Berry Wijers

Berry Wijers

9 december 1959 - 13 januari 2021
Condoleance register Rijksuniversiteit Groningen Faculteit GMW - Experimentele psychologie.
Voor mensen geaffilieerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 56        Volgende >
Beste Berry,
We kenden elkaar nog niet zo lang.
Maar omdat jouw kantoor naast het onze was, zagen we elkaar relatief vaak.
Met je antwoorden op mijn vele vragen heb je de start in Groningen voor mij zeker gemakkelijker gemaakt.
Bedankt dat je zo'n aardige collega bent geweest.
Wat ontzettend verdrietig dat je geen kans hebt gekregen van je pensioen te genieten.
Karin 
Op 27 januari 2021
om 15:18 getekend door:
K.a.r.i.n. .P.i.l.z.
Dit is niet ok
Dag Berry 
Het was je zo gegund om te gaan genieten van je pre-pensioen. Bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan. Mijn gedachten gaan uit naar zijn nabestaanden.
Minou 
Op 22 januari 2021
om 14:50 getekend door:
M.i.n.o.u. .A.d.a.m.i.
Dit is niet ok
Vaarwel Berry
We fietsten als 14 jarigen: Enno en Hans jij en ik
door Overijssel
Waarbij de wereld voor ons open lag. Je bracht de liefde voor Lou Reed binnen bij mij in onze gymnasiumklas.
Tragisch dat je tijd is gekomen
Mijn medeleven gaat uit naar hen die hem lief hebben gehad en wens ze kracht om door te gaan 
Op 21 januari 2021
om 18:52 getekend door:
B.a.r.t. .M.o.l.e.n.a.a.r.
Dit is niet ok
Beste Berry, wat een schrik om te lezen over je overlijden. Veel te vroeg!!
En dan nog maar zo kort nadat je afscheid van je werk aan de RUG hebt genomen.
Vele herinneringen aan het GSG, Emmen, jou en onze jaargenoten komen boven. Rust zacht. Veel sterkte voor je dierbaren. 
Op 21 januari 2021
om 18:03 getekend door:
I.n.g.e. .H.u.t.t.e.r.
Dit is niet ok
Beste Berry,
gisteren viel mijn oog opeens op je overlijdensbericht in de Volkskrant van afgelopen zaterdag. Ik schrok. Jij overleden? Wij zijn toch ongeveer even oud? Dat is veel te vroeg! We kennen elkaar van het IEP in Haren waar jij (ook) voor mij dé vraagbaak was op het gebied van ERP-onderzoek. Altijd vriendelijk, open voor ideeën, bescheiden en deskundig. In de lunchpauze bridgen en tussendoor tafeltennissen. Ik kan me nog een betoog herinneren dat in deze tijd van Corona niet zou misstaan, over de ontsmettende werking van alcohol varianten bij het reinigen van elektrodes en instrumenten. Zo was er altijd reden om goed naar je te luisteren als je wat zei. Na mijn afstuderen zag ik je nog maar een enkele keer. Via LinkedIn bleven we verbonden. Ik wens je dierbaren heel veel sterkte komende tijd!
Vaarwel, Hans 
Op 21 januari 2021
om 11:50 getekend door:
H.a.n.s. .O.t.t.o.
Dit is niet ok
Ik had Berry al een tijd niet gezien, maar we hadden af en toe nog wel contact. Vooral over werk (ik had een cursus van hem overgenomen nadat hij met pensioen ging), maar soms ook over meer persoonlijke dingen. Hij stuurde bijvoorbeeld een ansichtkaart terug nadat ik hem een ansichtkaart had gestuurd voor zijn pensioen (geïnspireerd door Minou). In zijn antwoord, eerder een brief dan een kaart, wenste hij me veel sterkte met mijn toekomstige academische carrière. Een tijdje later stuurde hij me een email, wederom een lange, om me te feliciteren met een beurs die ik net had ontvangen, en ook om me te vertellen dat de meeste van de dingen die ik in het kader van deze beurs wilde onderzoeken in de jaren 80 al gedaan waren, en zodoende waagde hij zich aan een aantal rake voorspellingen over welke aspecten van mijn onderzoek wel, en welke niet, zouden uitkomen zoals ik deze had voorspeld. Ik waardeerde deze karakteristieke betrokkenheid zeer, zelfs met collega’s waar hij niet bijzonder close mee was, zoals ik. Hij was een toffe kerel, en het is gewoon beroerd dat hij zo jong en in deze tijden is overleden. Mijn gedachten gaan uit naar zijn partner, zijn familie, en naar zijn goede vriend en kantoorgenoot Pieter. 
Op 21 januari 2021
om 11:45 getekend door:
S.e.b.a.s.t.i.a.a.n. .M.a.t.h.ô.t.
Dit is niet ok
Berry,vanochtend heb ik het slechte nieuws gehoord. Als (oud)medewerker van de onderwijsadministratie GMW en als ondersteuner van docenten bij tentamens heb ik je leren kennen als een warm, hartelijk en bevlogen docent. Ook als BHV lid was je erg collegiaal. Met enige regelmaat denk ik met plezier terug aan die dagen. Voor nu wens ik de familie heel veel sterkte de komende tijd. 
Op 21 januari 2021
om 11:05 getekend door:
R.o.y. .B.r.a.d.w.o.l.f.f.
Dit is niet ok
Berry, je pensioen had langer moeten duren. Je was altijd bereid tot advies bj onderzoek op jouw gebied, en onze samenwerking in praktika heb ik altijd erg gewaardeerd.

De familie wens ik sterkte. 
Op 20 januari 2021
om 11:55 getekend door:
R.e.i.n.t. .G.e.u.z.e.
Dit is niet ok
Berry, ik kan niet geloven dat je er niet meer bent. Ik had het je zo gegund om te genieten van je pre pensioen. Ik herinner je als een scherpzinnige, zachtaardige man. Ik wens je naasten heel veel sterkte.

Janet 
Op 20 januari 2021
om 9:45 getekend door:
J.a.n.e.t. .V.e.l.d.s.t.r.a.
Dit is niet ok
Ik herinner je me nog goed van mijn studietijd (toen experimentele psychologie nog functieleer heette). Je viel op door je enorme betrokkenheid bij ons als studenten, je geduld en heldere uitleg.

Veel sterkte voor familie en vrienden. 
Op 20 januari 2021
om 9:09 getekend door:
S.a.n.n.e. .K.u.i.j.p.e.r.
Dit is niet ok
Beste Berry,

je was nooit de luidruchtigste, maar als je wat zei - ook al was het half gemompeld - was het of een feilloze analyse van wat er speelde, of een van jouw rake, sarcastische grappen. Vaak liep ik lang daarna nog grinnikend door de gang.

Door de lockdown hebben we er nog niet eens aan kunnen wennen dat je vanaf september niet meer bij ons werkte, maar nu is dat gemis nog groter.

- Hedderik. 
Op 19 januari 2021
om 22:51 getekend door:
H.e.d.d.e.r.i.k. .v.a.n. .R.i.j.n.
Dit is niet ok
Beste Berry,

Wat een vreselijk naar bericht. Zo onverwacht en onterecht. Alweer 30 jaar geleden was jij mijn stagebegeleider. Later hebben wij als collega’s samengewerkt aan een aantal EEG en fMRI-onderzoeken. Ik heb jou in die jaren leren kennen als een zeer kundig en aimabel mens en koester warme herinneringen aan die tijd. Jij hebt mij veel geleerd en daar ben ik jou nog altijd dankbaar voor.
Ik wens jouw familie en vrienden veel sterkte toe met het verwerken van dit veel te vroege verlies.

Klaas Jan Bruin 
Op 19 januari 2021
om 22:17 getekend door:
K.l.a.a.s. .J.a.n. .B.r.u.i.n.
Dit is niet ok
Vandaag werd ik op de hoogte gebracht van dit trieste bericht. Vanuit mijn oude rol heb ik contact met je gehad. Over de BHV of gewoon even bijpraten onder de luifel van de kantine. Je was een fijne kerel. Ik wens familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.

Benny 
Op 19 januari 2021
om 18:13 getekend door:
B.e.n.n.y. .T.u.i.n.s.t.r.a.
Dit is niet ok
Beste Berry,

Veel te vroeg ben je heengegaan.Je had nog zoveel mooie plannen. Ik ken je van de BHV als een rustige en vriendelijke medecursist.
Veel sterkte en kracht voor de familie om dit grote verlies te verwerken.

Gerda 
Op 19 januari 2021
om 17:09 getekend door:
G.e.r.d.a. .v.a.n. .d.e.n. .H.o.o.f.f.
Dit is niet ok
Vandaag bereikte mij het trieste bericht van Berry’s overlijden.
Ik ken Berry al vanaf zijn studententijd in Haren. In deze begintijd werd er EEG gemeten met klinische apparatuur, eigenlijk niet geschikt voor in een experimentele setting. Ik weet nog goed dat in de geluidsarme experimenteercabine allerlei niet medische spullen, zoals een elektrische kachel en schemerlampen, werden gebruikt. Al gauw werd de EEG-machine (Arend Van Gogh) vervangen door zelf gemaakte versterkers met galvanische scheiding. EEG is voor mij en Berry een specialisme geworden, hij als top EEG-onderzoeker en ik als technicus. Deze fijne herinneringen zullen mij altijd bijblijven.
Ik wens de familie en vrienden heel veel sterke met dit verlies.
Joop Clots. 
Op 19 januari 2021
om 16:54 getekend door:
J.o.o.p. .C.l.o.t.s.
Dit is niet ok
Beste Berry

Wat een vreselijk bericht kregen we over jouw veel te vroege overlijden. Halverwege de middelbare school kwam je bij ons in de klas, en het was meteen duidelijk dat je niet alleen een zeer intelligente en aardige man was, maar ook heel bijzonder en erg filosofisch ingesteld. Dat ben je volgens mij altijd gebleven. Ik heb heel veel mooie herinneringen aan je, en zal je nooit vergeten.

Dirk Jan 
Op 19 januari 2021
om 15:21 getekend door:
D.i.r.k. .J.a.n. .v.a.n. .V.e.l.d.h.u.i.s.e.n.
Dit is niet ok
Beste Berry,
Veel te vroeg. Och, je was nog zoveel van plan. Je blijft in mijn herinnering als een fijne collega, over al die veertig jaren. Met plezier denk ik terug aan de laatste jaren, in dezelfde kamer op het werk, de koffies, en de lunches.
Hartelijke groet,
Pieter 
Op 19 januari 2021
om 14:30 getekend door:
P.i.e.t.e.r. .d.e. .V.r.i.e.s.
Dit is niet ok
Dag Berry,
Wat ben ik ontzettend kapot van dit nieuws. Ik koester bijzonder mooie herinneringen aan de periode 1993-1996. Als kersverse student functieleer kregen we de kans om te proeven aan echt wetenschappelijk onderzoek en mochten we meelopen in een groot scala aan projecten waar je bij betrokken waren. Als begeleider was je niet alleen maar enthousiast, je was er ook altijd als mens; in goede en in slechte tijden. Zonder jou zou ik nooit hebben kunnen doen wat ik nu doe en daar ben ik je eeuwig dankbaar voor. Ik wou dat het anders was gelopen. Ik ben blij dat we twee jaar geleden nog een keer de kans hebben gehad om even bij te praten.
Durk 
Op 19 januari 2021
om 13:47 getekend door:
D.u.r.k. .T.a.l.s.m.a.
Dit is niet ok
Berry,

Al weer 25 jaar geleden waren wij korte tijd collega's. Je hebt veel indruk op me gemaakt als wetenschapper, maar vooral als mens. Dit nieuws maakt me sprakeloos. Ik wens je familie en je vrienden heel veel sterkte met dit verlies.

Xander van der Voort. 
Op 19 januari 2021
om 0:03 getekend door:
X.a.n.d.e.r. .v.a.n. .d.e.r. .V.o.o.r.t.
Dit is niet ok
Beste Berry,
Wat ontzettend verdrietig dat je geen kans hebt gekregen om samen met Renate, je familie en je vrienden te genieten van je (pre-)pensioen.
Bijna 30 jaar heb ik met je samengewerkt. Je kwam binnen bij Experimentele Psychologie in Haren als student, studeerde af, werd promovendus. Steeds mocht ik je mede-begeleiden. Het was een genot om samen met je op te trekken. Nooit vergeet ik onze inspirerende wekelijkse onderzoeksbijeenkomsten met Bert Mulder, je grote voorbeeld. Niet zelden was jij bepalend voor de vormgeving van het onderzoek.
Je werd een internationaal gerespecteerd en gewaardeerd onderzoeker; dat boeide je nauwelijks. Veel belangrijker voor je waren je studenten. Je was hun inspirator, stimuleerde, bracht rust, gaf vertrouwen en hielp hun op weg.
Het tekent je karakter: altijd eerlijk en oprecht, recht door zee, klaar staan voor anderen, aandacht voor wie hulp nodig heeft.
Ik ben dankbaar voor al die tijd dat we samen mochten werken; je was een hele fijne collega.
Berry, vaarwel, je blijft altijd in mijn gedachten. 
Op 18 januari 2021
om 22:23 getekend door:
B.e.n. .M.u.l.d.e.r.
Dit is niet ok
       1 2 3       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Minou Adami / experimentele psychologie
op 15 januari 2021
en blijft zichtbaar tot:
15 maart 2021
Contact met beheerder >
Contact met Minou Adami / experimentele psychologie:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Berry Wijers

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto