Hetty Blok

Hetty Blok

6 januari 1920 - 7 november 2012
Henriëtte Adriana (Hetty) Blok (Arnhem, 6 januari 1920 - 7 november 2012) is een Nederlands cabaretière, actrice en zangeres die vooral bekend werd door haar rol als Zuster Klivia in de serie Ja zuster, nee zuster van Annie M.G. Schmidt.
Op 24 mei 2008 zong Hetty Blok, op 88-jarige leeftijd, begeleid door haar vaste pianist Bas Odijk een reeks liedjes uit het werk van Annie M.G. Schmidt in de theaterzaal van de Openbare Bibliotheek Amsterdam als afsluiting van de "Annie M.G. Schmidt Week" aldaar. In diezelfde zaal werd op 25 januari 2010 bij de feestelijke officiële viering van haar negentigste verjaardag het boek Doe wat je 't liefste doet gepresenteerd dat met foto's, een cd en een dvd een terugblik biedt op haar lange carrière. Naast haar werk als actrice en zangeres regisseerde ze o.a. zanger Ron Mesland in diens travestie-rol als Hella Holland.
In het najaar van 2008 nam Hetty Blok een luisterboek (4 cd) op met een door haar samengestelde selectie van verhalen van de Amsterdamse schrijfster Mary Dorna. In 2010 verschijnt een luisterboek met sprookjes van haar hand die eerder, in 1980, onder de titel Het groene aapje bij Uitgeverij Tiebosch werden uitgegeven. Een tweede bundel sprookjes kwam in 1986 uit onder de titel Sprookjesversierboek.
Begin 2010 was zij te gast in De Wereld Draait Door waar aan het eind zij als zeer vitale 90-jarige -zittend aan tafel- "Niet met de deuren slaan" zong, met groot succes. Het fragment werd vele malen op de Nederlandse tv herhaald. Op 6 november 2010 was zij te gast bij Paul de Leeuw bij de viering van het 85-jarig bestaan van de VARA. Ook hier zong zij weer enkele bekende liedjes uit Ja zuster, nee zuster
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         61 t/m 67 van 67
Toen ik nog een kind was lag er ooit bij het ontbijt onder mijn 2 boterhammen een klein kadootje dat ik van mijn ouders kreeg. Het was de cd van Hetty Blok met liedjes en versjes van annie mg schmidt. Samen met mijn zus hebben we jaren lang alles meegezongen en nu 16 jaar later ken ik nog steeds alle versjes en intonaties die Hetty deed. Bedankt lieve Hetty voor alle mooie momenten die je mij en mijn familie gegeven hebt. Als ik je stem hoorde of je op tv zag werd ik altijd intens gelukkig door de levensvreugde en ondeugendheid die je uitstraalde. Sterkte voor de familie en vrienden, ik hoop dat jullie met net zo'n grote glimlach aan haar terug denken 
Op 7 november 2012
om 17:22 getekend door:
s.a.n.n.e.
Dit is niet ok
Hetty Blok,
Geweldig was je vanaf mijn jeugd.


Bedankt voor de ster die je hebt me veel was in mijn leven.
je was een lieve vrouw,
ik genoot van alles van jou!
Hetty tijd om te rusten, 92 jaar BEDANKT!

een rode roos, fleurig en mooi. 
Op 7 november 2012
om 17:20 getekend door:
J.a.c.q.u.e.l.i.n.e. .L.a.m.m.e.r.s.
Dit is niet ok
Rust in Vrede... 
Op 7 november 2012
om 17:14 getekend door:
p.a.u.l. .v.a.n. .v.l.i.e.t.
Dit is niet ok
Als kind leerde ik Hetty bijna 60 jaar geleden kennen door haar rol als Sjaan in "De Familie Doorsnee". Dat was op de radio. Later werd ze bekend als Zuster Clivia in de tv-serie "Ja zuster, nee zuster". Ze was haar hele leven heel actief en heeft gelukkig een mooie leeftijd bereikt. Moge zij rusten in vrede. Ik wens haar naasten veel sterkte. 
Op 7 november 2012
om 17:03 getekend door:
H.a.n.s.
Dit is niet ok
Wens fam en vrienden veel sterkte toe om dit grote verdriet te verwerken.
Rust zacht Hetty Blok 
Op 7 november 2012
om 16:50 getekend door:
D.e.s.i.r.e.e.
Dit is niet ok
Iedereen weet wie zuster Clivia was.Het was een leuke tv serie en dat daar een musical van gemaakt is niet meer dan een terecht eerbetoon aan wat Hetty Blok heeft neer gezet in deze tv serie.
We danken haar voor haar vertolking van zuster Clivia.
Rust in vrede. 
Op 7 november 2012
om 16:43 getekend door:
H.e.n.n.y. .e.n. .F.r.e.d.
Dit is niet ok
Wat hebben wij als kind zijnde van je genoten in de serie "Ja zuster, nee zuster. Niet met de deuren slaan!

Hierbij wil ik de nabestaanden veel sterkte toewensen voor de komende tijd.

R.I.P. Hetty. 
Op 7 november 2012
om 16:41 getekend door:
l.i.n.d.a.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 4 
Dit register is aangemaakt door:
Eric Renes
op 7 november 2012

Contact met beheerder >
Contact met Eric Renes:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Hetty Blok

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto