Karel Gott

14 juli 1939 - 1 oktober 2019

Schlagerzanger Karel Gott overleden.

Te midden van zijn familie is afgelopen dinsdagavond op 1 oktober 2019, even voor middernacht, de beroemde schlagerzanger Karel Gott in Praag, in de leeftijd van 80 jaar overleden.
Karel Gottar (ware naam) werd geboren 14 juli 1939 in Plzen in Tsjechië. Hij was al een aantal jaren ernstig ziek. In 2015 werd bij de zanger Lymfklier-kanker geconstateerd. Later werd hij "schoon" en genezen verklaard. In september van dit jaar maakte hij zelf bekend dat hij aan acute leukemie leed wat hem uiteindelijk fataal is geworden.
Karel Gott begon zijn imposante carriére in 1963 in Praagse danscafees. Hij werd opgemerkt in talentenwedstrijd.In 1963 bracht hij een Tsjechische versie uit van Moon River en mocht hij optreden in het theater Semafor. In 1967 nam hij deel aan een festival in Cannes en had hij gedurende zes maanden een show in Las Vegas. In 1968 vertegenwoordigde Gott Oostenrijk op het Eurovisiesongfestival, waarbij hij een 13e plaats haalde met het lied Tausend Fenster. Hij trad op in talrijke televisieshows - in door hemzelf gepresenteerde programma's, of als gast bij anderen. Tevens was hij, naar verluidt, een grote inspiratiebron voor de funky vocalist Chet Baker. Gott nam ongeveer 120 albums op. Het is niet precies bekend hoeveel platen hij verkocht heeft, maar men schat zo'n 30 miljoen tot 100 miljoen. In Tsjechië en Slowakije alleen al verkocht hij 15 miljoen platen. Karel Gott trad ook regelmatig op bij het Schlagerfestival in Kerkrade van wijlen Harry Thomas en Dennie Christian. "Die Goldene Stimme aus Prag" zoals hij vaak werd genoemd is helaas niet meer onder ons. Persoonlijk bewaar ik goede herinneringen aan de zanger toen hij in 2007 in het Gelderse Apeldoorn optrad en waar hij zijn cd : 40 jaar Karel Gott signeerde ter gelegenheid van dat hij 40 jaar op de bühne stond. Karel Gott werd o.a. bekend van hits als: Die Biene Maja, Einmal um die ganze Welt, Babicka, Eine Liebe ist viele Träne wert, Fang das Licht, Das Mädchen aus Athen, Für immer jung. Helaas is dit allemaal historie geworden. De fans zullen Karel Gott node missen. Rust in vrede lieve Karel Gott. Bedankt dat u met uw prachtige stem en muziek mij, en vele miljoenen mensen, zoveel plezier heeft gegeven. Rust in Vrede lieve Karel. U was een bijzondere aardige persoonlijkheid. We zullen u zeker missen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         21 t/m 23 van 23
Mijn ouders, later mijn moeder met mijn stiefvader, keken veel naar programma's waar ook Karel Gott in optrad. Pas vorig jaar kwamen de herinneringen hier aan weer naar boven en in het bijzonder Karl Gott, met recht de Gouden Stem uit Praag. R.I.P Karel Gott! 
Op 4 oktober 2019
om 20:12 getekend door:
L.e.i.l.a.
Dit is niet ok
Door de LP van mijn moeder ben ik in de jaren 70 als tiener naar Karl Gott gaan luisteren en ik vond het prachtig! Wat een mooie muziek en wat een prachtige stem en wat een sympathieke man! Mijn moeder heeft de LP nooit meer teruggekregen. Ondanks zijn hoge leeftijd was zijn stem nog even mooi en had niet aan kracht ingeboet. Erg dat hij er niet meer is. Weer een mooi mens die gemist wordt. 
Op 4 oktober 2019
om 15:31 getekend door:
S.y.l.v.i.a.
Dit is niet ok
Verdriet om deze man. Lieve en aardige man. Namens mijn hele familie gecondoleerd met dit enorme verlies en veel sterkte de komende tijd. 
Op 4 oktober 2019
om 12:59 getekend door:
t.h.e.a.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 
Dit register is aangemaakt door:
Elbert Jansen
op 2 oktober 2019

Contact met beheerder >
Contact met Elbert Jansen:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Karel Gott

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto