Frits Lier

Frits Lier

15 april 1928 - 30 juli 2020

´Hij was een arts in hart en nieren´.

Hier gedenken wij dokter Lier:

Dokter Lier had in de vorige eeuw vanaf begin jaren ´60 tot in de jaren ´90 een omvangrijke artsenpraktijk in Nieuw Den Helder: eerst aan de Eemstraat, daarna aan de Waddenzeestraat en later in een nieuw opgezet praktijkhuis op de Texelstroomlaan samen met twee collega-artsen. Dat praktijkhuis was gelegen op de plek waar tegenwoordig ´de Sterkliniek´ is gevestigd.

We zijn u, als ´achterblijvers´, bij voorbaat zeer erkentelijk voor het plaatsen van uw blijken van medeleving of anekdotes in dit condoleanceregister en hopen daar een mooie herinnering aan over te houden.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 37        Volgende >
Iemand verliezen die je dierbaar is daar zijn geen woorden voor. Dokter Lier is zo'n man.Vanaf begin jaren '70 was dokter Lier onze huisarts.Een arts in hart en nieren.Zijn naam wordt hier nog vaak genoemd. Wijze woorden en humor zo kennen we hem.
Ons kindje die hij 's nachts bij de bevalling in het ziekenhuis op de wereld hielp,is een onvergetelijke mooie tijd geweest,die we in ons hart hebben gesloten.In zijn rode Volvo haalde hij mij op en bracht ons veilig naar het ziekenhuis. Mijn man met eigen auto er achter aan.Een dansende dokter Lier bij het kraambed toen ons kindje op de wereld kwam. Geweldig !!Op tweede kerstdag kwam hij nog zomaar even langs. Ja ,dat zijn hele mooie herinneringen. Voor nu en de komende tijd wensen wij u allen Sterkte. 
Op 30 augustus 2020
om 12:22 getekend door:
j... .p... .z.e.l.d.e.n.r.u.s.t.
Dit is niet ok
Lieve Fam.Lier , Ik zal de Hr Lier herinneren als een warm mens en de tijd dat wij zijn huisje in de Zandloper mochten beheren was voor ons een genot om te zien hoe hij er van genoot om daar zelf te zijn samen met zijn vrouw.Ik wens jullie alle sterkte toe met dit verlies,

groetjes

Siem en Mariet 
Op 24 augustus 2020
om 21:12 getekend door:
s.i.e.m. .k.o.m.e.n.
Dit is niet ok
Dr Lier. Die naam hoor ik nog vaak. In 2005 heb ik de praktijk, toen aan de Geulstraat, overgenomen van mijn voorganger, die hem weer had overgenomen van Dr Lier. Bij de verhuizing van onze praktijk, terug naar de "oude stek" op de Texelstroomlaan, in 2011, kwam dr Lier op de opening. Een paar jaar later kwam hij nog eens een keer spontaan langs om te bezien hoe het was met zijn "oude" praktijk.

Het was fijn om hem een paar keer te mogen ontmoeten zodat ik ook weet waar mijn patiënten het over hebben. Als ze het over dr Lier hebben hoor ik alleen maar lovende woorden.

Ik wens de familie sterkte met het verwerken van het verlies. 
Op 20 augustus 2020
om 12:01 getekend door:
R.e.n.é. .v.a.n. .d.e.n. .B.e.r.g.
Dit is niet ok
Geachte familie van dokter Frits Lier,
Met een gevoel van ?och wat jammer? lazen wij het bericht van zijn overlijden.
Vanaf het moment van zijn afscheid als onze huisarts was hij nog vaak middelpunt van gesprek in ons gezin. En vroegen wij ons regelmatig af hoe het hem verging.
Vele jaren heeft hij ons als zeer kundig arts bijgestaan bij het wel en wee met onze gezondheid.
Altijd een luisterend oor. Het was fijn dat je bij hem terecht kon als de gezondheid het even liet afweten. Op ons verzoek heeft hij de bevallingen van onze drie jongens begeleid in het ziekenhuis te Den Helder.
Elke keer vond hij het een voorrecht om te mogen doen. Na de tweede bevalling grapten arts en vader: ?Drie maal is scheepsrecht. Dan nemen we een borrel na afloop.? En zo geschiedde het in de verloskamer van het helders ziekenhuis dat er een glaasje jenever werd gedronken op de goede afloop van de derde en tevens laatste bevalling in ons gezin.
Hij zal nog lang in onze herinnering blijven. Ook bij onze kinderen.
In dankbaarheid heeft hij een hoge leeftijd mogen bereiken.
Wij wensen u als familie sterkte met dit verlies.

Gerrit en Gerda Warnars
Den Helder 
Op 20 augustus 2020
om 10:15 getekend door:
G...J...W.a.r.n.a.r.s.
Dit is niet ok
Dokter Lier was voor mij en mijn familie een enorme steun.Nog steeds missen wij zijn kundigheid zorgzaamheid en echte belangstelling. We wensen de familie sterkte met dit verlies. 
Op 19 augustus 2020
om 9:44 getekend door:
H.e.n.n.y. .R.a.v.e.n.s.b.u.r.g.
Dit is niet ok
Dokter lier wat heeft u zoveel gedaan voor heel mijn fam ?mij op de wereld gezet , onverwacht gewoon thuis komen of te kijken of alles goed ging , altijd een luisterd oor ,recht voor zijn raap , zo rustig zo lief , en later toen ik me eerste kind verwacht en het niet zo goed ging kwam u gewoon bij me in het ziekenhuis en na de keizer snede , echt dokter lier toen u stopte waren er zoveel verdrietig en mij persoonlijk heeft het jaren geduurd voordat ik begreep dokters zoals u zijn er echt nergens meer?dank u voor alles en veel sterkte aan de fam met zo n groot verlies , Angelique bais 
Op 18 augustus 2020
om 10:55 getekend door:
A.n.g.e.l.i.q.u.e. .b.a.i.s.
Dit is niet ok
We herinneren Frits als een zeer bevlogen en meelevende huisarts.
Voor zijn patiënten was niets hem te veel; hij stond dag en nacht voor hen klaar! Bij mijn start als "jonge" huisarts kon ik mij geen betere collega wensen. Vele jaren vormden Frits, Gerard (Dirks) en ik een driemanschap in de toenmalige huisartsenpraktijk Nieuw den Helder. Ook privé hadden we uitstekende contacten. We zullen Frits blijven herinneren als een prima huisarts en een warme persoonlijkheid, zowel in zijn vak als privé. Edy en Phineke Stuijts,
Hannie Dirks. 
Op 17 augustus 2020
om 22:32 getekend door:
P.h.i.n.e.k.e./.E.d.y. .S.t.u.i.j.t.s./.H.a.n.n.i.e. .D.i.r.k.s.
Dit is niet ok
Een echte ouderwetse huisarts die je weinig meer ziet , heeft ons gezin tientalle jaren geholpen en missen hem nog steeds
Familie gecondoleerd en veel sterkte 
Op 16 augustus 2020
om 20:29 getekend door:
B...v...B.r.e.e. .e.n. .S.j.a.a.n. .v...B.r.e.e. .v./.d. .Z.i.j.d.e.n.
Dit is niet ok
Frits een hele fijne vriend met Anneke en Frits hele gezellige Vakantie gevierd. We wensen Anneke Hein Angie en Celine veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies. 
Op 16 augustus 2020
om 20:21 getekend door:
G.e.r.d.a... .E.n. .M.e.e.s. .R.a.v.e.s.l.o.o.t.
Dit is niet ok
Meneer Lier, heel gewoon en toch bijzonder, gewoon een heel bijzondere man. Ik heb heel fijn bij meneer en mevrouw Lier gewerkt, mooie herinneringen.
Ik wens mevrouw Lier, Hein, Angie en Céline heel veel sterkte. 
Op 16 augustus 2020
om 20:20 getekend door:
J.e.a.n.n.i.n.e. .L.o.o.s.
Dit is niet ok
N.a.v. de advertentie herinnering aan dokter Lier. Wij familie Dick en Ymkje van Soest woonden in de Zoomstraat 72 Den Helder.
Onder zeer deskundige leiding van dokter zijn onze 2 zoons in 1961 en 1962 geboren. Wij zijn hem nog steeds dankbaar voor zijn goede zorgen. 
Op 16 augustus 2020
om 20:20 getekend door:
D... .v.a.n. .S.o.e.s.t.
Dit is niet ok
voor de nabestaande heel veel sterkte toegewenst.
Een arts zoals een arts moet zijn 
Op 16 augustus 2020
om 20:19 getekend door:
d.e. .G.r.o.o.t.
Dit is niet ok
Wij hebben vroeger aan dr. Lier een hele fijne arts gehad. Eerst toen ik nog tiener was en later met mijn man en mijn gezin. Wij wensen de familie heel veel sterkte toe. 
Op 16 augustus 2020
om 20:19 getekend door:
H.a.r.m.a. .v.a.n. .D.i.j.k.
Dit is niet ok
Beste Mevrouw en kinderen , van Dr Lier
Via schoonzusje van mij kreeg ik de advertentie onder ogen
Heb goede herinneringen aan hem , man met liefde voor zijn werk , en voor zijn gezin , en vol humor
Ben de namen kwijt van de kinderen , Hilde en het boefje van toen
Wens jullie sterkte om dit grote verlies te verwerken
Hartelijke groeten

Grieta Klaassen Boendermaker 
Op 16 augustus 2020
om 20:18 getekend door:
G.r.i.e.t.a. .K.l.a.a.s.s.e.n. .B.o.e.n.d.e.r.m.a.k.e.r.
Dit is niet ok
Huisarts, vader van Hein ,buurman. Denk nog wel eens terug aan het samen kijken naar het schaatsen kijken met het bij houden van de ronde tijden aan de Waddenzeestraat. Bezoek aan het ek in Heerenveen. Bedankt voor alles en veel sterkte. Mede namens miin vader! 
Op 16 augustus 2020
om 14:48 getekend door:
R.o.n.a.l.d. .P.e.t.e.r.s.
Dit is niet ok
Lieve familie, gecondoleerd met het verlies van jullie man, vader, schoonvader en opa. Ik kende oom Frits als de vriendelijke goedlachse en geïnteresseerde oom die altijd tijd had voor en genoot van een praatje. Met papa en mama samen heb ik hem de laatste jaren nog een paar keer bezocht in Alkmaar. Eerst in het appartement waar hij samen met tante Anneke mooie tijden heeft gehad later in het verzorgingshuis. Ze hebben lang samen mogen zijn, helaas waren ze de laatste tijd fysiek gescheiden maar oom Frits nam waar mogelijk zijn kans om samen met Anneke te zijn. Veel sterkte te komende tijd. Hartelijke groet, Irene en Job 
Op 16 augustus 2020
om 14:01 getekend door:
I.r.e.n.e. .L.i.e.r.
Dit is niet ok
Als broer herken ik veel van het geschrevene. Onze vader zag dat ook want die zei:"wordt jij maar dokter"en zo gebeurde dus. Hij overwoog ook operazanger maar koos toch voor arts en was dat met veel plezier.Maar die stem is toch ook mensen bijgebleven. 
Op 16 augustus 2020
om 12:28 getekend door:
G... .L.i.e.r.
Dit is niet ok
Mevr.Lier en familie,heel veel sterkte met het verlies van uw man,vader en grootvader voor nu en de komende tijd van uw hh in de Waddenzeestraat. 
Op 16 augustus 2020
om 12:27 getekend door:
R.i.a. .E.w.a.l.t.
Dit is niet ok
Fam. Lier gecondoleerd en veel sterkte gewenst.
Onze huisarts vanaf de Eemstraat tot dr Tomasoa kwam.
Zeer betrokken bij ons gezin en broertje die altijd oorontstekingen had. Ook kwam hij eens bij ons in de Slingerbeekstraat midden in de nacht in zijn pyamabroek omdat mijn broertje erg benauwd was. Dat maakte veel indruk.Echt een lieve dokter met zijn warme bijz.stem.Heeft veel voor ons gezin en mijn moeder betekend.
Als leerlingverpleegkundige was mijn eerste bevalling op de verloskamer in Lidwina met dr Lier
Wat een gemis voor de familie maar met warme herinneringen. 
Op 15 augustus 2020
om 20:53 getekend door:
A.l.i.n.e. .v.d. .H.e.i.d.e.-.G.o.r.d.i.n.o.u. .d.e. .G.o.u.b.e.r.v.i.l.l.e.
Dit is niet ok
Beste Fam Lier, gecondoleerd met verlies van een fijne dokter. sinds 1964 onze dokter met ook hart voor muziek o.a.Schubert.Kwam ook zo maar even naar de 5 kindertjes kijken. Eigenlijk zou ik een heel verhaal moeten schrijven. Wij, mijn man en ik wensen U veel sterkte en mooie herinneringen. 
Op 15 augustus 2020
om 13:35 getekend door:
f.a.m. .V.r.i.e.n.d.-. .d.e. .V.o.s.
Dit is niet ok
       1 2        Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
hein lier
op 10 augustus 2020
en blijft zichtbaar tot:
10 oktober 2020
Contact met beheerder >
Contact met hein lier:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Frits Lier

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: