Big John Russell

Big John Russell

30 augustus 1943 - 12 september 2010

Een zeer GROOT artiest heeft ons verlaten+

Big John Russell (Paramaribo, 30 augustus 1943) overleden op (12 september 2010) is een Nederlandse soulzanger van Surinaamse afkomst.

Russell, die vanwege zijn afmetingen Big John wordt genoemd, won als dertienjarige een talentenjacht in Suriname. Hij werd de "Surinaamse Elvis" genoemd. In 1957, Russell was toen veertien, verhuisde hij met zijn familie naar Nederland.

In 1959 wint hij in Zeist een talentenjacht. Hij vormt daarna een band met onder meer Pierre van der Linden en Jan Akkerman, en wint met hen een tweede prijs in de "Muziekparade" van de VARA. De prijs wordt uitgereikt door Conny Froboess, die Russell in contact brengt met een platenmaatschappij. In 1962 begint hij met het uitbrengen van platen onder de naam Big John Russell.

In 1966 schrijft Russell samen met Louis van Dijk de muziek voor de film Compromis. Het levert hen een Zilveren Roos op op het festival van Montreux.

Begin jaren zeventig wordt Russell gevraagd een duet te zingen met de Britse zangeres Sue Chaloner. Het duet, Would You Like to Swing on a Star, wordt uitgebracht onder de naam Spooky and Sue. De optredens worden niet door Russell gedaan maar door de Arubaan Iwan Groeneveld. Na deze hit werd ook het nummer You Talk Too Much een hit. Samen met Challoner nam Russell een album op onder de naam "Spooky and Sue".

In 1976 had Russell een solo-hit met het nummer I Never Loved A Woman The Way That I Love You. Hij had ook een bescheiden hit met het nummer "Hokie Pokie


Je bent niet dood - de Heer heeft je geroepen
bij Hem te wonen in Zijn glanzend huis;
Je hoeft geen rust en vrede meer te zoeken,
Je hebt ze nu – want je bent veilig thuis.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 263        Volgende >
Vandaag, 10 jaar, de tijd vliegt, de gedachte nog zo levendig ook na meer dan 50 jaar R.I.P. John.
Sterkte familie. 
Op 12 september 2020
om 7:25 getekend door:
T.h.e.o. .G.r.u.n.d.e.k.e.n.
Dit is niet ok
Nu 2020, 21 augustus , over 3 weken is het dan 12 September. de Dag dat Big John Russel overleed. Een paar dagen Later was ik er bij, de begrafenis. Een Grote menigte luisterde in de aula en liep mee naar John"s laatste Rustplaats. Allemaal heel indrukwekkend. Nu 10 jaar later is er het missen. De Vreugde die ik telkens voelde als ik John en echtgenote ergens op locatie opzocht bij een optreden voel ik ook nog steeds. Ik ben zo blij dat ik John Heb mogen beleven, als Muzikant, als mens , het heeft mijn leven heel mooi gekleurd. Dank John voor dat alles, je was niet alleen Big John Russel, Jij was het grootste muzikale Talent dat ik in Mijn lkeven heb mogen kennen. Als medewerker van de GTB Studio en als Theater Technicus bij Radio en Tv en ook (zaalversaterking) voor Lou van Rees en Paul Acket durf ik dat te beweren. Jij was mijn Idool wel 40 jaar lang.
R.I.P Big John Russel. 
Op 21 augustus 2020
om 22:21 getekend door:
T.h.e.o. .G.r.u.n.d.e.k.e.n.
Dit is niet ok
Ik heb met John mogen werken in zijn orkest van 1969 tot 1973. John was een TOP artiest. Een geweldige zanger en gitarist en zijn pianospel was oké. R.I.P. John ik zal je missen! 
Op 22 augustus 2016
om 1:28 getekend door:
R.e.n.é. .L.a.a.n.e.n.
Dit is niet ok
lieve familie,
afgelopen weekeinde hoorde ik pas voor het eerst van dit enorme verlies.
Ik wil jullie, ook al is dit vreselijk laat, toch nog heel veel sterkte wensen.
Een fantastisch mens, artiest als hij gaat nooit dood. Hij leeft in ons allen voort.
liefs
Warner 
Op 3 augustus 2016
om 21:47 getekend door:
W.a.r.n.e.r.
Dit is niet ok
Beste John,

weet je nog, samen met joop koekkoek, zijn we heel Nederland door gestruind, jij leunend op mijn schouder, nippend aan een dubbele wiskie, de mensen laten genieten... John, wat hebben we gelachen. Mis je nog steeds, elke dag, rust zacht, maatje...
Martin Slikker 
Op 15 juli 2015
om 9:40 getekend door:
M.a.r.t.i.n. .S.l.i.k.k.e.r.
Dit is niet ok
Hi big John... door omstandigheden heb ik Amersfoort verlaten 21 jaar geleden. Vaak bij jou en Marielle thuis geweest. Chinees eten en bruidsfotos bekeken. Vaak gedanst bij BJ Dance Palace.
Moest vandaag opeens aan jou denken je muziek aan mijn jongste (16jr)laten horen. Googled op jouw naam en las dat je al 5 jaar niet meer hier bent. In gedachten bij je vrouw en kids (zullen al groot zijn natuurlijk:-). Do some hokie pokie in heaven for me! Xx 
Op 29 mei 2015
om 15:38 getekend door:
E.s.t.h.e.r. .D.e.r.k.s.-.P.i.e.t.e.r.s.
Dit is niet ok
Het nieuwe jaar 2015 is net begonnen, herinneringen van vroeger PamPam, en Locomotion Concert komen in mijn hoofd voorbij zodat ik de jubilee hit album cd (die JOHN signeerde na afloop van het concert) weer heb beluisterd. Jammer dat je hier de aarde heb moeten verlaten maar waar je ook bent ik ben je niet vergeten!
Lambert - Zoetermeer 
Op 2 januari 2015
om 11:17 getekend door:
L.a.m.b.e.r.t. .S.l.e.u.r.i.n.k.
Dit is niet ok
Hokie Pokie laatst nog gevonden op een gloednieuwe CD met kinder muziek, iets anders geschreve, maar verder identiek, zo zie je maar dat de creaties voort gaan ook al missen we de artiest nog steeds, meer en meer. John R.I.P. je muziek gaat mij steeds mooier klinken. 
Op 20 oktober 2014
om 16:45 getekend door:
T.h.e.o. .G.r.u.n.d.e.k.e.n.
Dit is niet ok
A big man has gone, but left a great son. 
Op 5 juli 2014
om 22:59 getekend door:
g.e.r.t.j.a.n. .t.e.n.n.i.g.l.o.
Dit is niet ok
Ik vond Hokie Pokie een erg leuk ,vrolijk nummer.Ik heb het gisteren nog op een cd gehoord.Jammer dat jij er zelf niet meer bent en dat ik daar nu pas achter ben gekomen.Rust in vrede en wees gelukkig in de hemel.Huibert Castelijns 
Op 1 juli 2014
om 18:35 getekend door:
H.u.i.b.e.r.t. .C.a.s.t.e.l.i.j.n.s.
Dit is niet ok
Deze geweldige kerel heeft mij als jong manneke soul music leren waarderen. in die tijd kwam hij wel eens in eysden in de White Horse, daar hebben we vaak met elkaar gesproken en uitbundig gedanst op zijn hits zoals hokey pokey. er zal nooit een 2e zijn zoals hem.
John ik hoop dat je daarboven de mensen net zo entertained zoals je dat hier beneden altijd hebt gedaan.
je zult altijd gemist worden.
eens zien we elkaar weer. 
Op 19 november 2013
om 4:09 getekend door:
R.o.g.e.r.
Dit is niet ok
lieber johnannes marten , ich vermisse dich sehr. ich habe schon zwei mal dein grab besucht . du warst ein guter mensch und musiker.du wirst immer in meinen gedanken bleiben. im hause des herrn wird e dir gut gehen. condolance an alle familie margret strasser. 
Op 28 mei 2013
om 15:35 getekend door:
m.a.r.g.r.e.t. .s.t.r.a.s.s.e.r.
Dit is niet ok
Beste Familie, ik zag dat Big John Russel vernoemd en te zien horen is in het boeken plus DvD " Amsterdamse liedjes" in 2012 uitgekomen en aan de Burgemeester op TV aangeboden werd. In de reclame wordt er in het boek gebladerd en staat er op een pagina een foto en natuurlijk staat er op de bijgeleverde DVD het nummer Amsterdan. John, je bent dus nog lang niet vergeten... RIP John. 
Op 29 juli 2012
om 14:27 getekend door:
T.H.e.o. .G.r.u.n.d.e.k.e.n.
Dit is niet ok
Hallo Mariele,ich denk oft an euch und unsere schöne Zeit mit Dieter.Grüße Udo Braun 
Op 17 april 2012
om 10:18 getekend door:
m.a.x.5.8.
Dit is niet ok
lieve John
Een stukje jeugdherindering uit mijn jeugd. Ik mocht niet uit, maar als jij in de omliggende dorpen op trad,werd er door mijn ouders een uitzondering gemaakt omdat ze helemaal weg van je waren en mocht ik mee, ik kan me zelfs herinderen dat je na een late optreden bij ons op de bank in Burgerbrug hebt overnacht[spreek over 35 jaar geleden] je muziek is mij altijd bij gebleven. Rust zacht en veel sterkte voor je familie 
Op 18 maart 2012
om 21:20 getekend door:
T.h.e.a. .T.i.e.m.a.n.
Dit is niet ok
ik ben 5 jaar geleden verhuist naar brazilie en een vriend van mij zei kort geleden dat big john is overleden. john je kwam vaak bij mij altijd ff snacken (sjors) en hadden altijd een goed gesprek samen. john ik zal je nooit vergeten R.I.P. 
Op 3 maart 2012
om 1:34 getekend door:
n.o.r.m.a.n. .(.s.j.o.r.s.).
Dit is niet ok
Hey, have you seen about 6-7 times in the late 1980's in germany. Always a good, freaky party. Rest in peace, big man... 
Op 18 februari 2012
om 3:02 getekend door:
B.o.b.
Dit is niet ok
Hoi John,

Omdat ik al enkele jaren uit het vak ben heb ik het droevige nieuws pas vandaag gelezen toen ik wat oude herinnering op muziekgebied ophaalde via het Internet.

Een tijdje mocht ik de belangen van jou behartigen en heb tevens een tijd lang het geluid bij je live-optredens verzorgd.

Regelmatig hadden we daarna nog contact. Helaas was dat een beetje verwaterd.

Ik heb hele fijne herinneringen aan je en die zullen altijd blijven.

Rust zacht en sterkte aan je vrouw en kinderen.

Henk van Dooren 
Op 10 februari 2012
om 22:42 getekend door:
H.e.n. .v.a.n. .D.o.o.r.e.n.
Dit is niet ok
Als ik bij Big John's graf kom denk ik elke keer; 'He ain't dead, he's just asleep'.

R.I.P. and keep Swinging on a star. 
Op 24 oktober 2011
om 8:26 getekend door:
E.v.e.r.t.
Dit is niet ok
Ik zat samen met een vriend van mij te denken; hoe zou het met John Russel zijn? En nu zie ik dat hij overleden is. Ik schrik ervan. Rust zacht en veel sterkte voor de famillie! 
Op 14 oktober 2011
om 21:00 getekend door:
L.u.c.a.s. .D.e.f.a.r.e.s.
Dit is niet ok
       1 2 3 4 5 6 7 ... 14      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Familie Russel
op 13 september 2010

Contact met beheerder >
Contact met Familie Russel:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Big John Russell

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hieronder vindt u de reeds gemaakte boekjes van dit register:
Big John Russell
Boekje gemaakt door: Priscilla Russel met 78 pagina's
Bekijken en/of nabestellen >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto