Jaap  Boersma

Jaap Boersma

2 december 1929 - 6 maart 2012
Oud-minister Jaap Boersma is dinsdag in Amsterdam overleden. Hij werd vooral bekend als minister van Sociale Zaken in de kabinetten-Biesheuvel I en II (1971-1973) en het kabinet-Den Uyl (1973-1977).

Hij stapte in 1978, uit onvrede over zijn positie in de CDA-fractie, uit de politiek. Boersma vond het CDA te behoudend en niet sociaal. Hij bleef tien jaar partijloos voordat hij lid werd van de PvdA. Deze partij verliet hij, nadat die grote ingrepen in de sociale zekerheid had goedgekeurd. Hij zou in het vervolg mogelijk op Paul Rosenmöller stemmen, liet hij in 1996 weten.

Nadat hij de Tweede Kamer verlaten had, vertrok hij naar bouwconcern OGEM, waar hij hoofd van de divisie bouw en techniek werd. Daar werd hij in 1981 ontslagen, nadat hij in een interview in weekblad Vrij Nederland een collega-bestuurder een "geldwolf en absolute nul" noemde. Na 1,5 jaar werkloosheid, werd hij dankzij zijn oud-collega Jan Schaefer (PvdA) directeur van de Gemeentelijke Stadsreiniging Amsterdam. Hij werkte daar tot aan zijn pensioen.

Boersma is 82 jaar geworden.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 6 van 6
Oom Jaap, je as is inmiddels verstrooid en als zodanig overgedragen aan het IJ. Misschien mooi maar ook onwezenlijk. Ik mis de confrontaties met je mooie en minder mooie karaktertrekken maar bovenal mis ik jezelf!!
Jaap 
Op 5 november 2012
om 0:01 getekend door:
J.a.a.p. .B.o.e.r.s.m.a.
Dit is niet ok
Rust in vrede en zacht.

Alle sterkte voor de familie.

Margie 
Op 5 juli 2012
om 19:33 getekend door:
M.a.r.g.i.e.
Dit is niet ok
Lieve familie,
Heb mijn neef Jaap Boersma gekend via mijn moeder. In de tijd van de villa in Kijkduin zijn we verschillende keren bij hem op bezoek geweest en heb daar heel goede herinneringen aan. We hebben iedere keer heel prettig gepraat over onze maatschappelijke idealen. Ik had hem graag nog eens ontmoet, maar het is er helaas nooit meer van gekomen. Ik wens jullie alle sterkte om dit verlies te verwerken.
Cora Peters (Alexandrie, Egypte) 
Op 8 maart 2012
om 19:13 getekend door:
C.o.r.a. .P.e.t.e.r.s. .(.d.o.c.h.t.e.r. .v.a.n. .P.i.a. .B.o.e.r.s.m.a.).
Dit is niet ok
Voor Jaap Boersma heb ik altijd grote bewondering gehad. Het boekje "Wat ik nog zeggen wilde heb ik een aantal malen gelezen.
Wat mij aansprak was zijn eerlijkheid en sociale bewogenheid. Hij was "dwars" zo werd dat genoemd, maar altijd stond de zwakke mens centraal.
Ik condoleer iedereen die van hem hield. 
Op 8 maart 2012
om 19:10 getekend door:
H.a.n.s. .v.a.n. .d.e.r. .K.r.u.k.
Dit is niet ok
Beste mevr.Boersma en familie,onze welgemeende condolance met het overlijden van dhr.Jaap Boersma.Veel sterkte toegewenst van de oude buren van de Kromboomssloot2. Het heeft ons diep getroffen en wensen je veel sterkte toe.
Bedankt voor de vriendschap. Uwe Alberts.Marjan 
Op 8 maart 2012
om 13:37 getekend door:
U.w.e. .&.M.a.r.j.a.n. .A.l.b.e.r.t.s.-.H.e.e.s.e.n.
Dit is niet ok
Mevr. Boersma en familie, onze welgemeende condoleances met het overlijden van dhr. Jaap Boersma. We zullen hem in onze gedachten herdenken. Veel sterkte. Carla Ron Hamilton. Moergestel. 
Op 7 maart 2012
om 18:48 getekend door:
F.a.m... .H.a.m.i.l.t.o.n... .M.o.e.r.g.e.s.t.e.l.
Dit is niet ok
       1 
Dit register is aangemaakt door:
Mirjam
op 7 maart 2012

Contact met beheerder >
Contact met Mirjam:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Jaap Boersma

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto