Ruud  Hoff

Ruud Hoff

30 december 1949 - 18 september 2020

"Je mag van mening verschillen. Dat mag namelijk ook."

Ruud Hoff (Den Haag, 30 december 1949 - 18 september 2020) was een Nederlandse geschiedkundige en politicoloog, Hij was vooral bekend als deskundige van de geschiedenis van het Midden-Oosten.
Ruud was naast een goede vriend, buurman en collega een uitstekend verhalenverteller. Als Midden-Oosten kenner, historicus en politicoloog was hij niet alleen een erudiet docent journalistiek maar vooral een warm en betrokken mens.
Zijn studenten waren zijn lust en leven. Hij werd op handen gedragen. Ruud begon als docent in 1983 aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en ging met pensioen in 2014. (Tekst: Paul Babeliowsky)
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 18 van 18
Ruud was een docent die ook mij wist te boeien tijdens zijn colleges aan de SvJ. Ruud zorgde ervoor dat het Midden-Oosten dichterbij kwam. Sterkte voor zijn familie en vrienden bij het verwerken van dit grote verlies. 
Op 25 september 2020
om 8:14 getekend door:
Y.v.o.n.n.e. .M.e.i.j.e.r.
Dit is niet ok
De HOVO cursussen van Ruud Hoff over onder meer Midden-Oosten na de lente waren bijzonder interessant en leerzaam. Van de colleges en docent Ruud Hoff blijven goede herinnerringen bewaard. 
Op 24 september 2020
om 15:04 getekend door:
P.i.e.r. .S.i.n.i.a.
Dit is niet ok
Ik leerde Ruud kennen toen ik begin jaren '90 een keuzeprogramma Midden-Oosten organiseerde voor medestudenten van de Tilburgse school voor Journalistiek. En ja, natuurlijk deed hij mee als één van de gastdocenten.
In de jaren erna troffen we elkaar jaarlijks bij een Libanees restaurant om bij te praten. Telkens weer bleek zijn liefde voor zijn vak en voor de open gedachtewisseling. Hoe mooi vond hij het toen ik enige tijd later zelf het programma ging geven als docent. Dag intens vriendelijk, vriendelijk, vriendelijk mens. 
Op 23 september 2020
om 21:54 getekend door:
P.a.t.r.i.c.i.a.
Dit is niet ok
Ruud had een ontzettend groot hart. Wat een voorrecht hem als docent en als collega gekend te hebben. Ik mocht hem in 2014 interviewen en hij was nog net zo gepassioneerd over de journalistiek en over het lesgeven als 30 jaar daarvoor. Hij verfoeide het competentiegerichte onderwijs omdat je daar nergens de belangrijkste kwaliteiten van een journalist in terug kon vinden, zo zei hij: "enthousiasme, belangstelling, inspiratie, nieuwsgierigheid, het ontbreekt helemaal?. Dat hij ontslagen werd omdat hij 65 werd was ook een gotspe. Iemand als Ruud Hoff kan namelijk nooit met pensioen gaan. Dat zie je ook hier en op de socials: deze duider en zijn colleges leven voort in ons allemaal. Lang leve Ruud. 
Op 23 september 2020
om 11:44 getekend door:
D.a.a.n. .W.e.s.t.e.r.i.n.k.
Dit is niet ok
Ruud was de rust, de duidelijkheid, de belezenheid. Sierlijk. En ook aardig. Slim. Bedreven. Uitdagend. Overtuigend. Zoals Ruud wilde dat we allemaal als journalist werden. Hij werd mijn favoriete influencer, eind jaren tachtig. 
Op 23 september 2020
om 9:44 getekend door:
R.o.p. .Z.o.u.t.b.e.r.g.
Dit is niet ok
Ruud, een aimabel man is heengegaan. Altijd een goed gesprek over de Amerikaanse politiek (we konden goed discussiëren over Bush jr en zijn beleid van interventie en non-interventie). We waren een tijd collega?s en Ruud zat achter mij in zijn hoek vol boeken en kranten. Iedere dag even lekker klagen over de school maar 100 procent genieten van het lesgeven. Als student vond ik zijn college?s onovertroffen: actueel en historisch met eruditie en humor. Fijne lessen waren dat. Ga je goed Ruud. 
Op 23 september 2020
om 8:28 getekend door:
B.o.b. .V.e.r.m.a.a.k.
Dit is niet ok
Hoe vaak had ik Ruud al niet als analist over het Midden Oosten geregeld voor de radio, voor we samen een journalistieke training gaven in Iraaks Koerdistan. Zachtaardig mens en goed docent. Hij wist waar hij het over had en kon dat overbrengen. Een fijn mens die te vroeg is gegaan. 
Op 22 september 2020
om 22:32 getekend door:
J.u.d.i.t. .N.e.u.r.i.n.k.
Dit is niet ok
Een mooi mens, een fantastisch docent en een man met de geslaagde missie om zoveel mogelijk jonge journalisten te begeesteren voor genuanceerde Midden-Oosten verslaggeving. Dank dat je er was, Ruud.
Sterkte aan alle nabestaanden. Het gemis is groot. 
Op 22 september 2020
om 21:47 getekend door:
N.a.o.m.i. .v.a.n. .E.s.s.c.h.o.t.e.n.
Dit is niet ok
Dag Ruud, bescheiden en lief mens ... we werkten tot een week voor je overlijden een aantal jaren samen voor de Nationale Politie. Dank je wel! Annemarie 
Op 22 september 2020
om 20:15 getekend door:
A.n.n.e.m.a.r.i.e. .S.t.o.u.t.
Dit is niet ok
Beste meneer Hoff,

Dankzij u heb ik ontdekt waar mijn hart lag. Onze reis naar Amerika tijdens de Amerikaanse Verkiezingen is een herinnering waar ik nog met regelmaat aan terug denk. Uw warmte, interesse in de ander en wijsheid zullen mij altijd bijblijven. Rust zacht. Jacco Schilperoort 
Op 22 september 2020
om 19:25 getekend door:
J.a.c.c.o. .S.c.h.i.l.p.e.r.o.o.r.t.
Dit is niet ok
Ruud combineerde vakkundigheid met oprechte interesse voor zijn studenten. Hij vertelde op een geweldige manier. Had altijd volle collegezalen tijdens zijn colleges op de Ravellaan. Zelfs op maandag. Ruud Hoff overleden, de School voor de Journalistiek aan de Ravellaan gesloopt. Het einde van een tijdperk! Bedankt voor alles Ruud. 
Op 22 september 2020
om 19:00 getekend door:
C.h.r.i.s. .J.a.n. .T.h.i.e.l.e.
Dit is niet ok
Wat treurig dat Ruud is gestorven.
Tijdens zijn studententijd was ik met hem bevriend. Hij reisde in die tijd al veel naar het Midden-Oosten. Ik zal hem blijven herinneren als een zachtaardige en scherpzinnige man, bescheiden en met een subtiel gevoel voor humor.
Rust zacht Ruud. 
Op 22 september 2020
om 17:57 getekend door:
e.l.s. .v.a.n. .a.r.d.e.n.n.e.-.d.i.e.p.h.u.i.s.
Dit is niet ok
Als pensionado heb ik bij Ruud enkele cursussen gevolgd bij de HOVO. Elk college was een feest, niet alleen vanwege de inhoud, maar vooral door zijn persoonlijkheid. Steeds was er een enorme opkomst, omdat iedereen het inspirerende middagen vond. 
Op 22 september 2020
om 12:10 getekend door:
D.i.n.i. .B.e.e.m.
Dit is niet ok
Ruud is voor mij van onschatbare waarde geweest in mijn ontwikkeling. Hij heeft mij door de jaren heen altijd gesteund en van oneindig veel adviezen voorzien op zowel persoonlijk gebied als werkgerelateerd. Toen ik, vele jaren geleden, voor het eerst als correspondent een bijdrage mocht leven aan de radio, belde ik hem meteen op voor advies. Toevallig had ik donderdagochtend nog een interview bij de NOS op Radio 1 en vrijdag een stuk in Trouw vanuit Egypte, dat soort werk stuurde ik na publicatie ook altijd op naar Ruud.
Door hem, zijn wijsheid, rust en in het bijzonder zijn humor, ben ik gekomen waar ik nu ben. We hebben altijd contact gehouden, hij was immer bijzonder geïnteresseerd. Tijdens mijn laatste bezoek aan hem, heb ik ruim vier uur bij hem thuisgezeten en hebben we oneindig gesproken over het Midden-Oosten, journalistiek en het leven. Graag had ik nog meer over mijn werk aan hem verteld, maar bovenal van Ruud willen leren.
Een unieke man, zacht uitgedrukt, er zijn niet veel docenten zo die zo'n onuitwisbare indruk hebben achtergelaten bij studenten zoals hij. Vooral zijn fabelachtige colleges zal iedereen zich herinneren 
Op 21 september 2020
om 16:59 getekend door:
J.o.o.s.t. .S.c.h.e.f.f.e.r.s.
Dit is niet ok
Zijn bevlogen verhalen vulde met gemak de grootste collegezalen. Vroeg en laat, begin en eind van de week. Een inspiratie voor heel veel SvJ-studenten. 
Op 21 september 2020
om 14:00 getekend door:
O.n.n.o. .B.e.u.k.e.r.s.
Dit is niet ok
Bijzondere docent. Veel van geleerd 
Op 21 september 2020
om 12:23 getekend door:
M.a.r.c. .B.e.l.i.n.f.a.n.t.e.
Dit is niet ok
Ik kijk met buitengewoon veel plezier terug op de lessen van Ruud Hoff.
Kundig, prikkelend en met veel humor. Buiten de lessen om was meneer Hoff een buitengewoon lieve, rustige man, met oprechte interesse in zijn studenten.
Een groot verlies. Ik wens zijn naasten veel sterkte toe. 
Op 21 september 2020
om 10:35 getekend door:
B.a.r.t. .S.l.i.m.
Dit is niet ok
Heb dierbare herinneringen aan Ruud Hoff - een van de weinige docenten van de SvJ die ik mij überhaupt herinner. Wat me bij is gebleven dat het een zeer vriendelijke man was, een fantastische verteller en daarmee een zeer goede docent. 
Op 21 september 2020
om 10:27 getekend door:
J.o.r.n. .L.u.c.a.s.
Dit is niet ok
       1 
Dit register is aangemaakt door:
Rop Zoutberg
op 21 september 2020
en blijft zichtbaar tot:
21 november 2020
Contact met beheerder >
Contact met Rop Zoutberg:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Ruud Hoff

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: