Slachtoffers cycloon Birma

4 mei 2008 - 4 mei 2008

Voor alle mensen die er niet meer zijn.

Den Haag, 6 mei 2008 - De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben gironummer 555 opengesteld voor de slachtoffers van de cycloon Nargis in Birma. De SHO is een samenwerkingsverband van acht Nederlandse hulporganisaties. Bij grote rampen werken zij samen in een Nationale Actie, dit keer onder de slogan ‘Help de slachtoffers cycloon Birma!’.

De situatie in Birma is schrijnend. Het dodental blijft stijgen en er is grote behoefte aan directe hulp. Het kustgebied is het ergst getroffen. 95 procent van de dorpen aan de kust is verwoest. Van de ruim 50 miljoen Birmezen wonen 24 miljoen in het getroffen gebied.

Slachtoffers hebben dringend behoefte aan hulp. Tenten voor beschutting, medicijnen, waterzuiveringstabletten, voedsel en muskietennetten. Er is geen toegang tot schoon drinkwater en voedsel is nauwelijks voorhanden. Bovendien staat een deel van het land onder water. Daardoor is er een grote kans op het uitbreken van epidemieën. Stilstaand zoet water is een kraamkamer voor muggen waardoor grote behoefte is aan muskietennetten.

De cycloon bereikte vrijdagochtend de kust van Birma en sloeg in met windsnelheden tot 190 kilometer per uur. Vele duizenden mensen zijn dakloos geworden of worden vermist; het aantal doden is nog onbekend.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 4 van 4
Woorden schieten tekort, wat een verschrikkingen allemaal en dat terwijl de hele wereld "toekijkt". Veel kracht en sterkte toegewenst! 
Op 18 mei 2008
om 16:58 getekend door:
L... .H.o.g.e.v.e.e.n.
Dit is niet ok
Ik wens alle nabestaanden veel sterkte met dit verlies. 
Op 17 mei 2008
om 19:03 getekend door:
I.n.g.r.i.d.
Dit is niet ok
Jullie zijn slechts nummers in het nieuws waar niemand de realiteit inziet.
Namelijk heel veel verdriet voor heel veel mensen.
Het blijft vreselijk om de beelden te zien.
Wat kunnen mijn woorden hier dan nog helpen, alleen maar een openbare manier om mijn medeleven te betuigen. 
Op 16 mei 2008
om 23:48 getekend door:
N.i.c.k.y.
Dit is niet ok
WEER EEN RAMP , IK WENS ALLE NAAR BESTANDEN VEEL MOET STERKTE TOE , OOK AAN DE HULP VERLEENDERS VEEL STREKTE , MOET , KRACHT IN HUN WERK RUST ZACHT RUST IN R.I.P 
Op 15 mei 2008
om 20:17 getekend door:
p.e.t.r.a.
Dit is niet ok
       1 
Dit register is aangemaakt door:
M...
op 13 mei 2008

Contact met beheerder >
Contact met M...:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto