Joost Backus

Joost Backus

18 april 1960 - 2 maart 2014

“Man kann alle Möglichkeiten bedauern, die man nie gehabt hat, oder sich daran freuen, das Mann kurz aufgetaucht ist aus der großen Dunkelheit der Unendlichkeit, die immer herrscht, vor der Geburt und nach dem Tod, ein kurzes Moment Licht, das ist doch viel...“

Vielen Dank für das Leben
Joost Backus, 28 Augustus 2013

Levend in een paradijs zonder vogels

Elke dag de wereld bekijken door een andere bril, geen kans voorbij laten gaan om kleurrijk aanwezigheid te zijn. Zonder oordeel op zoek naar het uiterste in zichzelf en in relatie tot de ander. Joost rondde zijn leven af, terwijl anderen de glazen in de lucht hieven en de draak staken met het leven. In stilte mag u het glas heffen op deze inspirator. Joost zal in besloten kring gecremeerd worden.

Joost Backus: Ontwapenend, zoekend, grenzeloos, oprecht, intens, zacht, extravert.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         121 t/m 140 van 146        Volgende >
Vaarwel Joost, het was een voorrecht je te kennen. 
Op 5 maart 2014
om 12:48 getekend door:
A.n.t.o.n. .v.a.n. .R.o.s.s.u.m.
Dit is niet ok
Een geweldige mens, kleurijk en vrolijk met zijn oranje bril op de gekke witte fiets.
Rust zacht Joost 
Op 5 maart 2014
om 12:47 getekend door:
s.a.r.a.h.
Dit is niet ok
Twee weken geleden spraken we over de vastelaovend! Je vroeg je af of er in deze tijd ergens een Caribische vastelaovend werd gevierd! Daar wilde je graag naar toe. Ik hoop dat je die nu hebt gevonden.. Met veel opzwepende klanken, prachtige kleuren en mooie mensen. Hojje Joost! 
Op 5 maart 2014
om 12:43 getekend door:
G.e.r.d.i.e. .Q.u.i.c.k.e.n.
Dit is niet ok
Ah Joostje, wat zal deze wereld je toch missen. Heel jammer.. Je vroeg je altijd af of God bestaat. Je vraag is nu beantwoord.

Rust in vrede lieve Joost 
Op 5 maart 2014
om 12:39 getekend door:
S.a.b.i.n.a.
Dit is niet ok
Beste Joost,

Ons bedrijf, onze branche kende jou als een bijzondere man. Uiterlijk markant met je speciale brillen en kleding. Innerlijk markant door je vriendelijkheid en oprechte interesse.
Daarmee was je een exoot binnen de -high tech-.

Familie, vrienden en collega's veel sterkte gewenst met het dragen van dit verlies.
We zullen Joost missen. 
Op 5 maart 2014
om 12:25 getekend door:
H.a.n.s. .Z.i.j.l.s.t.r.a.
Dit is niet ok
als kleurrijke nonconformist, causeur, kritische analist maar bovenal betrokken bij Venlo met altijd weer verrassende inzichten en opvattingen, zullen we je zeer missen! 
Op 5 maart 2014
om 12:19 getekend door:
M.a.r.c.e.l. .e.n. .S.t.e.p.h.a.n.i.e. .H.o.g.e.n.h.u.i.s.
Dit is niet ok
Joost,

Rös zaach, dank veur dien wieze waörd altied. 
Op 5 maart 2014
om 12:04 getekend door:
H.e.r.m. .P.o.l.l.u.x.
Dit is niet ok
Venlo verliest een zeer markante persoon en een oprecht en kleurrijk mens. Dit komt hard aan. Heel veel sterkte voor de achterblijvers. 
Op 5 maart 2014
om 12:05 getekend door:
W.o.u.t.e.r. .S.c.h.e.n.k.
Dit is niet ok
Wat een schok om te vernemen dat Joost er niet meer is. Ik vond Joost een prachtvent en het onconventionele in de toch traditionele hightech wereld een verademing. Was altijd plezierig met hem te te praten en te overleggen.

Ik zal hem zeker missen. 
Op 5 maart 2014
om 11:56 getekend door:
J.o.h.n. .B.l.a.n.k.e.n.d.a.a.l.
Dit is niet ok
Een geweldig en onvervangbaar persoon is heengegaan... een leegte is in ons achtergelaten.

Tot mijn grote ontsteltenis las ik gisteren het bericht dat Joost overleden is. Het trieste nieuws was voor mij geheel onverwacht en dit afscheid is dan ook veel te vroeg.

Ik weet uit ervaring helaas dat dit zeer zware dagen zijn en dat familie en vrienden elkaar nodig zullen hebben bij het verwerken van dit immense verlies. Ik wens de familie van Joost, zijn vrienden en feitelijk ons allen veel wijsheid en sterkte in deze zeer moeilijke tijd. 
Op 5 maart 2014
om 11:53 getekend door:
H.a.r.o.l.d. .W.e.f.f.e.r.s.
Dit is niet ok
Joost, Je kleurde het leven, Venlo en het zomerparkfeest. Ik hoop dat ze aan de andere kant ook van Kleuren en feestjes houden. We gaan je missen. 
Op 5 maart 2014
om 11:52 getekend door:
T.o.i.n.e...
Dit is niet ok
May his soul rest in the peace that he long sought and so deserves. 
Op 5 maart 2014
om 11:40 getekend door:
R.o.b.e.r.t. .H.o.w.e.
Dit is niet ok
Nu de tonen van de levensballades van de Venlose joekskapellen langzaam zijn uitgestorven en er wellicht nog een eenzame trompetter door de kale straten meandert, komt het besef des te harder door. Joost Backus heeft een einde gemaakt aan dit aardse paradijs zonder vogels. Joost was een van onze vrijwilligers. De levendige presentator van het Vriendenpodium. Daar kondigde hij artiesten aan zoals hij alleen kon. Kleurrijk met zijn oranje bril. Enthousiast, gek, aanstekelijk. Joost kon ons ook inspireren met ideeën. Knotsgekke, grenzeloze ideeën, waarvan hij vond dat wij dat moesten gaan doen. Als dat besef er was, was Joost alweer volop met de volgende droom bezig. Joost was ook een van de vroege opbouwers van het festival. Vrolijk in zijn geruite pak en vouwfiets. Anders. Maar geliefd en geaccepteerd. In het Julianapark hekken sjouwen samen met die mannen. Dan was hij gelukkig. Dat zag je aan hem. Even dat hoofd bovenin op rust zetten. Weer terug op aarde. Zij zullen hem missen en wij zullen hem missen. Iedereen op het Zomerparkfeest kende hem of kende hem wellicht eigenlijk toch niet. Want Joost kende ook een introverte, tobbende, eenzame kant. Een rare vogel. Een paar lieve mensen, zoals Mieke en Ineke, hebben hem de laatste weken nog zo intensief proberen op te beuren, maar zelfs dat mocht niet baten. Joost zocht uiteindelijk de rust in zichzelf. En dat komt voor ons hard aan ? 
Op 5 maart 2014
om 11:30 getekend door:
R.o.m. .v.a.n. .S.t.r.i.j.p.
Dit is niet ok
Dag Joost,
een van de meest oprechte mensen die ik ooit heb leren kennen.
Goede reis! 
Op 5 maart 2014
om 11:08 getekend door:
l.o.n.n.e.k.e.
Dit is niet ok
Dankbaar je gekend te hebben. Een mooi mens.

"Ik hoop dat je stierf in vrede met jezelf,
alle pijn verleden tijd en tevreden met jezelf."

Brainpower. (2001). Je moest waarschijnlijk gaan. 
Op 5 maart 2014
om 10:53 getekend door:
S.o.f.i.e.
Dit is niet ok
Lieve Joost,we hebben je leren kennen als een zeer kleurrrijk persoon.Altijd was je in voor een praatje,en een luisterend oor.We hebben afgelopen zaterdag nog samen met elkaar staan kletsen,en dan krijg je na een paar dagen te horen dat je er niet meer bent!Je hebt me nog rondgereden door de stad in je bakfiets,wat hebben we gelachen!!!Joost rust zacht jongen,en doe ze hierboven net zoveel plezier als je bij ons hebt gedaan!!! 
Op 5 maart 2014
om 10:50 getekend door:
L.i.e.k. .e.n. .J.e.l.
Dit is niet ok
Joost, altijd zo kleurrijk met jou, maar nu inktzwart. Wat ga ik je missen. Was er ergens een hightech beurs, dan waren wij er, samen. Bedankt dat je me Munchen en Neurenberg hebt laten zien. Het avontuur met de fietsjes met Pieter zal ik nooit vergeten; Hoe we Pieter nog bijna kwijt waren omdat de ICE zijn fiets niet meer terug wilde geven. En dat is slechts een van onze vele avonturen. We hebben ontzettend veel gelachen en ik heb ontzettend veel van je geleerd. Ik zal nog vaak een "Hugo" op je drinken (ons drankje he!). Ik hoop nog veel vaker mensen zoals jij op mijn pad te treffen. Lieve Joost rust zacht! 
Op 5 maart 2014
om 10:37 getekend door:
K.i.m.
Dit is niet ok
Mompel, mompel. Joost, we gaan je missen. 
Op 5 maart 2014
om 10:08 getekend door:
N.i.e.k.e. .R.o.o.s.
Dit is niet ok
Joost was een kleurrijk persoon met een eigen kijk op diverse dingen in het leven,vele malen hebben we hem mogen begroeten op onze activiteiten. Samen met Joost hebben zijn we naar Nijmegen afgereisd om een ontmoetingsavond voor Transgenders mee te maken, al snel nam hij contact met diverse transgenders om zijn visie te delen. Het was mooi om te zien dat hij snel in het vaste groepje werd opgenomen, zijn enthousiasme en gedrevenheid werd door diverse gedeeld. De interessante gesprekken over het heden en de toekomst kwamen vaak voorbij, zodra de deur openging van Gaybar Boogaloo en de man met de oranje bril binnen kwam was het gelijk van hey Joost. Vrijdag 28 Februari zal bij ons nog vers in het geheugen blijven toen Joost binnen was in zijn verschijning als madam, kleurrijk zoals altijd en met een glimlach op zijn gezicht. Joost we zullen het bekende fietsje, jou bril en je aanwezigheid missen. Je was een mooi mens waar je erg fijn mee kon praten 
Op 5 maart 2014
om 9:01 getekend door:
S.t.i.c.h.t.i.n.g. .C.o.m.i.n.g. .I.n.n.
Dit is niet ok
Joost vrijdag nog even met elkaar staan praten over de dingen in het leven, je zag het leven altijd kleurrijk in zo vertelde je me dat iedereen ongeacht hoe dan ook dat je van ze hield, en je vroeg wie ik was, daarop antwoorden ik SINTERKLAAS hij keek me een beetje raar aan maar toen ik hem vertelde dat ik bij boogaloo voor Sinterklaas had gespeeld moest hij er wel mee lachen, Joost je bent een voorbeeld voor velen, als velen zo waren als jou dan was het op de wereld een stuk makkelijker, JOOST RUST ZACHT 
Op 5 maart 2014
om 8:19 getekend door:
M.a.r.k.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 4 5 6 7 8       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Guido Briem
op 4 maart 2014
en blijft zichtbaar tot:
30 mei 2023
Contact met beheerder >
Contact met Guido Briem:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Joost Backus

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto