Prof. Dr. Tom Voûte

Prof. Dr. Tom Voûte

21 juni 1936 - 27 augustus 2008

Amsterdam, 27 aug. De Amsterdamse kinderoncoloog prof. Tom Voûte (72) is gisteravond in een ziekenhuis in Enschede overleden aan de gevolgen van een val. Dat heeft zijn familie vandaag bekendgemaakt.

Voûte was een autoriteit op het gebied van kanker bij kinderen. Hij was vanaf 1968 als kinderarts werkzaam in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam, het latere AMC. In 1982 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar kinderoncologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2001 ging hij met pensioen.

Voûte heeft in de afgelopen decennia een bijdrage geleverd aan vele maatschappelijke organisaties, waaronder Plan Nederland, KWF Kankerbestrijding, het Ronald McDonaldhuis, Cliniclowns, KiKa (Kinderen Kankervrij) en de Stichting Kindergeneeskundig Kankeronderzoek.

Landelijke bekendheid kreeg hij door zijn optreden in 1974 in de grote tv-actie Geven Voor Leven. Recentelijk was hij nog nauw betrokken bij de totstandkoming van Corpus, het museum over het menselijke lichaam in Oegstgeest.

Wat een goed mens, een geweldig wetenschapper en geweldige arts zijn we kwijt.
Dankbaar mag de wereld zijn dat we hem hebben mogen kennen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         61 t/m 80 van 231        Volgende >
Lieve Dr. Voute,

Enigszins geschokt hoorde ik het nieuws van uw overlijden.U heeft jaren geleden mijn zusje tevergeefs behandeld en mijn ouders waren altjd enorm te spreken over u.Ook na het overlijden van Marie-Pauline was U een een enorme steun. Rust zacht. 
Op 2 september 2008
om 15:56 getekend door:
V.e.r.o.n.i.q.u.e. .P.i.j.n.e.n.b.u.r.g.
Dit is niet ok
Nog geen vijf maanden geleden mocht ik mijn eerste kind krijgen. Dit mede dankzij het feit dat prof. Voûte mij achttien jaar geleden zo fantastisch heeft begeleid in het genezen van kanker. Nu moeten wij afscheid nemen. Uit de grond van mijn hart dankbaar voor alles wat hij voor mij en zovele anderen heeft betekend wens ik een ieder die hem dierbaar was en in het bijzonder zijn familie heel veel sterkte toe. 
Op 2 september 2008
om 15:38 getekend door:
F.r.a.n.c.i.e.n. .B.o.o.n.s.t.r.a.
Dit is niet ok
Beste familie Voûte,

Jullie hebben een heel bijzondere en lieve man verloren. Ik heb mijn leven aan hem te danken en vond het erg fijn om dit geluk in Nova nog eens te mogen uitspreken.
Mijn familie en ik wensen jullie heel veel sterkte en zullen hem altijd met ons meedragen in ons hart.

Susanne, Alexander en Jules Van Hecke-Housmans 
Op 2 september 2008
om 13:02 getekend door:
S.u.s.a.n.n.e. .H.o.u.s.m.a.n.s.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met dit groot verlies.
We hebben hem wel niet persoonlijk gesproken aar de artsen die bij Sander betrokken waren hadden wel overleg met hem over de hersentumor waar Sander helaas op 10 jarig leeftijd ook aan is overleden. Ondanks alles hebben wij hierbij een gevoel dat een groot mens is heen gegaan en een groot verlies voor de kika. Sterkte in de komende tijd 
Op 2 september 2008
om 12:05 getekend door:
b.e.a. .s.c.h.e.p.e.r.
Dit is niet ok
onze oprechte deelneming aan de nabestaanden dr voute was een puur mens die ook zijn gevoelens liet zien hij heeft onze harten gestolen ondangs dat hij ons 11mei 1974 moest vertellen dat veel verdried suzan het niet had gered 
Op 2 september 2008
om 11:25 getekend door:
g.i.e.n.y. .b.o.o.r.s.m.a. .k.r.u.l.
Dit is niet ok
Ik wens familie, vrienden en organisaties bijzonder veel kracht toe bij het gemis van inspiratie.
Aansprekend voor zijn doorzettingsvermogen en beleving is zijn verhaal in een uitzending van Casa Luna dit jaar. Laten wij dankbaar zijn. 
Op 2 september 2008
om 9:30 getekend door:
P.a.u.l. .L.o.k.k.e.r.b.o.l.
Dit is niet ok
Ik wens familie, vrienden en organisaties bijzonder veel kracht toe bij het gemis van inspiratie.
Aansprekend voor zijn doorzettingsvermogen en beleving is zijn verhaal in een uitzending van Casa Luna dit jaar. Laten wij dankbaar zijn. 
Op 2 september 2008
om 9:30 getekend door:
P.a.u.l. .L.o.k.k.e.r.b.o.l.
Dit is niet ok
Wat bent u een bijzonder mens geweest.
Hartelijk dank voor alles wat u voor zoveel kinderen gedaan hebt.
Ik wens uw nabestaanden heel veel sterkte en kracht toe om dit grote verlies te dragen...

Tanja Bakker
vrijwilligster KiKa 
Op 2 september 2008
om 9:20 getekend door:
T.a.n.j.a. .B.a.k.k.e.r.
Dit is niet ok
Beste Familieleden van Tom Voute,

Gecondoleerd met dit noodlottig ongeval. Wat een gemis zal dit zijn voor zoveel mensen. Hij heeft ontzettend veel goeds gedaan voor de kindergeneeskunde in Nederland. In 1971 werd ik als 8 jarig meisje opgenomen in het Emma kinderziekenhuis. Het zag er niet goed uit voor mij. Maar dank zij de kundigheid van Dr. Voute en collega doktoren ben ik er wonder boven wonder bovenop gekomen. Daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor. Ik was erg geschokt. Mijn moeder vertelde mij het en kon het niet geloven. Ongeveer 15 jaar geleden heb ik nog een keer met hem gesproken in het AMC en het viel mij op dat hij alles nog zo goed wist over mij en ook vroeg hij hoe het met mijn ouders was.

Heel triest dat wij zo'n bijzondere arts moeten missen!

Dr. Voute is er een uit duizenden. Daar kunnen veel artsen een voorbeeld aan nemen!

Veel sterkte toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Marion Bossers- van Oers. 
Op 2 september 2008
om 9:18 getekend door:
M.a.r.i.o.n. .B.o.s.s.e.r.s.-.v.a.n. .O.e.r.s.
Dit is niet ok
ik wens de nabestaande heel erg veel sterkte voor nu en in de toekomst

veel liefs marielle markese
vrijwilligster kika 
Op 2 september 2008
om 8:03 getekend door:
m.a.r.i.e.l.l.e. .m.a.r.k.e.s.e.
Dit is niet ok
In de jaren 70 (toen was ik 15 jaar) werdt Dr.Tom Voute mijn arts. 10 jaar heb ik onder controle gestaan. Ben nu 50 en ik ben mijn redder NOOIT vergeten en ben me dan ook rot geschrokken toen een vriendin mij op de hoogte bracht van het vreselijke trieste bericht. Ik weet uit ervaring ( heb mijn dochtertje verloren door een noodlottig ongeval)hoeveel verdriet de nabestaande nu hebben!!! ik wens uit de grond van mijn hart de nabestaande heel veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd toe. Een warme groet van mij, Silvia (ex patient) 
Op 2 september 2008
om 0:52 getekend door:
S.i.l.v.i.a. .K.r.u.i.d.b.o.s.
Dit is niet ok
Heel veel sterkte en kracht toegewenst aan de nabestaande van prof. Voûte. Een geweldig mens heeft ons verlaten...

mvg,

Matthijs J. Plomp
Ambassadeur KiKa 
Op 1 september 2008
om 23:00 getekend door:
M.a.t.t.h.i.j.s. .P.l.o.m.p.
Dit is niet ok
Dr. Tom Voûte, wat een gemis voor de wereld dat u bent overleden.

Gelukkig ken ik u niet omdat ik iets van doen heb gehad met kinderkanker, ook niemand in mijn naaste omgeving. U was en zult echter een begrip blijven, een persoon waar iedereen met veel respect over spreekt. Natuurlijk is het niet mogelijk om alle mensen met zieke kinderen weer gelukkig te maken door de nare ziekte kanker te kunnen stoppen. Uit de andere condeolances blijkt echter wel hoevaak uw behandelmethode of advies door uw team wel succesvol is geweest.

Ik hoop dan ook oprecht dat uw nabestaanden veel troost kunnen halen uit alle liefdevolle warme reacties die hier staan geplaatst. En wat zal het verschrikkelijk zijn om door een noodlottig ongeval je geliefde familielid te moeten afstaan.

Als er een hemel is, dan weet ik zeker dat u een heel fijn plekje daar heeft gevonden.

Rust zacht.. 
Op 1 september 2008
om 22:33 getekend door:
B.e.w.o.n.d.e.r.a.a.r.
Dit is niet ok
Geachte familie Voute,

op 7-jarige leeftijd werd bij mij kanker geconstateerd. Kans op herstel was nihil. Droomde toen van een eigen bakkerszaak. Ik werd in het Emma Kinderziekenhuis opgenomen en weet nog dat ik me afvroeg of ze mij in Amsterdam wel konden verstaan. Dokter Voute was voor mij, zo bang als ik was, een persoon die me gerust stelde en bij wie ik me op gemak voelde. Ik ben 1 van de gelukkigen die dit nog kan na- vertellen. Uw overlijden raakt zowel mij als mijn ouders persoonlijk diep. Ik wens uw familie en nabestaanden daarom ook erg veel sterkte toe. Ik zal nooit vergeten dat ik mijn vriendin en 2 zoontjes en onze eigen bakkerszaak vooral aan u heb te danken!
Sander 
Op 1 september 2008
om 21:16 getekend door:
S.a.n.d.e.r. .t.e.r. .H.u.u.r.n.e.
Dit is niet ok
onze oprechte deelneming in dit verlies.
rheinland music (org kika country evenementen) 
Op 1 september 2008
om 20:50 getekend door:
j...a...p.a.a.l.m.a.n.
Dit is niet ok
Morgen is het 28 jaar geleden dat ik opgenomen werd in het Emma Kinderziekenhuis en afgelopen zaterdag mocht ik mijn 43ste verjaardag vieren dankzij u.
Bedankt voor wie u was zowel als dokter zowel als mens. Bedankt voor wat u voor mij en voor zoveel andere gedaan heeft en heel veel sterkte voor een ieder die u moet missen. 
Op 1 september 2008
om 19:59 getekend door:
L.i.a. .C.o.r.n.e.t.
Dit is niet ok
Geachte familie Voute,

wil bij deze mijn oprechte deelneming betuigen. Dr. Voute was een zeer bijzondere man. Hij leeft voort in heel veel kinderen/mensen. Ook in mij, want zonder hem had ik ook niet meer geleefd.
Heel veel sterkte met het verdriet.
Hartelijke groet,

Bastienne 
Op 1 september 2008
om 19:00 getekend door:
B.a.s.t.i.e.n.n.e. .v.a.n. .B.o.c.k.e.l.
Dit is niet ok
Een geweldig mens is heen gegaan. Voor mijn nicht Petra, die 12 jaar ziek is geweest, was hij papa Voute. Nu is hij bij haar, twee geweldige blinkende sterren!
Veel sterkte en kracht voor de nabestaande. 
Op 1 september 2008
om 18:29 getekend door:
M.o.n.i.q.u.e. .v.a.n. .L.e.e.u.w.e.n.
Dit is niet ok
Ik wens de nabestaanden van Prof. Dr. Voûte heel veel kracht en sterkte toe om dit enorme verlies te dragen! Een prachtig mens heeft ons verlaten!!!

Yvonne van den Boogaard
ambassadrice Stichting Cliniclowns Nederland. 
Op 1 september 2008
om 17:26 getekend door:
Y.v.o.n.n.e. .v.a.n. .d.e.n. .B.o.o.g.a.a.r.d.
Dit is niet ok
Tijdens mijn verpleegkundige opleiding in het EKZ was dr Voute een van de vier vaste kinderartsen daar. Dr Voute profileerde zich toen al tav de kinderoncologie. De internationale samenwerking in de werkgroep kindertumoren was al een aanzet om de mogelijkheden voor kinderen met kanker te verbeteren. Wij vonden het vanzelfsprekend dat er in het EKZ een kindvriendelijke sfeer gecreeerd werd en ouders en kinderen een eerlijke passende voorlichting kregen en overal bij betrokken werden. Later ontdekte ik dat veel van die vanzelfsprekendheden elders nog bevochten moesten worden.Ondanks de (ernstige) ziekten waarvoor de kinderen kwamen, werd er in het Emma veel gelachen. Hoewel we aanvankelijk gevoelsmatig al veel goede aandacht voor kind en ouders hadden werd er daarna steeds meer onderzoek en deskundigheid in huis gehaald om te kunnen kijken wat de psycho-sociale effecten van de behandelingen voor de kinderen waren. Dus niet alleen aandacht voor de medische kant, maar ook voor het kind (+familie)zelf. De acties van dr Voute hebben daar een enorme bijdrage aan kunnen leveren.Gewoon een aardige man, met een enorme deskundigheid, waaraan hij bleef werken en die hij bleef uitdragen zoals ik nadien in de pers heb kunnen volgen. Echt iemand die indruk gemaakt heeft en je niet zomaar vergeet. Veel sterkte voor zijn dierbaren gewenst. Jannie (Perdok-) Schaaij 
Op 1 september 2008
om 16:56 getekend door:
j.a.n.n.i.e. .p.e.r.d.o.k.-.s.c.h.a.a.i.j.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 4 5 6 7 ... 12      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Helene van der Sluys
op 27 augustus 2008

Contact met beheerder >
Contact met Helene van der Sluys:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto