Jacoba Magteltje / Co van Anken-Hoogeveen

Jacoba Magteltje / Co van Anken-Hoogeveen

4 april 1929 - 8 januari 2021

Het is onmogelijk om iemand te vergeten
Die zoveel gaf om te herinneren

Het Licht
Heer,
Toen ik in het diepe dal zat
en geen spatje meer zag
van het licht aan de top,
heb ik U aangeroepen
en het werd lichter.
Het licht kwam in het dal,
en langs het licht
klauterde ik weer omhoog,
moeizaam,
maar eenmaal aan de top
zag ik het licht
in volle glorie.
Het leed was geleden
en dankbaar
heb ik Uw licht omhelsd.
Nu weet ik zeker:
U bent het stralende licht
aan de top van de berg,
maar ook
de schittering van het vonkje in het dal.
(Toon Hermans)
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 11 van 11
Morgen nemen wij in de Kerk, die Co zo vaak en lang bezocht heeft, definitief afscheid van een fijne en warme vriendin. Ondanks haar vele jaren ouder konden wij het heel goed met haar vinden. Niet alleen aan de bridgetafel, wij hebben het van haar en Jan geleerd, laat zij een leegte achter maar ook in ons hart. Wij zullen haar erg missen. Theo en Cathrien 
Op 21 januari 2021
om 22:39 getekend door:
T.h.e.o. .e.n. .C.a.t.h.r.i.e.n.
Dit is niet ok
Beste familie van Anken-Hoogeveen, in het bijzonder zoon Jan en dochter Monique,

Nog voor Kerst belde Co me op om te bedanken voor het kaartje, dat ik had gestuurd. Haar stem klonk goed en ze zei me dat het heel goed toeven was in Walshoutem. Ze vond de plek waar ze nog maar kort was, geweldig, "zoveel lieve mensen en zo dichtbij Monique". Ik zou haar komen bezoeken zodra dat weer was toegestaan. En dan kwam het bericht van haar overlijden. Geschokt was ik. Ik heb weinig mensen gekend, die zo positief in het leven stonden en vooral ook, daar uitdrukking aan gaven. Het leek alsof Co, waar ze ook was, in Valida in revalidatie, veel alleen in haar appartement, steeds het positieve zag, voelde, doorgaf! "Er is hier zoveel liefde" kon ze soms zeggen. Na een kerkdienst of als ze over haar "buurtjes" in Anderlecht sprak. Ze vertelde enthousiast over haar reizen naar Portugal, naar Pim. Ze heeft genoten van zoveel goeds! Dankbaar ben ik dat ik deze positieve, tolerante en liefdevolle vrouw heb gekend. Een mooi mens!
Ze mocht hoogbejaard worden, maar ze wordt niet minder gemist. Jan en Monique en haar kleinkinderen stuur ik hierbij mijn condoleances. Wens jullie kracht toe in de tijd van leegte en gemis. Greet Heslinga ( vriendin uit de kerk in Brussel) 
Op 21 januari 2021
om 19:54 getekend door:
G.r.e.e.t. .H.e.s.l.i.n.g.a.
Dit is niet ok
Beste Jan en kinderen, Monique, Michel en kinderen,
Uw lieve (groot)moeder Jacoba heb ik samen met mijn echtgenote Christiane (overleden op 01.02.2020)en mijn neef met zijn echtgenote (allen woonachtig in 1980 Zemst)leren kennen, tijdens een driedaagse cruise op de Seine dd. 24-27.11.2008. We zaten altijd samen aan dezelfde ronde tafel op de boot. We vonden haar direct een aangename en minzame gesprekspartner. En zij vond het heel fijn en was ons zeer dankbaar dat we van haar gezelschap genoten. Nadien heb ik haar enkele foto's van onze trip gestuurd en stuurden we tijdens de eindejaarsfeesten een wenskaart naar elkaar. Na enkele jaren telefoneerden we naar elkaar en dat vonden we leuker. Zij belde mij altijd eerst, meestal een paar dagen voor Kerstmis. Met Kerstmis 2019 heeft ze mij niet gebeld, ik heb dan zelf meerdere keren tevergeefs getelefoneerd. Toen dacht ik: wellicht is Jacoba overleden. Gelukkig kreeg ik een tweetal maanden voor haar verhuis naar het Woonzorgcentrum Zevenbronnen, tot mijn grote verrassing, een zeer aangename telefonische oproep van haar. Haar stem klonk zeer blij en uiterst opgewekt, vooral omdat ze dichter bij haar geliefde dochter kon gaan wonen. Toen ik haar meldingskaartje van woonstverandering ontving en las dat ze een e-mailadres had, heb ik haar dezelfde dag een mail gestuurd; waarop ze de dag nadien heeft geantwoord. Nadien heb ik nog twee mails naar haar verstuurd. Maar ze heeft er, tot mijn grote spijt, geen antwoord meer kunnen op geven.
Uw (groot)moeder was een uitzonderlijke vrouw. U mag er terecht trots op zijn. Praten met haar was een verrijking.
Van ganser harte bied ik u mijn innige deelneming en intens medeleven aan in het verdriet dat u treft.
Jean Verhaegen 
Op 21 januari 2021
om 16:29 getekend door:
J.e.a.n. .V.E.R.H.A.E.G.E.N.
Dit is niet ok
Mijn oprecht medeleven met de familie. Een enorme dank voor een vrouw met wie we samen zoveel hebben gedeeld in Het Anker. Haar positieve ingesteldheid, haar enthousiasme, haar aandacht voor ieder van ons en voor de vele dingen van het leven waren aanstekelijk. Dank voor de warmte die zij telkens uitstraalde. 
Op 20 januari 2021
om 21:24 getekend door:
J.o.h.a.n. .P.r.o.o.t.
Dit is niet ok
Chère Monique,
Chère famille,

En ces moments difficiles, je tenais à vous faire part de mes sincères condoléances et à vous exprimer toute ma sympathie.

Nous pensons bien à vous et vous envoyons des ondes positives pour tâcher de vous soutenir...

Margaux & Co. 
Op 18 januari 2021
om 9:24 getekend door:
M.a.r.g.a.u.x. .H.u.b.i.n. .&. .C.o...
Dit is niet ok
Beste familie,

In Brussel werkende in de dienst Welzijn heb ik Co jaren lang gekend. Een hartelijke, open en warme persoonlijkheid. Een fijne, aparte dame met enorme groot hart voor mensen. Nee, ze zal niet vlug vergeten zijn. "De dood verbreekt de liefde niet".
Innige deelneming. 
Op 17 januari 2021
om 18:46 getekend door:
G.e.r.d.a. .V.a.n.m.a.r.c.k.e.
Dit is niet ok
Lieve Jan en Monique en familie
Van Harte gecondoleerd met het overlijden van jullie moeder en oma.
Fijn dat ze nu in het Stralende Licht mag zijn. We denken terug aan een liefdevolle nicht. We leven op afstand met jullie mee.
Veel sterkte en kracht toegewenst om dit verlies te verwerken.
Hans en Marianne van Steenwijk 
Op 15 januari 2021
om 13:38 getekend door:
H.a.n.s. .e.n. .M.a.r.i.a.n.n.e. .v.a.n. .S.t.e.e.n.w.i.j.k.
Dit is niet ok
Chère Monique et famille,
Perdre un être cher est une épreuve difficile à traverser, et les mots ne suffisent pas à panser les plaies. Puissent-ils t’apporter un peu de réconfort.
Ivan et moi nous présentons nos plus sincères condoléances.
Bises à toi. Nadine. 
Op 14 januari 2021
om 19:55 getekend door:
N.a.d.i.n.e. .B.i.e.r.l.a.i.r.e.
Dit is niet ok
Lieve Monique, Beste familie

Woorden schieten te kort om bij het verlies van je geliefde moeder, oma troost te bieden. Het verdriet zal beetje bij beetje plaats maken voor de mooie herinneringen die jullie tijdens haar leven samen hebben opgebouwd. En zo blijft ze verder in jullie hart voortbestaan

Mijn innige deelneming en sterkte

Elly en Tony 
Op 13 januari 2021
om 19:30 getekend door:
E.l.l.y. .M.u.l.s.
Dit is niet ok
Beste familie,

Met droefenis doch erkentelijkheid dat onze wegen hebben gekruist, namen we kennis van het overlijden van 'Co'.
De Graanmarktjaren bewaren we in ons hart in dankbare herinnering aan jullie moeder. Oh ja, wat hebben we veel gepraat. Heel open en eerlijk over alles en nog wat. Ook over de persoonlijke levenskeuzes. Maar steeds in respect en in vriendschap. Vader en moeder zaten steeds op de laatste rij, en later was Co alleen. Haar verhuizing naar het vele kleinere appartement heeft ze aanvaard en nooit geklaagd. Jarenlang heeft ze in de kerkenraad gezeten, ik bracht ze toen steeds naar huis en de rode wijn was ook altijd van de partij! De laatste keer dat we elkaar spraken, was net voor haar verhuizing toen ze enkele maanden geleden is vertrokken uit Anderlecht. Ik had haar toen zelf opgebeld en ben er nog steeds erg dankbaar voor. Het was een enorm gezellig gesprek, waar ze nog steeds de haar kenmerkende humor wist te gebruiken. Ze heeft een heel mooie leeftijd bereikt. Ook in de Nederlandse vereniging waren vader en moeder vaste gasten, het was steeds een plezier om hen te ontmoeten. En de donkere bladzijden in het leven, nou ja die had ze omgeslagen.

Ze blijft in onze herinnering voortleven en in ons hart. En nooit zal ik nog een van mijn bijdragen voor de vereniging van bezoekers onder ogen kunnen krijgen zonder aan haar te denken. Ze heeft zich ook ingezet voor de raad van het pastoraat. Ja er zijn zoveel dingen te noemen.

We wensen jullie alle goeds en zegen toe en ondanks de moeilijke situatie toch een mooi afscheid.

Met vriendelijke groeten,
Guy & Mieke Liagre
Chemin des Charmilles 18
CH - 1660 Château-d'Œx 
Op 13 januari 2021
om 18:36 getekend door:
G.u.y. .L.i.a.g.r.e.
Dit is niet ok
Afscheid nemen van een geliefd persoon is droevig en moeilijk.
Ik bewaar de mooie herinneringen als troost.
Veel sterkte met dit groot verlies.
Mia 
Op 13 januari 2021
om 9:29 getekend door:
M.i.a. .L.a.e.r.m.a.n.s. .H.e.t. .A.n.k.e.r.
Dit is niet ok
       1 
Dit register is aangemaakt door:
Jan van Anken
op 11 januari 2021
en blijft zichtbaar tot:
11 juli 2021
Contact met beheerder >
Contact met Jan van Anken:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Jacoba Magteltje / Co van Anken-Hoogeveen

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto