Eddy Wally

Eddy Wally

12 juli 1932 - 6 februari 2016
De Vlaamse zanger Eddy Wally is zaterdagavond op 83 jarige leeftijd overleden.

De artiest heeft volgens zijn manager afscheid kunnen nemen van zijn geliefden.
Wally zou kort voor zijn dood nog hebben gezegd dat hij gelukkig was.

De zanger had al langer gezondheidsklachten. Hij belandde in 2011 na een hersenbloeding in het ziekenhuis. Sindsdien woonde hij volgens Belgische media in een verzorgingstehuis in zijn geboorteplaats Zelzate, vlakbij de grens met Nederland.

Door een probleem met zijn sondevoeding en een ingreep aan zijn maag bracht Wally ook de feestdagen van 2015 door in het ziekenhuis. Hij mocht eind januari weer naar huis. De zanger overleed uiteindelijk zaterdagavond rond 23.00 uur.

Wally, die werd geboren als Eduard Van De Walle, was in eigen land onder meer bekend van hits als Cherie en Ik spring uit een vliegmachien. Hij werd ontdekt door de Nederlandse producent Johnny Hoes en stond bekend om zijn opmerkelijke uitspraken en zijn extravagante kledingstijl.

Wally was vooral in eigen land populair, maar hij probeerde ook internationaal door te breken. Hij vergeleek zich graag met zijn grote voorbeeld Frank Sinatra en trad onder meer op in Las Vegas. Ook zong hij in de jaren 70 in diverse Europese landen en zelfs in Rusland en China. Het lied Cherie werd in het Chinees vertaald.

De zanger noemde zich graag The Voice of Europe en had naar eigen zeggen een grote schare fans. Maar sommige critici lieten zich spottend over hem uit. Zo hadden grappenmakers voor zijn huis in Erteveld een groot naambord geplaatst, zodat fans hem makkelijk konden vinden voor een handtekening of foto.

In 2011 raakte hij na een hersenbloeding deels verlamd en belandde hij in een rolstoel. Dat weerhield hem er niet van in december 2012 het podium te beklimmen tijdens de Nacht van de Schlagers in Kortrijk. Het bleek zijn laatste optreden.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         41 t/m 44 van 44
Beste meneer Wally, u was een groot artiest. Bedankt voor alles wat u gedaan heeft. Rust in vrede. Heel veel sterkte aan de nabestaanden. 
Op 7 februari 2016
om 15:43 getekend door:
W.i.l.l.e.m. .B.l.a.n.k.e.n.s.t.e.i.n.
Dit is niet ok
The voice of Europe is niet meer. Dankjewel voor alles wat je wereldwijd betekend hebt.

liefs, je Cherie Mirjam xxx 
Op 7 februari 2016
om 12:17 getekend door:
M.i.r.j.a.m.
Dit is niet ok
Dank je wel...
Rust zacht Eddy. 
Op 7 februari 2016
om 12:12 getekend door:
P.a.u.l. .v.a.n. .v.l.i.e.t.
Dit is niet ok
Jammer.
Een icoon verloren 
Op 7 februari 2016
om 11:28 getekend door:
E.r.i.k.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 
Dit register is aangemaakt door:
Marco
op 7 februari 2016

Contact met beheerder >
Contact met Marco:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Eddy Wally

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto