Herman  Emmink

Herman Emmink

6 januari 1927 - 25 maart 2013
Hermanus Christiaan Maria (Herman) Emmink (Amsterdam, 6 januari 1927 - Laren, 25 maart 2013[1]) was een Nederlands zanger en presentator. Hij werd vooral beroemd door zijn vertolking van het wereldwijd bekende lied Tulpen uit Amsterdam in 1957.
Vanaf 1954 werkte Emmink als omroeper voor de VARA en de AVRO. Vanaf het moment dat hij ook bekendheid verwierf als zanger werd hij "de zingende omroeper" genoemd. Hij werkte ook voor AVRO's Radiojournaal en Radio Luxemburg. Tevens richtte hij, samen met collega Wim Verhagen, De Toverfluit op, een concert- en theaterbureau.
Bij de NCRV was hij aanvankelijk co-presentator van het programma Een tegen allen. In 1965 begon Emmink met zijn eerste eigen AVRO radioprogramma Muzikaal Onthaal. Dit programma presenteerde hij tot 1982. Er waren in totaal 830 uitzendingen. Verder presenteerde hij het AVRO televisieprogramma Wie van de Drie van 1971 tot 1982, met als panelleden onder andere Albert Mol, Martine Bijl, Kees Brusse, Sonja Barend en Lous Haasdijk. Van 1982 tot 1987 presenteerde hij Te gast bij Herman Emmink voor de TROS. Deze opnamen vonden in hoofdzaak plaats in de Flint in Amersfoort.
Voor de TROS presenteerde Emmink Pierewaaien en Café Chantant. Toen deze omroep hem in 1982 een meerjarig contract aanbood liet de AVRO hem gaan. Voor de NOS presenteerde hij in deze periode Zoeklicht op Nederland. In 1987 volgde het programma Tulpen uit Amsterdam bij de Radio Nederland Wereldomroep.
In 1992 maakte Emmink eenmalig zijn rentree als presentator van Zo vader, zo zoon bij de NCRV als vervanger van de vaste presentator Gerard van den Berg. In de 300e aflevering die werd gepresenteerd door Emmink moest geraden worden welke van de vier zonen niet de echte zoon was van Van den Berg.


bron:wikipedia
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 44        Volgende >
Beste Herman, 2021 een jaar om afstand te overbruggen, ik ga een poging doen,
Jou "tulpen ut Amsterdam" was het melodietje dat het doosje in de molen bij mijn Oma draaide, als we bij haar in Enschede op bezoek waren, Ze had hem van haar Broer (onze "kwartjes"- opa omdat hij de fietsenstalling bij de V&D runde in Enschede) die die molen meegebracht had uit Amsterdam als souvenir omdat zij van tulpen hield, Ik heb pa sheel kort geleden ontdekt dat Hij Uw Nummer is, Ik wil U bedanken o.a. voor die fijne herrineringen aan oma met dit melodietje op de achtergrond .Ik heb veel van jouw muziek natuurlijk gehoord maar ondek nu pas de MAX verbintenis ten volle, dat hernieuwt herrineringen, daarmee wil ik maar zeggen dat je nog steeds roem oogst (ofschoon ik toch het idee heb dat het je daar helemaal niet om ging) Ik vind je een artiest Pur Sang (een schaal die je normaal voor onsterfelijke sportwagens gebruikt) 
Op 19 maart 2021
om 8:07 getekend door:
E.r.i.c. .K.a.t.s.m.a.
Dit is niet ok
sampai jumpa lagi... we'll meet again... 
Op 19 september 2013
om 0:32 getekend door:
M.v.B.
Dit is niet ok
IK WENS FAMILE,DIERBARE STERKTE BIJ DIT GROOT GEMIS..!!MIJN VALKPARKIET ZINGT NOG ELKE DAG U VROLIJKE NUMMER;ALS DE LENTE KOMT ZO ZAL U ALTIJD BIJ MIJ IN GEDACHTEN BLIJVEN..RUST,ZACHT..!!.. 
Op 24 juli 2013
om 18:31 getekend door:
A.N.N.A.L.U.C.I.A. .D.E. .V.R.I.E.S.
Dit is niet ok
Lieve beste Herman,
Ik volgde je vanaf 1956 toen je eerste plaat "Trekken zwaluwen weg" uitkwam.
Je stem als zanger en presentator is me altijd enorm blijven boeien.
Heb diverse keren met je gesproken en mijn bewondering is telkens groter geworden.
Je zei vaak "presenteren is een vak" en dat is maar al te waar.
Jij beheerste dit vak als geen ander. Je was een vakman!
Velen met mij blijven je missen.
Dank voor alles. Je was een groot mens.
Rust nu maar in vrede. Je hebt het verdiend.
W i m 
Op 30 mei 2013
om 18:17 getekend door:
W.i.m. .v.a.n. .d.e.n. .B.e.r.g.
Dit is niet ok
Wie van de drie!
Gepresenteerd door een heer van stand die overal respect afdwong.
Een familie-show voor 8 tot 108!
Nostalgie met waarden en normen.
Bedankt voor die herinnering! 
Op 20 mei 2013
om 13:14 getekend door:
J.o.h.n.
Dit is niet ok
Lieve familie Emmink,

Mijn lieve dochter Karin was samen met meneer Emmink, opgenomen in 2005, in het revalidatiecentrum de Trappenberg in Huizen.

Mijn dochter vroeg aan mij, ken jij deze meneer nog mam? Ik had geen idee.Totdat ik de stem van de heer Emmink hoorde zeggen, wie is de moeder van deze dochter. Na zijn infarct toch nog steeds dezelfde krachtige stem.

Karin is helaas overleden in 2006 aan de ernstige ziekte MS.

Lieve familie, heel veel sterkte toegewenst door dit verlies en ik zal meneer Emmink nooit vergeten door zijn toewijding t.o. mijn dochter en de gesprekken die hij met haar had. 
Op 20 mei 2013
om 13:13 getekend door:
H.e.n.n.y.
Dit is niet ok
Dank voor uw vrolijkheid! 
Op 20 mei 2013
om 12:27 getekend door:
B.o.b. .d.e. .J.o.n.g.
Dit is niet ok
Ik zag u altijd zitten in Hilversum kijkende naar de rotonde en t verkeer. Ik vond u een echte heer! Rust in vrede. 
Op 20 mei 2013
om 11:38 getekend door:
A.l.i.d.a.
Dit is niet ok
Goede Herman en collega's,

Ook ik kreeg elk jaar een verjaardagskaart van je. Ik zal het vanaf nu missen. Dank aan alle fijne herrinneringen van "Muzikaal onthaal" tot elk ander programma wat jij altijd zo menselijk wist te presenteren. In gedachten blijf je altijd bij ons. 
Op 28 april 2013
om 0:03 getekend door:
R.o.b. .C...L... .H.a.m.a.k.e.r.
Dit is niet ok
herman bedankt voor al die jaren en je aanhangkelijkheid.je weet wel waarom.de laatste keer bij je thuis koester ik .Tot boven. 
Op 20 april 2013
om 19:15 getekend door:
p.a.u.l. .u.i.t. .z.e.i.s.t...
Dit is niet ok
Met Herman verdwijnt er weer een stukje jeugdsentiment...
Alle sterkte toegewenst aan de familie.
Herman,bedankt en rust zacht! 
Op 9 april 2013
om 15:13 getekend door:
H.e.n.r.i.ë.t.t.e.
Dit is niet ok
Namens het hele team van www.radio247.nl wil ik de familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte toe wensen met dit verlies. 
Op 7 april 2013
om 9:16 getekend door:
P.r.o.m.o. .L.i.n.d.a.
Dit is niet ok
om nooit te vergeten wil de echte hemmink in de hemel opstaan of toch albert mol of toch martine rust zacht herman weer een stukje jeugd weg 
Op 6 april 2013
om 21:51 getekend door:
b.e.r.t. .s.c.h.u.t.
Dit is niet ok
Als programmatechnicus bewaar ik dierbare herinneringen aan Herman,
vanwege de prettige en langdurige samenwerking tijdens de opnames van zijn programma's bij de AVRO en de Tros. Herman was een innemende persoonlijkheid met een bijzonder gevoel voor taal en een enorme dosis humor. Ook toen hij met zijn omroepwerk was gestopt, hadden we nog regelmatig contact en viel er jaarlijks de getypte verjaardagskaart in de bus. Een allround omroepman is niet meer. Wij wensen de familie en goede vrienden dan ook veel sterkte toe.
Frans van der Heiden 
Op 1 april 2013
om 19:28 getekend door:
F.r.a.n.s. .v.a.n. .d.e.r. .H.e.i.d.e.n.
Dit is niet ok
mijn moeder nel van poeteren was een goede vriendin vanherman samen hebben zij een groepsreis naar indie gemaakt in 1979 en veel mooie momenten gedeeld mijn moeder is al in 1981 overleden maar altijd vertelde zij over die 2 reizen die ze met herman had nee gemaakt! bedankt herman voor je gezelligheid en humor!! 
Op 31 maart 2013
om 16:35 getekend door:
a.n.n.e.m.a.r.i.e. .v.a.n. .p.o.e.t.e.r.e.n.
Dit is niet ok
rust zacht,fam en vrienden veel sterkte gewenst.afz wilma 
Op 31 maart 2013
om 16:24 getekend door:
x.x.w.i.l.m.a.x.x.x.
Dit is niet ok
In de zeventiger jaren hadden wij een vereniging opgericht genaamd "Actie-Comité 60+ die amusementsmiddagen voor ouderen organiseerde en verzorgde in Marcanti te Amsterdam. Hier trad Herman ook verschillende malen met groot succes op evenals bij de uitzendingen van het programma "Café-Chantant" waarbij wij ook nauw betrokken waren!Ook genoten wij altijd van zijn "Circus-Renz" dat hij met groot vakmanschap op de xylofoon speelde! Hij was ook een groot liefhebber van het theater-orgel en verschillende keren was hij bezoeker van het Tuschinski-theater in Amsterdam wanneer de Nederlandse Orgel Federatie daar theater-orgel-concerten op het vermaarde WurliTzer-Strunk-theaterorgel organiseerde. Een groot artiest en een zeer beminlijk mens is van ons heengegaan!Rust zacht! 
Op 31 maart 2013
om 11:00 getekend door:
P.i.e.t.e.r. .K.r.o.o.n.
Dit is niet ok
Bij de NOF bewaren we heel fijne herinneringen aan Herman, daarnaast genoot iedereen van zijn "optreden". Ook bij vereniging van oude radio's mocht ik hem enkele keren ontmoeten.

Ik wens alle nabestaanden veel sterkte 
Op 30 maart 2013
om 23:02 getekend door:
J.a.c.k. .R.a.v.e.s.
Dit is niet ok
Beste Herman,
Namens mij en mijn vrienden van de Nederlandse Orgel Federatie bedankt voor je fijne vriendschap. Ik heb je meer dan veertig jaar gekend, je was een goede vriend van mij! Rust zacht. We zullen nog heel vaak een je denken. De Tulpen zullen we altijd nog in F blijven spelen, met twee handen en twee voeten.
Peter Schipper 
Op 30 maart 2013
om 21:47 getekend door:
P.e.t.e.r. .S.c.h.i.p.p.e.r.
Dit is niet ok
ik kende u van de tv,altijd een vriendelijke presentator en natuurlijk zanger van ,,tulpen uit Amsterdam,,Rust zacht en voor Familie en vrienden heel veel sterkte en gecondoleerd 
Op 30 maart 2013
om 18:14 getekend door:
T.h.e.a.
Dit is niet ok
       1 2 3       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
eric.renes
op 25 maart 2013

Contact met beheerder >
Contact met eric.renes:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Herman Emmink

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto