H.L.I. (Henk) Nijman

18 juli 1967 - 25 februari 2021
Ons bereikte het schokkende en droevige nieuws dat Henk Nijman plotseling is overleden. Henk was als bijzonder hoogleraar forensische psychologie verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en als wetenschappelijk onderzoeker werkzaam bij Fivoor. Henk was een zeer bevlogen en uitmuntend wetenschapper die vanuit de afdeling Wetenschap en Behandelinnovatie een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan divers wetenschappelijk onderzoek bij Fivoor. Hij was als geen ander in staat om de wetenschap te verbinden met de werkpraktijk en van zijn interessante voordrachten ging een enorme enthousiasmering uit. Bovenal was Henk een zeer aimabele man. Altijd vriendelijk en betrokken in het contact en voorzien van een flinke dosis humor. Wij zullen Henk erg missen en wensen zijn nabestaanden en de vele collega’s die met hem samenwerkten veel sterkte bij dit grote verlies.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 76        Volgende >
Dear Henk, you we re my best friend, I will never forget you and miss you as long as I am on earth's 
Op 5 april 2021
om 19:15 getekend door:
R.e.c.i.t.a.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met dit verlies. Henk was een ontzettend fijne en betrokken collega. Hij had echte passie voor het vak en veel humor. Heel veel sterkte voor de nabestaanden. 
Op 12 maart 2021
om 8:39 getekend door:
F.r.i.d.a. .v.a.n. .d.e.r. .V.e.e.k.e.n.
Dit is niet ok
Beste familie en naasten van Henk,
Henk ken ik als opvallend vriendelijk en hulpvaardig. Ik promoveerde alweer jaren terug op de kinderversie van "zijn" soas-r. Hij heeft me altijd goed geholpen, was heel inspirerend, toegankelijk, hartelijk en vol humor. Voor de klinische wetenschap van grote betekenis.
Heel verdrietig zo een mooi mens te moeten missen, ik wens jullie veel sterkte toe. 
Op 9 maart 2021
om 16:26 getekend door:
M.a.r.i.j.e. .V.a.l.e.n.k.a.m.p.
Dit is niet ok
Mij bereikte het onverwachte en zeer verdrietige nieuws van het overlijden van Henk. Mijn oprechte condoleances voor zijn naasten. Ik heb bij GGzE kort met hem mogen samenwerken op de High Intensive Care en de-escalatie. En volgde zijn onderzoek met grote interesse. Een groot verlies voor de wetenschap.

Diana Roeg, programmaleider onderzoek Kwintes / senior onderzoeker Tranzo, Tilburg University 
Op 9 maart 2021
om 15:46 getekend door:
D.i.a.n.a. .R.o.e.g.
Dit is niet ok
Wat een droevig bericht. Henk was een zeer gewaardeerde collega-hoogleraar en was verschillende keren in de promotiecommissie van een van onze promovendi hier op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij deed dit bijzonder kundig en had er volgens mij ook veel plezier in om in deze commissie te zitten. We zullen hem hier in Rotterdam in deze rol ook erg gaan missen. Heel veel sterkte voor zijn familie en andere naasten. 
Op 8 maart 2021
om 12:25 getekend door:
I.n.g.m.a.r. .F.r.a.n.k.e.n.
Dit is niet ok
De bevlogenheid uit de introductietekst is erg herkenbaar. Je was een enorme stimulans voor mensen om muziek te maken en daar samen enthousiast mee bezig te zijn, vol humor en nooit wars van een vleugje overdrijving met een glimlach. Je gaat zeer gemist worden, beste Henk. 
Op 6 maart 2021
om 23:56 getekend door:
E.r.i.c. .P.u.i.s.t.e.r.
Dit is niet ok
Lieve Henk,

Ik ga je ontzettend missen, je was een van mijn beste vrienden.
Rust zacht..

Martijn 
Op 6 maart 2021
om 23:16 getekend door:
M.a.r.t.i.j.n.
Dit is niet ok
onverwacht en schokkend, ik zal Henk zeer missen - zijn muzikale en organisatie-talenten waren ongeëvenaard. Sterkte voor de familie. 
Op 6 maart 2021
om 22:53 getekend door:
D.i.c.k. .V.e.s.t.d.i.j.k.
Dit is niet ok
I'm so sorry for your loss.

Just know that through his music and his never-ending kindness to others he inspired people oceans and continents away and encouraged people all over the world.

Though I never met him in real life, he truly changed me forever and for the better. Let this be testament to what an amazing person he was.
Henk's love for others and pure generosity will never ever be forgotten. 
Op 6 maart 2021
om 18:56 getekend door:
B.i.l.l.
Dit is niet ok
Beste familie en vrienden van Henk,
allereerst wil ik jullie condoleren en heel veel sterkte wensen. Wat heftig om zo plotseling van een dierbare afscheid te nemen.
Ik ken Henk vooral vanwege zijn rol ten behoeve van het TOP GGz traject. Ik bewonderde hem vanwege zijn kennis, maar ook het gemak waar hij dit ook aan niet-onderzoekers kon overbrengen. Daarnaast was hij ook gewoon ontzettend aardig en behulpzaam en wilde op alle mogelijke manieren bijdragen. Ik zal hem zeker gaan missen!

Teresa 
Op 5 maart 2021
om 16:57 getekend door:
T.e.r.e.s.a. .D.i.j.k.s.m.a.n.
Dit is niet ok
Ik wil Henk zijn familie en andere naasten condoleren. Henk was mijn supervisor wetenschappelijk onderzoek tijdens de KP opleiding bij Altrecht. Ik heb hem toen leren kennen als een gedreven onderzoeker met veel passie voor zijn vak. Ik kan eerlijk erkennen dat het mij waarschijnlijk niet was gelukt om het onderzoek tot een goed einde te laten komen zonder zijn ondersteuning en aanmoediging. Daar ben ik hem erg dankbaar voor. 
Op 4 maart 2021
om 17:10 getekend door:
N.i.k.o.l.a. .S.u.b.o.t.i.c.k.i.
Dit is niet ok
Het bericht van het overlijden van Henk Nijman was zeer onverwacht en overviel ons allen. Henk was een bevlogen kundige collega en heeft enorm veel bijgedragen aan onderzoek, had veel gevoel voor humor, was zeer bereikbaar voor de collega's en betrokken bij de patiënten. Wij wensen zijn familie en directe collega's van harte sterkte voor nu en de komende tijd.
Lex de Grunt en Mariëlle Ploumen, raad van bestuur Altrecht. 
Op 4 maart 2021
om 9:53 getekend door:
R.a.a.d. .v.a.n. .b.e.s.t.u.u.r. .A.l.t.r.e.c.h.t.
Dit is niet ok
Bijzonder schokkend was het bericht dat onze waarde collega Henk op 24 februari jl. zo plotseling en zo jong is overleden. Werkzaam in hetzelfde specialistisch vakgebied van de forensisch psychologie heb ik Henk leren kennen als en jarenlang meegemaakt als een leergierig, scherp en betrokken onderzoeker, als een gemoedelijk en innemend vakgenoot en als een alom gewaardeerd en enthousiasmerend pleitbezorger van verbetering en innovaties in de forensische geestelijke gezondheidszorg. De charme van zijn gemoedelijkheid en zijn relativering waren hartverwarmend en voor velen een voorbeeld. Ik wens zijn partner en kinderen, en andere familieleden en intimi veel sterkte bij het dragen en verwerken van het verlies. 
Op 3 maart 2021
om 14:42 getekend door:
F.r.a.n.s. .K.o.e.n.r.a.a.d.t.
Dit is niet ok
Allereerst mijn oprechte condoleances voor het gezin van Henk en andere nabestaanden.
Het overlijdensbericht bracht me terug naar de gesprekken die we hebben gehad over andere zaken dan alleen wetenschappelijke en mocht er ruimte zijn voor meer privé zaken. De deur van zijn kamer op Roosenburg stond altijd open en was je welkom voor een praatje binnen of met een sigaretje buiten. Dag Henk. 
Op 3 maart 2021
om 12:56 getekend door:
L.a.m.m.y. .G.e.r.d.i.n.g.
Dit is niet ok
Wat een verdrietig bericht... Ik heb met Henk samengewerkt in het kader van twee NWO-VCVGZ onderzoeksprogramma’s. Henk was als commissielid altijd zeer betrokken en gaf, vanuit zijn expertise en ervaring altijd de input die er toe deed, die meerwaarde had. Vanuit academisch oogpunt maar ook, juist ook, vooral vanuit zijn nauwe betrokkenheid met de relevante doelgroepen. Als ik een beroep op Henk deed, was hij er altijd voor me, hoe druk hij het ook had. Een integer, vriendelijk en toegankelijk mens is heengegaan. Een zeer groot verlies voor zijn nabestaanden, zijn vrienden en voor iedereen die hem kende. Veel sterkte.

Cecile Raat 
Op 3 maart 2021
om 11:13 getekend door:
C.e.c.i.l.e. .R.a.a.t.
Dit is niet ok
Beste Judy en kinderen,
Geschokt las ik afgelopen zaterdag het overlijdensbericht van Henk in de krant. Wat afschuwelijk en rauw dat jullie Henk zo plotseling en vroeg moeten missen. Wij herinneren ons Henk vooral vanwege zijn muzikale vriendschap met onze goede vriend Mark, met wie hij ‘The untold’ was. We denken met trots terug aan het optreden in Noorderligt, sept. 1992, waar zij samen (met jou als zangeres!) op het podium die mooie elektronische wave vertolkten. De cd (Cloud Cuckoo Town) hebben we zaterdagavond gedraaid, evenals enkele cassettebandjes van The Untold. We werden teruggekatapulteerd naar onze ‘jeugd’, hoe fijn! Later kwam ik Henk regelmatig tegen als collega aan de UM en ook bij diverse promoties en oraties in den lande. We hadden het dan steevast over de muziek en over ‘de vrienden van toen’. Henk laat mooie dingen na; niet alleen kennis en inzichten, maar ook prachtige muziek. Wij wensen jullie veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies. 
Op 3 maart 2021
om 8:30 getekend door:
S.a.n.d.r.a. .M.u.l.k.e.n.s. .e.n. .A.m.a.u.r.y. .S.t.r.o.u.x.
Dit is niet ok
Beste familie en vrienden, wat een ongelofelijk verdrietig nieuws over het overlijden van Henk... zo'n oprecht leuke, lieve en loyale collega. Altijd bereid om anderen te helpen, kritisch waar nodig en ondersteunend en adviserend vanuit zijn enorme kennis en expertise. Henk was mijn promotor in 2014. Omdat dit ook voor hem de eerste keer was als promotor, was het voor ons beiden een mooi en bijzonder moment waar we met veel plezier naar terug keken. Henk heeft altijd een lach op zijn gezicht in mijn herinnering aan hem. Vrolijk, wijs, aimabel, een tikkeltje uit de pas, vol goede ideeën en bijzonder humorvol. Wat een prachtig mens. We zullen je missen als dierbare collega. Heel veel sterkte met dit enorme verlies voor iedereen die Henk lief had. 
Op 3 maart 2021
om 0:25 getekend door:
M.i.c.h.i.e.l. .d.e. .V.r.i.e.s. .R.o.b.b.é.
Dit is niet ok
Als ik de foto's van Henk zie in de rouwkaart dan komen bij mij de vele bijzondere en mooie momenten die ik samen met Henk heb beleefd weer helemaal boven. Henk's inzet, humor, gedrevenheid, medemenselijkheid, schetsen een heel fijn en warm mens die wij nu moeten missen. De enige troost die rest, zijn de mooie herinneringen voor mij aan de werkoverleggen die ik met Henk heb gehad, de voordrachten van Henk als hoogtepunten op de op de managementconferenties van De Kijvelanden en de gesprekken in de pauzes, Henk met sigaret, druk gesticulerend en altijd betrokken bij het onderwerp van gesprek en bij zijn gesprekspartners.
Beste familie, heel veel sterkte met het grote gemis en moge het tot troost kunnen zijn dat Henk in onze harten voortleeft. 
Op 2 maart 2021
om 17:22 getekend door:
H.e.r.m.a.n. .H.o.e.k.z.e.m.a.
Dit is niet ok
Henk is voor mij de vleesgeworden definitie van een aimabel mens.
De eerste medewerker van de toenmalige Kijvelanden die in "De Binnenkijf" de organisatie heel beeldend vertelde over zijn passie voor muziek. Een prachtig verhaal van een prachtig mens, die in tegenstelling tot wat hij zelf vond, altijd het publiek aan zijn lippen had hangen.
Een groot gemis voor Fivoor en iedereen die hem kende. Heel veel sterkte gewenst voor de naasten.. 
Op 2 maart 2021
om 14:17 getekend door:
C.a.r.l. .d.e. .W.e.r.t.
Dit is niet ok
Beste familie en vrienden,
Heel triest nieuws, dat een van onze betere wetenschappers ons veel te vroeg heeft verlaten.
Ik heb Henk leren kennen in de Welterhof- en later Mondriaan- periode als beginnend onderzoeker, zijn promotie en later zijn hoogleraarschap. Henk was naast een uitstekend onderzoeker, ook een aimabel mens. Ik wens jullie veel sterkte. 
Op 2 maart 2021
om 13:30 getekend door:
P.e.t.e.r. .P.e.t.e.r.s.
Dit is niet ok
       1 2 3 4       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Fivoor
op 25 februari 2021
en blijft zichtbaar tot:
25 april 2021
Contact met beheerder >
Contact met Fivoor:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

H.L.I. (Henk) Nijman

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto