tot mijn grote vreugde zag ik de legendarisch wedstrijden tegen oa FC Magdenburg, Barcelona en Bastia die resulteerden in de eerste Europese cup voor PSV in 1978. Eerder had het bijna gehele Brabantse elftal al de halve finales gehaald in 1975 (EC II) en 1976 (EC I).
Aan de hand van meester Willy en onder bezielende leiding van Kees Rijvers werd PSV in de jaren 70 landelijk een topclub en een tevens een Europese grootmacht.

Onwetende van de weinig constructieve verhouding - voor mij althans in die tijd - veroorzaakt door machtspelletjes, trad tot mijn grote teleurstelling Willy van der Kuijlen veel te weinig voor het internationale voetlicht bij het Nederlands elftal...
Later werd mij duidelijk dat Willy uit compassie met zijn maatje Jan van Beveren zijn rug recht en zijn mond dicht hield bij al het manipulatieve gedrag vanuit de Ajax hoek. Zonder deze 2 wereldtoppers heeft Nederland in mijn ogen de wereld titel verspeeld in 1974 en wellicht ook in 1978... gezegend zijn de onnozelen.

Laten we het echter nu vooral praten over het voetbalerfgoed dat deze fijn besnaarde voetballer uit Helmond ons nalaat...
Willy van der Kuijlen was een technisch perfecte voetballer met dynamiet in beide benen en kon met zowel links als rechts meesterlijke ballen laten vertrekken van zijn wreef. De talloze doelpunten, passes en assists die hij gaf waren van een zeldzame schoonheid en tevens uitermate effectief. Hij dient dan ook op hetzelfde niveau ingeschaald te worden als Cruijff en Van Hanegem. Als boegbeeld voor de club PSV,  maar tevens voor het Nederlands voetbal in het algemeen.
Zijn uiterst bescheiden, hoffelijke en sportieve houding, naast zijn zachtaardige karakter heeft hem wel parten gespeeld bij de landelijke en internationale erkenning.
Zowel op de groene mat  - Willy kreeg in bijna 20 jaar prof voetbal ooit 1 gele kaart en nooit rood - als buiten het veld. Praten deed Van der Kuijlen vrijwel alleen met zijn geniale voeten. Zo avontuurlijk als hij was als voetballer, zo weinig mondain was hij als mens in de voetbalwereld.
Ooit kon dit icoon naar Real Madrid; dan had het wellicht anders gelopen. Dat zullen we nooit weten, mede dankzij zijn zaakwaarnemer die ook fan van PSV was en hem liever in Eindhoven hield...

Voor altijd staat zijn historische doelpunt in de finale tegen het Franse Bastia mij helder voor geest: uithalen met rechts, de kanonskogel belandt tegen de paal, waarna Willy de bal in een vol strafschop gebied weer controleert en nu met links - als een volleert kunstenaar - alsnog in de goal schildert... 
Watertanden, waar zelfs de tegenstanders nederig voor gingen  klappen, waar is er mooier als ultiem bewijs van zijn hogere voetbalkunde.
Voor de de iets jongere mensen die de gloriedagen niet hebben meegemaakt: Willy was zoals Luc Nilis: zo volmaakt tweebenig en stijlvol, alleen dan nog 1 stapje hoger, sneller ook...
Dat zijn even fluwelen als kiezel harde traptechniek voor altijd in de harten van voetbal liefhebbers gebeiteld staat!

Ook op menselijk gebied was Willy een sieraad voor de de sport. Talloze verhalen - ook van fans van ander clubs - gaan nog steeds rond over zijn voetbal kunsten, sportiviteit, de vriendelijke lach en zijn hartelijkheid. Ondanks zijn aanzien was Willy normaal benaderbaar voor iedereen: een stralende ster zonder allures. Gewoon normaal doen en altijd klaar staan voor de mensen die hem adoreerden.

Tot slot wil ik afsluiten met het feit dat zijn doelpunten record - 311 treffers in de eredivisie - nooit meer geëvenaard zullen worden, dat is voor de eeuwigheid!

RIP beste PSVer aller tijden, zonder discussie en onmiskenbaar mister PSV, we koesteren jouw voetbalkunsten als schilderijen aan ons blauwdoek,  dankjewel!

Ivo van den Hurk 
Op 22 april 2021
om 12:06 getekend door:
I.v.o. .v.a.n. .d.e.n. .H.u.r.k.
Dit is niet ok
Wat een voetballer!! wat een mooi mens!! Wat een PSVer!! Vroeger genoot ik als klein menneke van Willy en nu weer als ik de beelden terug kijk. Kippevel!!
Rust zacht Willy en bedankt voor al die mooie momenten!! Sterkte voor familie en vrienden. 
Op 22 april 2021
om 10:59 getekend door:
T.w.a.n.
Dit is niet ok
Bedankt Willy

Rust zacht 
Op 22 april 2021
om 10:48 getekend door:
J.a.n.
Dit is niet ok
Sterkte voor de familie Nu willy nietn meer onder ons is missen we iets het doetn pijn 
Op 22 april 2021
om 10:23 getekend door:
J.a.n. .V.e.r.s.c.h.u.r.e.n.
Dit is niet ok
Een heel bescheiden man die een fenomenale voetballer was, is ons ontvallen. Wij nemen in grote dankbaarheid afscheid van hem. 
Op 22 april 2021
om 9:43 getekend door:
W.i.e.b.e. .G.o.o.s.s.e.n.
Dit is niet ok
Rust zacht Mr. PSV

Gelukkig hebben we de mooie beelden nog.
U verdient een groots afscheid zaterdag!

Dank voor de vele mooie jaren 
Op 22 april 2021
om 8:45 getekend door:
T.o.n.y.
Dit is niet ok
WILLY BEDANKT voor alle onvergetelijke momenten 
Op 22 april 2021
om 8:16 getekend door:
H.a.n.s. .S.e.i.j.k.e.n.s.
Dit is niet ok
Een groot voetballer is heengegaan
Veel sterkte toegewenst aan de familie met dit verlies 
Op 22 april 2021
om 7:57 getekend door:
J.o.s.&.T.i.n.e.k.e.
Dit is niet ok
Met een droevig hart helaas moeten vernemen dat Willy niet meer is. Alleen de mooie herinneringen blijven. Gelukkig heb ik Willy een paar mogen ontmoeten in het stadion. Wat een fijne warme man was het. Helaas doordat ik nu in Edmonton (canada) woon ben ik niet in de gelegenheid om langs het stadion te gaan. Daarom via deze weg wil ik alle vrienden en familie heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd.
We zullen je missen en altijd in onze harten dragen.
Mister PSV we hebben van je genoten. 
Op 22 april 2021
om 4:03 getekend door:
S.t.e.f.a.n. .G.a.l.l.o.
Dit is niet ok
Het vertoonde spel nooit mogen meemaken, wel de naam, de glorie, de vriendelijke, goedlachse man. Een icoon voor de club en voor het Nederlandse voetbal. Rust in vrede! Sterkte voor alle naasten van Willy, onze Mister PSV. 
Op 22 april 2021
om 0:56 getekend door:
M.a.r.t. .D.a.n.k.e.r.s.
Dit is niet ok
Rust zacht Willy ! ! ! ! ! ! ! !

En bedankt voor al het moois wat je ons in al die jaren hebt gegeven, zowel als voetballer, als ook als mens!

Heel veel sterkte toegewenst aan familie en vrienden.

Mister P.S.V. , voor altijd in ons hart! 
Op 22 april 2021
om 0:02 getekend door:
B.r.a.m. .N.o.r.t.i.e.r.
Dit is niet ok
Willy is voor PSV een gouden speler geweest. Wat een scoringsvermogen had deze fijne speler.
Rust zacht topper. 
Op 22 april 2021
om 0:00 getekend door:
W.i.l.l.e.m. .v.a.n. .d.e.r. .W.e.e.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 4 5 6 7 ... 61      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Jörgen van der Meulen
op 19 april 2021

Contact met beheerder >
Contact met Jörgen van der Meulen:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Willy van der Kuylen

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto