Prof. Dr. Tom Voûte

Prof. Dr. Tom Voûte

21 juni 1936 - 27 augustus 2008

Amsterdam, 27 aug. De Amsterdamse kinderoncoloog prof. Tom Voûte (72) is gisteravond in een ziekenhuis in Enschede overleden aan de gevolgen van een val. Dat heeft zijn familie vandaag bekendgemaakt.

Voûte was een autoriteit op het gebied van kanker bij kinderen. Hij was vanaf 1968 als kinderarts werkzaam in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam, het latere AMC. In 1982 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar kinderoncologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2001 ging hij met pensioen.

Voûte heeft in de afgelopen decennia een bijdrage geleverd aan vele maatschappelijke organisaties, waaronder Plan Nederland, KWF Kankerbestrijding, het Ronald McDonaldhuis, Cliniclowns, KiKa (Kinderen Kankervrij) en de Stichting Kindergeneeskundig Kankeronderzoek.

Landelijke bekendheid kreeg hij door zijn optreden in 1974 in de grote tv-actie Geven Voor Leven. Recentelijk was hij nog nauw betrokken bij de totstandkoming van Corpus, het museum over het menselijke lichaam in Oegstgeest.

Wat een goed mens, een geweldig wetenschapper en geweldige arts zijn we kwijt.
Dankbaar mag de wereld zijn dat we hem hebben mogen kennen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         161 t/m 180 van 231        Volgende >
28 Jaar geleden werd ik doorgestuurd naar het Emma voor de behandeling van een zeldzame tumor. Ik kwam als 16 jarig meisje vanuit Brabant in een heel andere wereld terecht. In Amsterdam gingen de gesprekken niet meer over mij, maar Dr. Voute voerde de gesprekken met mij. Het was altijd gezellig om bij hem te zijn en zijn compliment dat mijn, toen hese krasse stem, net zo prachtig klonk als Marlyne Dietrich is me altijd bijgebleven. Gezien mijn leeftijd ben ik later doorgestuurd naar het AvL, waar ik gelukkig weer terecht kwam bij een bijzonder lieve arts Dr. Delprat. Uiteraard bleef ik mijn Dr. Voute volgen in de media en was ik trots op al zijn verrichtingen. Graag had ik hem nog willen bedanken voor alles. Het zal voor de familie een hele steun zijn om te lezen dat er zoveel mensen Dr. Voute dankbaar zijn om zijn kundigheid en vooral menselijkheid. Ik wens u heel veel sterkte toe met dit onverwachte verlies. 
Op 29 augustus 2008
om 10:37 getekend door:
F.r.a.n.c.i.e.n. .D.e.k.k.e.r.s.
Dit is niet ok
Familie,vrienden,kennissen gecondoleerd met het overlijden van Prof.Voute.
Geschokt was ik toen ik dit nieuws hoorde de 'kikkerdokter overleden' Dit kan en mag niet, zo'n goed,lief mens. Zeer dankbaar ben ik hem dat hij mij heeft kunnen genezen in 1990. Hij noemde mij dan ook iedere keer 'het wondertje' als ik weer voor controle bij hem kwam. Zeer goeie en fijne herinneringen aan hem draag ik voor altijd bij me.

Prof. Voute Bedankt voor alles.

RUST ZACHT 
Op 29 augustus 2008
om 10:29 getekend door:
C.h.a.n.t.a.l. .v.d. .B.e.r.g.
Dit is niet ok
Heel veel sterkte gewenst met het verwerken van dit verlies.
Veel te vroeg is een persoonlijkheid weggevallen! 
Op 29 augustus 2008
om 9:48 getekend door:
G.e.r.a.r.d. .B.a.k.k.e.r.
Dit is niet ok
Allereerst wil ik de familie condoleren met het verlies.
Ik ben nu 35jaar en heb mijn leven te danken aan de goede zorg en bekwaamheid van dr.voute.Pas een paar maanden oud was ik toen er een behandeling werd gestart tegen een kwaadaardig gezwel en op mijn 1ste verjaardag kreeg ik mijn laatste chemo-kuur.Ik ben een paar jaar geleden nog langs geweest om te laten zien wat zijn goede zorg voor mij heeft gedaan..ik ben hem erg dankbaar en was geschokt toen ik hoorde van zijn overlijden.
Jacinta Janssen 
Op 29 augustus 2008
om 9:45 getekend door:
J.a.c.i.n.t.a. .J.a.n.s.s.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Marianne,
Ook namens de anderen vrijwilligers van het Gast-huis.wens ik je veel sterkte met dit grote verlies. 
Op 29 augustus 2008
om 9:39 getekend door:
F.r.a.n.c.i.s.
Dit is niet ok
Kinderen met kanker... dat hoort niet. Ze horen te spelen en blij te zijn. Dankzij uw inzet en liefde voor uw werk hebben veel kinderen een mooie jeugd gehad. Rust zacht en zoek maar een mooie wolk daarboven. 
Op 29 augustus 2008
om 9:26 getekend door:
N.o.ë.l.l.e.
Dit is niet ok
Ik wens de familie heel veel sterkte toe met dit verlies.
Ook de medewerkers(sters) van kika veel sterkte toegewenst. 
Op 29 augustus 2008
om 9:15 getekend door:
H.e.t.t.y.
Dit is niet ok
Met ongeloof en verdriet hoorde ik het afschuwelijke nieuws van het overlijden van Prof. Voûte.

Gelukkig nu al vele jaren geleden genas hij mijn zoon van leukemie.
Een behandeling volgens protocollen, maar de benadering en begeiding van dokter Voûte heeft ons door deze moeilijke periode heengesleept. Zo warm, menselijk en begripvol. Zo anders dan de andere dokters!
Ik ben hem na al die jaren nog steeds innig dankbaar en ik zal hem dan ook nooit vergeten!

Ik wens zijn familie en vrienden heel veel sterkte toe met dit grote verlies. 
Op 29 augustus 2008
om 8:49 getekend door:
J.o.s.é. .S.m.i.t.
Dit is niet ok
Mijn dochter Wilma van Wijnen, is helaas in 1978, op 16-jarige leeftijd overleden. Maar de drie jaar lange steun van dokter Voûte en zijn team, hebben ons sterk gemaakt, zelfs een bezoek aan haar ziekbed thuis, was hem niet te veel. Een groot mens in zijn vak. Moge zijn familie dezelfde kracht vinden om dit verlies te dragen, welke hun man, vader en opa aan anderen mee wist te geven. Corrie Kreeuwen. 
Op 29 augustus 2008
om 8:48 getekend door:
c.o.r.r.i.e. .k.r.e.e.u.w.e.n.
Dit is niet ok
Zelf heeft mijn dochter professor Voûte niet gehad maar wel een andere kanjer van zijn team. Maar ondanks dat hij net was of werd gepensioneerd blijf hij duidelijk aanwezig op de afdeling. Al was het alleen maar door de vitrinekast met kikkers op F8Noord en de kikkers op de poli (die kwakende snoeppot op de bali). Regelmatig zag je hem nog lopen op F8noord. Dan hoorde je, kijk daar is prof. Voûte de kikkerdokter. Toen ik mij wilde inzetten om de strijd tegen kinderkanker aan te gaan kwam ik bij de stichting Kika. En als zo'n groot oncoloog, zijn menselijke arts zich persoonlijk inzette voor deze stichting dat wist ik gewoon dat het goed is. Professor, mede dankzij uw kennis wat kinderkanker heeft mijn dochter een toekomst. Wij gaan er met het hele team van kika tegen aan om zoveel mogelijk uw droom waar te maken.
Familie en vrienden heel veel sterkte. 
Op 29 augustus 2008
om 8:36 getekend door:
L.i.e.s.b.e.t.h.
Dit is niet ok
Beste familieleden,

Als moeder van een kind (toen)1 jaar, in 1989 kwam ik al bij prof. Voute in het AZM te Maastricht. Eén dag per maand had hij zitting in Maasticht.Hij kreeg onze dochter onder behandeling voor een heamangioom (zeer groot goedaardig bloedgezwel) in haar gezicht.Ieder keer als ik hem een hand gaf zei hij tegen mij, mevrouwtje dit is niet kwaadaardig, dit is geen kanker. Het komt allemaal goed. Echter het gezwel groeide enorm. In 1996 besloot hij dat ze geopereerd moest worden in het AMC te Amsterdam. Het is allemaal goed gekomen, ze is inmiddels een mooie meid van 20 jaar.
Ik zal de dokter met de grote handen nooit vergeten, en hebben een heel goede herinnering aan hem.
Wij wensen u allen veel sterkte toe met dit verlies.
Prof. Voute bedankt. 
Op 29 augustus 2008
om 8:25 getekend door:
R.i.a. .v.a.n. .d.e. .V.o.r.s.t.
Dit is niet ok
Wat een groot verlies, ik wens alle nabestaanden en familie sterkte met dit grote verlies. Beste Tom, mede dankzij jouw heb jij ervoor gezorgd dat ik verder kon met mijn leven. Rust zacht mijn held van het Emma Kinderziekenhuis te Amsterdam.

Cees Holla Spaarndam 
Op 29 augustus 2008
om 6:35 getekend door:
C.e.e.s. .H.o.l.l.a.
Dit is niet ok
In 1968 kwam ik voor het eerst in contact met deze geweldige dokter.Sindsdien heeft Tom ontzettend veel bijgedragen aan de wetenschap en studies naar kinderoncologie.Het was een voorrecht deze man te hebben leren kennen.Ik wens de nabestaanden alle sterkte toe. Nederland mag trots zijn op deze wetenschapper. 
Op 29 augustus 2008
om 3:23 getekend door:
H.e.n.k. .d.e. .V.r.i.e.s.
Dit is niet ok
Bedankt voor al je goede zorgen toen ik aan je zorg was toevertrouwd. Je was een van de weinigen waarvan ik altijd kon merken dat het je echt wat deed wat er met me gebeurde. Alles wat ik sindsdien gedaan heb en in de toekomst nog ga doen, is mede dankzij jou.

"Laat uw licht alzo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken mogen zien, en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken" -Mattheüs 5:16 
Op 29 augustus 2008
om 1:21 getekend door:
N.i.c.k. .G.e.e.r.l.i.n.g.s.
Dit is niet ok
Wat ben ik geschrokken van het bericht
van het overlijden en heb een traan gelaten.Mijn dochtertje Chantal kreeg in
1974 accute leukemie.Zij was het eerste kind wat in Amerika besproken werd o.a.
voor de behandeling met chemo.Ze was pas 8 maandjes oud.Het was de ergste tijd uit mijn leven.In die tijd was het
50/50 procent.Ziekenhuis in en uit.Dr.Voute was een grote steun en zo lief voor dat kleine meisje.s'Morgens
kwamen we op bezoek en was het bedje leeg,dan was ze met de zusters koffie drinken en koek eten.Helaas is ze in december 1975 overleden.DR.Voute heeft met ons mee zitten huilen en dat is wat ik nooit vergeet.Het was zo'n goede man.
De familie wens ik zoveel sterkte en kracht toe. 
Op 29 augustus 2008
om 1:06 getekend door:
J.e.a.n.n.e.t.t.e. .B.e.e.k.m.a.n.-.d.e. .K.o.r.t.e.
Dit is niet ok
Dankbaar ben ik dat KiKa bestaat,zodat we allemaal een steentje bij kunnen dragen. Dank aan de prof. dat hij voorzitter wilde zijm van dit zo belangrijke werk voor zieke kinderen. Van Harte Gecondoleerd met dit grote verlies. Gods kracht toegewenst! 
Op 28 augustus 2008
om 23:36 getekend door:
A.d.a. .v... .W.i.j.k...v...d... .M.e.i.j.d.e.n.
Dit is niet ok
 
Op 28 augustus 2008
om 23:25 getekend door:
R.i.k.o. .S.c.h.a.a.y.
Dit is niet ok
Een goed en wijs mens is heengegaan.
Wij hebben zoveel aan u te danken.
Wij zullen u nooit vergeten.

Moge de goede herinneringen aan hem de familie en vrienden van deze unieke man een steun zijn in de komende tijd.

Rust in Vrede. 
Op 28 augustus 2008
om 23:12 getekend door:
L.y.a. .A.r.e.n.d.s.e.n.
Dit is niet ok
In 1982 werd er bij mij neuroblastoom geconstateerd. Vanaf dat moment ben ik een aantal jaren bij Dr. Voute onder controle geweest. Heel herkenbare teksten van andere ex-patiënten, ik had ook altijd een kikker in mijn buik :-) en ik herinner me hem als een altijd vriendelijke, aardige en vrolijke man. Nu, 26 jaar later, heb ik mijn eerste eigen kikkertje in mijn buik en daar ben ik Dr. Voute meer dan dankbaar voor! Bedankt voor alles wat u heeft gedaan, niet alleen voor mij, maar zeker ook voor alle anderen! 
Op 28 augustus 2008
om 23:10 getekend door:
R.i.a.n.n.e. .v.a.n. .B.r.u.g.g.e.n.
Dit is niet ok
Van harte wil ik de nabestaanden van deze biezondere arts condoleren met het overlijden. Met veel respect herdenk ik hem, die met zoveel liefde zijn vak uitoefende. 
Op 28 augustus 2008
om 23:07 getekend door:
J.e.a.n.e.t. .v.a.n. .d.e.r. .S.t.e.e.n.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 6 7 8 9 10 11 12       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Helene van der Sluys
op 27 augustus 2008

Contact met beheerder >
Contact met Helene van der Sluys:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto