Aad van den Heuvel

28 juni 1935 - 8 juni 2020
Aad van den Heuvel werd geboren in Rotterdam. Na het bombardement op Rotterdam kwamen zijn ouders in Sliedrecht terecht, waar hij opgroeide in een dijkhuis aan de Merwede. Hij volgde de HBS en studeerde voor sportleraar, maar hij werd ten slotte freelance sportverslaggever voor diverse kranten. In 1959 kwam hij bij de KRO langs voor een interview met directeur Jan Castelijns, die in de veronderstelling verkeerde dat Van den Heuvel kwam solliciteren. Hij werd meteen aangenomen. Als naam voor een nieuwe actualiteitenrubriek suggereerde Van den Heuvel Focus. "Mooi", antwoordde Castelijns, "daar maken we Brandpunt van." En Brandpunt was geboren.

Tot 1973 was Van den Heuvel verslaggever en presentator van Brandpunt en bereisde hij in die hoedanigheid de hele wereld. Brandpunt maakte in Nederland naam met uitgebreide reportages. Verslaggevers waren onder anderen Willibrord Frequin, Ed van Westerloo, Fons de Poel en Ad Langebent.

Na 1973 maakte Van den Heuvel een aantal speciale tv-programma's, zoals de J.C.J. van Speykshow, Cursief en de Alles is Anders-show, later gevolgd door De Ver van mijn Bed-show en KRO's Middageditie. Grote bekendheid bereikte hij eind jaren tachtig met Ook dat nog!. Van den Heuvel was de anchorman van dat humoristische consumentenprogramma, dat verder werd gedragen door Sylvia Millecam, Erik van Muiswinkel, Hans Böhm en Gregor Frenkel Frank.

In 1997 was hij de centrale presentator van het tv-programma De Nieuwsgier van de KRO.[2] Het was een samenspel van serieuze interviews, columns en persiflages. Hij werd bijgestaan door Coen van Vrijberghe de Coningh, Wivineke van Groningen, Fred Florusse en Han Oldigs.

Door zijn vele reizen had Van den Heuvel een ruimere blik op de wereld gekregen. Hij betreurde dat langere reportages over de derde wereld, zoals hij die voor Brandpunt maakte, steeds minder op televisie te zien waren. Die onvrede motiveerde hem tot het oprichten van De Nieuwe Omroep, die in 2005 een zendmachtiging kreeg, nadat zij met Nutopia was gefuseerd tot Llink. Deze zender ging in 2010 failliet.

Na een lange afwezigheid verscheen Van den Heuvel in 2012 in NTR's discussieprogramma De Halve Maan dat hij samen met Naeeda Aurangzeb presenteerde. Het tv-programma liep tot midden 2013.

Op de radio presenteerde Van den Heuvel Blik op morgen en Op de valreep. Hij schreef een wekelijkse column op het blog Broadcast Magazine.

Van den Heuvel richtte in 1993 het productiebedrijf Mediaat op.

Privé:
Van den Heuvel was getrouwd en had twee kinderen, onder wie de televisieverslaggever Caroline van den Heuvel.

In juni 2020 overleed hij op 84-jarige leeftijd. Op 13 juni was zijn uitvaart in besloten kring.

Bronvermelding: Wikipedia
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         21 t/m 20 van 20
< Vorige        1 2 
Dit register is aangemaakt door:
Frank Heetkamp
op 15 juni 2020

Contact met beheerder >
Contact met Frank Heetkamp :


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Aad van den Heuvel

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto