Johan Cruijff Foto: Youtube

Johan Cruijff

25 april 1947 - 24 maart 2016

De beste voetballer aller tijden is niet meer.

Hendrik Johannes (Johan) Cruijff was een Nederlands profvoetballer en voetbalcoach.

Cruijff wordt wereldwijd erkend als een van de beste voetballers aller tijden. In 1999 werd hij door de IFFHS verkozen tot Europees voetballer van de twintigste eeuw. Bij de verkiezing van Wereldvoetballer van de twintigste eeuw eindigde hij als tweede achter Pelé. De voormalige aanvaller en spelverdeler werd met name geroemd vanwege zijn techniek, startsnelheid, handelingssnelheid en spelinzicht. Drie maal werd hij verkozen tot Europees voetballer van het jaar en ook won hij drie keer de Europacup I. Dit laatste deed Cruijff met Ajax, waar hij gold als de leider en ster van het elftal. In 1974 bereikte Cruijff als aanvoerder van het Nederlands elftal de finale van het WK, waarin met 1-2 werd verloren van West-Duitsland.

Na een twintigjarige carrière als voetballer, waarin hij als prof voor clubs in Nederland, Spanje en de Verenigde Staten speelde, legde Cruijff zich in 1985 toe op het trainerschap. Zonder de benodigde diploma's werd de oud-speler trainer bij Ajax en met de Amsterdammers won hij twee KNVB bekers en de Europacup II. Nadat Cruijff begin 1988 ontslag nam bij Ajax, werd hij trainer bij zijn voormalige werkgever FC Barcelona. Daar formeerde hij een succesvol elftal dat de geschiedenisboeken inging als het Dream Team. Hoogtepunt tijdens zijn verblijf bij de Catalanen is de winst van de Europacup I in 1992. Na zijn ontslag in 1996 beëindigde Cruijff zijn trainerscarrière maar bleef hij invloedrijk bij zowel Ajax als Barcelona. Hij ging zich vanaf dat moment inzetten als weldoener en richtte diverse maatschappelijk betrokken instellingen op, die zich met name richten op jongeren en sport. Daarnaast bleef hij bij het voetbal betrokken, onder andere als analyticus, ambassadeur, adviseur en columnist. In 2009 besloot Cruijff het trainerschap opnieuw op te pakken toen hij werd benaderd voor het bondscoachschap van Catalonië. Deze functie vervulde hij tot en met 2013. Daarnaast had Cruijff van juni 2011 tot april 2012 zitting in de raad van commissarissen van Ajax.

Cruyff overleed aan de gevolgen van longkanker.

Bron: Wikipedia.org


Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         41 t/m 60 van 7358        Volgende >
Geachte familie, gecondoleerd en heel veel sterkte met dit enorme verlies.

Ik herinner mij dat ik als kind van 9 jr ,woonachtig in Curacao, als een dolle rond ons huis rende de naam van Ajax en Johan Cruyff scanderend. Zelfs in de tijd zonder 'Nederlandse' tv, computers of internet waren we in staat om de verrichtingen van Ajax en onze Johan te volgen. Vanaf die tijd is hij 'onze Johan, Hollands ,meest waardevolle export exponent'voor mij altijd een voorbeeld functie geweest.

Johan, ontzettend bedankt en leeft voort in al onzer gedachten en harten waar ook ter wereld of elders in het universum.


Frank Wulffelé, Kuala Lumpur Maleisië 
Op 4 april 2016
om 11:42 getekend door:
F.r.a.n.k. .W.u.l.f.f.e.l.é.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met dit verlies en sterkte family Cruijff, voor altijd in mijn hart. 
Op 4 april 2016
om 11:31 getekend door:
B.e.r.t.u.s. .d.o.r.l.a.n.d.
Dit is niet ok
Johan, een Groot Mensch is heengegaan. Rust zacht, in de wetenschap, dat je ons zoveel nalaat.
Tot ooit... 
Op 4 april 2016
om 11:02 getekend door:
B.r.a.m.
Dit is niet ok
Bedankt wat je voor het voetbal betekend hebt!Bedankt wat je voor mij gedaan hebt toen ik net begon met voetballen. Bedankt voor je 100% uitspraken waar geen kip omheen kon! Bedankt...
Voor familie en nabestaanden en eigenlijk iedereen: heel veel sterkte en hou zijn naam hoog! 
Op 4 april 2016
om 9:27 getekend door:
D.a.a.n.
Dit is niet ok
Voor eeuwig en altijd leef je voort Johan je blijft de beste..!
AFCA, sterkte familie Cruijff 
Op 4 april 2016
om 9:24 getekend door:
S. .R.a.n.a.s.i.n.g.h.e.
Dit is niet ok
Een bal virtuoos,
Een leider,
Een vriend voor wie hem nodig had.

Wat een gemis!!
( in kleine kring maar ook mondiaal)
Veel sterkte! 
Op 4 april 2016
om 4:44 getekend door:
L.i.e.s. .v.a.n. .N.o.o.r.d.
Dit is niet ok
MI MAYOR SENTIDO PESAME A TODOS , SIENTO CON MUCHO DOLOR LA PERDIDA DE UNO DE LOS MAS GRANDES JUGADORES Y TECNICOS DE LA HISTORIA DEL FUTBOL MUNDIAL, RUEGO A DIOS PADRE CREADOR DE ILUMINARLO EN LA VIDA ETERNA AMEN. INFINITAS GRACIAS JOHAN CRUIJFF POR TODO LO QUE NOS DISTES, PARA FUISTES EEL MEJOR JUGADOR QUE VI EN MI VIDA. 
Op 4 april 2016
om 1:04 getekend door:
T.O.M.A.S. .G... .R.U.S.S.O.
Dit is niet ok
Dank je wel Johan voor alles! 
Op 3 april 2016
om 23:48 getekend door:
n.i.c.o.
Dit is niet ok
Sterkte voor de familie van Cruyff. We gaan hem missen, de grootste Nederlandse voetballer ooit 
Op 3 april 2016
om 21:10 getekend door:
J.e.r.o.e.n. .L.i.n.d.e.r.h.o.f.
Dit is niet ok
Gecondoleerd familie van Johan Cruijff en wij wensen jullie heel veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd. Johan is onvervangbaar, maar wij zullen hem altijd herinneren als onze enige echte nummer 14 en het blijf het een echte Ajacied! Bedankt voor alles Johan! 
Op 3 april 2016
om 21:03 getekend door:
C.h.i.t.o.e.
Dit is niet ok
Gecondoleerd Familie van Johan Cruyff en heel veel kracht met het missen van deze bijzondere man. Ik denk dat hij de beroemdste man van Nederland is en zal blijven omdat hij met zijn voetbaltalent ons land op de kaart heeft gezet. Natuurlijk Johan heb je ook veel gedaan voor jouw Foundation en dat is mede bewonderenswaardig want je hoefde het niet te doen maar deed het wel! Je hebt veel invloed en bewondering gekregen na je overlijden maar bedenk ook wat je invloed was op al die voetballers dat maakte jouw zo groots! Rust in vrede lieve man dat heb je verdient? En bedankt voor alles! 
Op 3 april 2016
om 20:21 getekend door:
K.a.r.i.n. .W.o.l.d.e.r.i.n.g. .E.l.s.i.n.g.a.
Dit is niet ok
Beste familieleden van Johan Cruijff,

Ik wens u sterkte en kracht toe met het overlijden van Johan. Zijn plaats blijft nu leeg maar ik wens u toe dat de mooie herinneringen u kracht geven om verder te leven met het gemis van deze geliefde. 
Op 3 april 2016
om 16:23 getekend door:
L.i.e.s.b.e.t.h.
Dit is niet ok
Als jongetje kreeg ik je handtekening in de Meer. Heb je jouw leven bewonderd voor je kwaliteiten niet alleen als voetballer maar vooral als mens. Een voorbeeld voor velen. Dank Johan voor alles wat je hebt betekend. Rob van der Sluis 
Op 3 april 2016
om 15:00 getekend door:
R.o.b.
Dit is niet ok
Lieve familie en vrienden, heel veel liefde en kracht wens ik jullie om dit grote verlies te kunnen dragen. Dat de vele mooie herinneringen enige troost mogen brengen. Sterkte xxx

Johan, bedankt voor zoveel moois!
#4evernr14
#GraciesJohan 
Op 3 april 2016
om 12:29 getekend door:
P.a.t.t.y. .R.e.m.y.
Dit is niet ok
Johan,

Bedankt voor al de mooie momenten wat je velen hebt geschonken en daarbij geen uitzondering maakte voor geloof, ras of status. Wij zullen je missen.

Wij wensen de familie veel sterkte, om dit grote verlies te verwerken. 
Op 3 april 2016
om 11:48 getekend door:
A.n.d.r.e. .&. .L.i.s.e.t.t.e.
Dit is niet ok
Lieve Danny. Jordi Chantal en Susila,

Ik wil jullie heel veel sterkte moed en kracht wensen nu deze mooie man Johan er niet meer fysiek aanwezig is... wat een mooie herinneringen laat jullie vader en man achter in de wereld wat een pracht mensis er heen gegaan... Ik wens jullie heel veel kracht en wijsheid toe en ik zal hem altijd een herinneren als de man van mijn geboortejaar en als een fantastisch familieman en Ajacied in hart en nieren en een man die aan Spanje zijn hart verloren heeft... huggggsss adios amigo Johan 
Op 2 april 2016
om 18:50 getekend door:
M.i.l.l.v.i.n.a.
Dit is niet ok
Mijn oprechte deelneming bij het verlies van een groot man. Ik denk daarbij aan de naaste familie die dit grote verlies moeten dragen. Veel sterkte bij het verwerken van jullie dierbare. 
Op 2 april 2016
om 18:23 getekend door:
E.L.S. . .H.O.U.S.S.I.N.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met t verlies v een waardevolle man Johan. Wens familie en rest heel veel sterkte in komende tijd. Zal vreemd zijn zonder hem maar heeft wel iets mooist achtergelaten en dat zullen we koesteren. 
Op 2 april 2016
om 17:52 getekend door:
J.o.S.a.
Dit is niet ok
Johan Crijff de meester, strategist, wereldleider, filosoof en visionar. Ik heb van je voetbaltechnieken genoten en vooral van je 14 uitspraken geleerd die ik in het dagelijkse praktijk toepast. Bedankt! Je bent unique en sociaal person. Ik wens je allerbeste toe waar je ook bent hiernamaals. De sterkte voor de nabestaanden. 
Op 2 april 2016
om 17:30 getekend door:
D.e.w.a.n.
Dit is niet ok
Lieve Johan

Een vechter was je je leven lang.
Helaas heb je deze wedstrijd niet overwonnen.
R.I.P Lieve Johan we zullen je missen. 
Op 2 april 2016
om 11:37 getekend door:
W.i.l.m.a.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 4 5 6 7 ... 368      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Jan Willem
op 24 maart 2016

Contact met beheerder >
Contact met Jan Willem:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Johan Cruijff

Er zijn voor dit register meer dan 5000 condoleances. Neem contact met ons op om een boekje te laten maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto