Alexander Curly

14 augustus 1946 - 4 juni 2012
Alexander Curly, pseudoniem van Harm Douwe Breemer (Haarlem, 14 augustus 1946 - 4 juni 2012) was een Nederlands zanger.

Voor zijn muzikale loopbaan was Breemer steward bij de KLM. Hij speelde in de jaren zestig in de Maestro's. Later vormt hij met de gitarist van deze band het duo Budhi. In 1972 gaat hij solo en breekt door met de nummer 1-hit I'll never drink again, nadat hij was ontdekt door Chiel Montagne. Zijn begeleidingsband was Unit Gloria. Het nummer stond op de eerste plaats van de Top 40 en de Daverende Dertig. In 1999 werd dit nummer gebruikt in een campagne tegen drankmisbruik.

In 1975 stond hij opnieuw bovenaan de hitlijsten met Guus (Guus, kom naar huus, want de koeien staan op springen). Het Aggesus (wanneer ga je naar hus?) over een messentrekkende Turk, scoort minder hoog. In 1976 ontving hij de Zilveren Harp. Met het nummer Hollanders (1981) scoort hij zijn laatste hit in de Top 40 en de Nationale Hitparade. Later dat jaar wordt van het lied ook een voetbalversie opgenomen. In de jaren 80 maakte hij voor Veronica het satirische televisieprogramma Hollanders.

In 1977 bracht hij de plaat Zilverdael uit, over trollen, dwergen, elfen en Vendor, geïnspireerd door J.R.R. Tolkiens roman In de Ban van de Ring.

Begin jaren '80 trok Curly zich terug uit de muziek. Curly woonde de laatste jaren op Ibiza.

Alexander Curly overleed op 4 juni 2012 aan de gevolgen van prostaatkanker.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 22        Volgende >
Lieve familie Breemer,

Veel sterkte met het verlies van uw dierbare.
Ik heb mooie herinneringen aan hem toen hij als steward voor de KLM vloog. Mijn zusje was het meisje waar hij een liedje voor heeft geschreven, toen zij van Casa Blanca naar Amstgerdam vloog.
We genieten nog steeds van zijn muziek.
Ik blijf zijn favorite nummer nog steeds draaien.
Met lieve groeten en Rip voor hem.
Dora van der Meer 
Op 2 juli 2015
om 19:40 getekend door:
D.o.r.a. .v.a.n. .d.e.r. .M.e.e.r.
Dit is niet ok
Lieve Harm,
begin zomer 1972 ontmoette mijn jongste zus van 25 jou op het vliegveld van Casa Blanca. Bovanaan de trap ving je haar met kleine dochtertje van 2,5 jr op, alvast op Nederlandse bodem. Veilig voor de douane. Haar man liet haar gaan, en kon haar niet echt onderhouden. Ga maar naar je moeder toe. Ze vertelde haar verhaal en hij schreef een lied voor haar. Ze moest beloven dat hij nooit meer zou drinken, want hij had een flinke kater. Hij vroeg haar wat of ze zei. En wie was dat meisje en hoe heette ze. En ze had de geur van carlic in haar adem wat hij prettig vond. Hij beloofde nooit meer te drinken. Eine ontmoeting. 
Op 2 juli 2015
om 19:10 getekend door:
D.o.r.a. .v.a.n. .d.e.r. .M.e.e.r.
Dit is niet ok
Sterkte familie en vrienden. Geniet nog steeds van zijn muziek 
Op 27 februari 2014
om 12:02 getekend door:
J.a.n. .P.r.i.n.s.
Dit is niet ok
Kennende van de liedjes uit de jaren 1970 en begin 1980, vrolijke nederlandse nummers met een prachtige warme stem is niet meer, ik blijf het vinyl draaien en hoop postuum dat zijn Hollanders een EK hit word veel sterkte iedereen! 
Op 11 april 2013
om 22:37 getekend door:
P.e.t.e.r. .H.u.i.s.k.e.s.
Dit is niet ok
Ik ga vele jaren terug en herinner me dat ik fotos van zijn optredens maar ook fotos in een vliegtuig van hem heb gemaakt voor een verhaal wat ooi in de 70er jaren in een blad Mix van de VNU stond waarin een verzonnen ongeluk tijdens een vakantie op de zeilboot in Griekenland stond. Harm´s moeder wilde niet geloven dat het verzonnen was.We hadden een leuke dag samen en veel gelachen.Als de familie het artikel wil hebben kan ik het in arpil sturen. Woon nl in Midden Amerika en kom in april 2013 naar Nederland. Greoten Flora Versteeg 
Op 12 december 2012
om 16:12 getekend door:
f.l.o.r.a. .v.e.r.s.t.e.e.g.
Dit is niet ok
Heey Harm,samen veel optredens gedaan,ik was prof deejay in de mid jaren '70 tot mid jaren '80.
Jij kwam dan optreden tijdens een grote drive in show ergens in het land. Sympathiek, humor,aardig en een feestneus.Je had de tent zo op de kop! Jaren afgevraagd waar je gebleven was, todat het bericht kwam van je overlijden.Af en toe draai ik nog op revival feestjes en natuurlijk kom jij dan ook voorbij vanaf de orginele 45 toeren singel! Een groet... 
Op 21 oktober 2012
om 23:52 getekend door:
J.a.a.p. .d.e. .D.r.a.a.i.e.r.
Dit is niet ok
We hebben geschoold, geroken, gedronken, gelachen met de groep van toen.Oma uit de Stuyvesantstraat die je verwoordde in een liedje. Al die andere teksten die staan voor wie je BENT. Ik zal het nooit vergeten. Ook niet die onverwachte bezoeken met een goeie neut. Hoop dat je een mooie voetreis hebt, waar dan ook. 
Op 12 oktober 2012
om 15:43 getekend door:
H.a.n.s. .d.e. .R.o.o.d.e.
Dit is niet ok
voor mij hebben zijn liedjes met geweldig goede teksten een fijne herinnering achtergelaten over de jaren 80 en ik blijf zijn vinylsingles regelmatig draaien .
veel sterkte voor alle nabestaanden en familieleden . 
Op 23 september 2012
om 12:47 getekend door:
W.i.l. .v.a.n. .d.e. .R.a.k.t.
Dit is niet ok
Graag wil ik jouw in mijn gedachten houden als de zanger met z´n fijne stem en als een sympathiek entertainer,ook zie ik je als een goed collega
Alexander/Guus je was mij zeer geliefd rust zacht! 
Op 28 juni 2012
om 11:47 getekend door:
R.i.c.a.r.d.o. .P.e.t.i.e.t.
Dit is niet ok
als kind toen je in ruinerwold woonde in een mooie oude boerderij mocht ik het genoegen hebben bij je thuis te zijn dit was iets heel bijzonders want niemand van mijn leeftijd kon in de buurt komen of werdt weg ge stuurdt vergeten zou ik dat nooit rust zacht en voor de fam. en vrienden heel veel sterkte in de moeilijke tijden die er altijd zijn na een verlies lony 
Op 15 juni 2012
om 16:21 getekend door:
l.o.n.y. .d.e. .j.o.n.g.
Dit is niet ok
Guus is naar huus! Dank Alexander Curly!! X 
Op 14 juni 2012
om 1:08 getekend door:
A.d.a.
Dit is niet ok
weer een stuk jeugdsentiment verloren, wat heb ik zijn lp's vaak gedraaid zeg en ik heb ze gelukkig nog, voor alle nabestaanden heel veel sterkte toegewenst, 
Op 12 juni 2012
om 8:20 getekend door:
h.e.n.n.i.e.
Dit is niet ok
Wij wensen zijn vrouw en familie heel veel sterkte toe. 
Op 12 juni 2012
om 6:26 getekend door:
F.a.m... .L.u.c.a.s.s.e.n.
Dit is niet ok
Groot zanger, al hoorde je hem niet meer, is van ons heengegaan. Groot gemis. Al is Alexander Curly dood, zijn liedjes leven voort. Wens de familie en verdere nabestaanden veel kracht en sterkte toe om dit verlies te dragen. 
Op 12 juni 2012
om 4:58 getekend door:
B.a.s. .B.a.k.k.e.r.
Dit is niet ok
Familie gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst, Ik herinner me de nummers van Alexander Curly(Harm)als de dag van gisteren.Ik vond zijn liedjes geweldig.
Rust in vrede Harm. 
Op 12 juni 2012
om 0:32 getekend door:
T.h.e.a.
Dit is niet ok
Ik vind het erg.
Wij wensen de nabestaanden veel sterkte toe.
Rust zacht Mijnheer Curly. 
Op 12 juni 2012
om 0:29 getekend door:
T.o.n.n.i.e. . .D.o.e.k.b.r.i.j.d.e.r.
Dit is niet ok
Een goede reis .
Bedankt voor de vrolijke liedjes ,Fam heel veel sterkte gewenst met dit groot verdriet. 
Op 12 juni 2012
om 0:13 getekend door:
H.a.n.n.e.k.e.
Dit is niet ok
Mijn jeugdherinnering zal altijd gepaard gaan met ne vrolijke, leuke liedjes. "Guus kom naar huus" kenmerkt voor mij een gelukkige jeugd! Mijn dank daarvoor.

Een fijne reis toegewenst. Je kunt naar je koeien, die staan op "springen".

Rohald 
Op 11 juni 2012
om 22:32 getekend door:
h.a.r.o.l.d.
Dit is niet ok
IK HEB JE LEREN KENNEN OP MIJN 20 JAAR EN IK VOND JE EEN TOPGOZER ,HET WAS ALTIJD LACHEN EN HUMOR , NU HEB IK ALLEEN NOG HET HET GROTE SPROOKJES LIED SAMEN MET NICO HAAK EN MIJN LIEVE MANNETJE , JAMMER DAT DIT ZO MOET
WENS DE FAMILIE HEEL VEEL STERKTE 
Op 11 juni 2012
om 21:20 getekend door:
i.n.g.r.i.d. .k.u.p.
Dit is niet ok
Zou hij ooit geweten wat een invloed zijn liedjes hebben gehad op veel mensen? Voor mij markeert hij een heel belangrijke periode uit mijn leven. Alleen maar positieve herinneringen. Een groot gemis dat deze man er nu niet meer is. Rust in vrede. 
Op 11 juni 2012
om 20:50 getekend door:
R.o.n.
Dit is niet ok
       1 2       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Oscar Rietdijk
op 11 juni 2012

Contact met beheerder >
Contact met Oscar Rietdijk:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Alexander Curly

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto