Veel gestelde vragen

Rubrieken:
Wat kost Condoleance.nl?
Zowel het aanmaken van een condoleanceregister als het plaatsen van condoleances is helemaal gratis. Een register wordt 2 maanden bewaard. Nadien kunt u verlengen, het register laten drukken of kosteloos bewaren op uw eigen computer.
Waarom is Condoleance.nl opgericht?
Aanleiding voor Condoleance.nl was de cafébrand in Volendam op 1 januari 2001. Duizenden mensen voelden de behoefte om hun medeleven te betuigen. Daarom lanceerde Uitvaart.Com de site Condoleance.nl. Voor die tijd leek er al behoefte aan een dergelijke site omdat het gastenboek van Uitvaart.nl steeds vaker als condoleanceregister werd gebruikt.
Waarom heeft de site een nieuw uiterlijk?
De vorige versie van Condoleance was gebaseerd op een schermresolutie die inmiddels voor de meeste mensen niet meer de standaard is. Veel mensen hebben vandaag de dag grotere computerschermen en dus kan Condoleance.nl ruimer worden opgezet. Verder denken we de site een persoonlijker uitstraling te geven door niet alleen de namen van overleden dierbaren op de voorpagina te plaatsen maar ook hun foto's. Tot slot, Condoleance.nl is in de loop de tijd uitgebreid met zoveel nieuwe mogelijkheden, dat een restyling nodig was om de nieuwe mogelijkheden beter toegankelijk te maken, zoals het printen van condoleanceboekjes, het volgen van nationale registers via Twitter, SMS etc
Hoeveel mensen bekijken Condoleance.nl op dit moment?
Het aantal bezoekers aan de homepage van Condoleance.nl wordt gemeten met Google Analytics. Het dagelijks bezoek varieert tussen de 5.000 en 10.000 bezoekers. Wanneer een Bekende Nederlander overlijdt, kan dit aantal snel oplopen tot meer dan 400.000 op 1 dag.

Tevens houden we bij welke registers uit de meeste condoleanceberichten bestaan. Zowel in het lopende jaar als in de hele geschiedenis van Condoleance.nl. Bekijk daarvoor de statistiekenpagina.
Waarom moet ik akkoord gaan met de algemene voorwaarden van Condoleance.nl?
Voor de levering van de diensten (o.a. het aanmaken, verlengen en laten drukken van een online register) gelden bepaalde spelregels voor gebruik zodat rechten en verplichtingen van de gebruiker en de dienstverlener (Condoleance.nl) helder zijn. Deze rechten en verplichtingen liggen vast in de algemene voorwaarden. Voordat u besluit gebruik te maken van onze diensten vragen we u deze te accepteren.
Van wie is de site Condoleance.nl?
De site Condoleance.nl is een initiatief van het Amsterdamse bedrijf BV Uitvaart.Com. Uitvaart.Com heeft zich gespecialiseerd in nieuwe media voor de uitvaartbranche. Naast Condoleance.nl verzorgt Uitvaart.Com ook de internetsites:
Verder beheert Uitvaart.Com het meldnummer voor overlijdensmeldingen: 0800-STERFGEVAL (0800-783 73 43).U kunt contact opnemen middels het contactformulier.
Is het mogelijk te adverteren op Condoleance.nl?
Ja, dit is mogelijk. Neem hiervoor contact op met Uitvaart.Com.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.