René Jak

René Jak

13 juli 1964 - 30 juni 2020

Van het concert des levens, krijgt niemand het program.

René is in 2000 bij de voormalige rechtbank Alkmaar als bode in dienst getreden.

Hij was als coördinator Publieksopvang & Veiligheid meer dan 20 jaar een vast gezicht achter de balie bij de rechtbank. René was een aardige, nuchtere, betrokken collega met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ook toen René ernstig ziek werd bleef hij zoveel mogelijk aan het werk, tot het echt niet langer ging.

Wij verliezen in René een bijzonder fijne collega.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 44        Volgende >
Wat een verdrietig nieuws. René was een fijne betrokken collega en altijd behulpzaam. Zijn kracht en openheid tijdens zijn ziekte hebben veel indruk op mij gemaakt. Ik wens de dierbaren van René veel sterkte met dit grote verlies. 
Op 20 juli 2020
om 10:29 getekend door:
N.i.n.k.e. .E.n.d.e.n.b.u.r.g.
Dit is niet ok
Heel veel sterkte en kracht toegewenst met uw verlies. 
Op 20 juli 2020
om 10:20 getekend door:
R.e.n.o.u.t. .v.a.n. .K.r.o.o.n.e.n.b.u.r.g.
Dit is niet ok
IN MEMORIAM

Afgelopen vrijdag (26 juni) werd ik gebeld door René. Naar ik dacht om even bij te kletsen zoals we wel vaker deden. Maar al snel werd duidelijk dat dit ons laatste gesprek zou zijn. Hij vertelde mij dat er sprake was van een complicatie waar hij geen behandeling meer voor wilde ondergaan. Hij was zoals hij zei: helemaal klaar met het geprik en gepor. Zodra de pijn teveel zou worden zou hij in slaap worden gebracht. Het was klaar.

Ons laatste gesprek verliep zoals ik René ook heb leren kennen. Nuchter, ingetogen en zelfs in deze situatie nog met ruimte voor een cynische grap. Het soort humor waarbij hij met een onbewogen gezicht een opmerking kon maken, mij regelmatig in verwarring achterlatend of dit nu serieus bedoeld was of niet.

René is in de jaren 90 bij de rechtbank Alkmaar komen werken. Eerst ingehuurd als bij beveiliger via de NVD. In het jaar 2000 kwam hij in dienst als bode waarin hij vervolgens doorgroeide tot coördinator Publiekszaken. Na de fusie was hij als coördinator in Haarlem werkzaam. Al bleef de Alkmaarse locatie zijn stek.

René was rustig, niet op de voorgrond, soms wat stug in het eerste contact maar een ontzettend betrokken en betrouwbare collega. Hij had een groot verantwoordelijkheidsgevoel om ervoor te zorgen 'dat het liep'. Een vast gezicht achter balie voor collega's en bezoekers van de rechtbank.

In de zomer van 2017 werd hij ernstig ziek. René bleef zoveel mogelijk aan het werk. Ook in de periodes dat hij weinig energie had of zich niet goed voelde door de behandelingen bleef hij naar de rechtbank komen. Zoals hij zelf zei 'ik ben nog nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan, waarom zou ik nu dan thuisblijven'.

Vanaf begin 2019 was, tot groot verdriet van René, blijven werken niet langer mogelijk. Langzamerhand moest hij steeds meer energie inleveren. Dat René graag gezien en geliefd was binnen de rechtbank bleek wel met zijn afscheid eind 2019. Vanuit verschillende teams en collega's kwamen er kaartjes, cadeautjes en warme woorden.

Ik wens jullie heel veel sterkte met dit enorme verlies. 
Op 19 juli 2020
om 20:54 getekend door:
M.a.r.l.o.e.s. .K.a.n.s.e.l.a.a.r.
Dit is niet ok
Lieve familie,

In mijn ogen (en vanuit mijn leeftijd) was René een jonge man. Ik was echt verbaasd dat hij de vijftig gepasseerd was.
Maar het blijft: veel te vroeg!
Ik had in de afgelopen twintig jaar met René niet zozeer persoonlijke gesprekken. Maar wel heel vaak korte contacten.
Hij was echt een fijn mens.
En daardoor dus ook een hele goede medewerker (en voorman)voor de publieksopvang. En een hele prettige collega.
Een groot verlies.
Maar vooral natuurlijk voor jullie, vrouw en kinderen, familie en vrienden.
Sterkte! 
Op 13 juli 2020
om 16:46 getekend door:
P.e.t.e.r. .H.a.n.s. .L.i.t.t.o.o.y.
Dit is niet ok
Beste Margret, Barry, Tim, Sander en familie.

17 jaar hebben we direct mogen samenwerken, Rene als bode/beveiliger en ik bij de informatiebalie. Er zijn heel wat gesprekken geweest, over thuis, vakanties in Frankrijk, sport(wij kakkerlakken)en het gezamenlijk werken. Rene was nuchter, droge humor, sportief en gek op fruit. Rene bleef rustig als een partij het moeilijk had, je kon op hem bouwen als de partijen verhit raakten.
Ik vond het ook bewonderingswaardig hoe je met hem over zijn ziekte kon praten, geen enkele drempel ervaren.

Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht toe met dit grote verlies. 
Op 9 juli 2020
om 20:46 getekend door:
P.e.t.r.a. .R.o.z.e.n.b.r.o.e.k.
Dit is niet ok
Beste Margret, Barry, Tim en Sander, familie en vrienden,

Wat verdrietig dat jullie René hebben moeten loslaten. Hij heeft er denk ik alles aan gedaan om zolang mogelijk bij jullie te kunnen blijven en onder de mensen te blijven. Hij was een mensen-mens in mijn ogen en zocht altijd de verbinding, ook toen hij ziek werd en nare trajecten moest doorlopen. Hij had behoefte aan echt contact en daardoor was hij zo'n fijn mens! Heel veel sterkte met het gemis. Hij zal in onze herinnering blijven voortleven. 
Op 9 juli 2020
om 12:19 getekend door:
A.n.i.t.a. .v.a.n. .L.e.e.u.w.e.n.
Dit is niet ok
Beste familie,
ik wens jullie veel sterkte met het verlies van uw man/jullie vader. Hij was een fantastische collega. 
Op 9 juli 2020
om 11:18 getekend door:
M.o.n.i.q.u.e. .W.e.i.m.a.r.
Dit is niet ok
Wat een gemis.. Ik heb René leren kennen als een aardige, betrokken, behulpzame en nuchtere collega. Altijd tijd voor een praatje. Ik wens jullie veel sterkte en kracht toe. 
Op 7 juli 2020
om 14:06 getekend door:
P.i.n.a.r. .A.k.m.a.n.
Dit is niet ok
Lieve dierbaren van René,
Wat een vreselijk bericht om te moeten vernemen dat René is overleden. Ik heb René leren kennen bij kanton Hoorn waar hij regelmatig kwam werken. We spraken elkaar aan de koffietafel. René was heel vriendelijk en altijd in voor een vrolijk praatje. Nadat kanton Hoorn was opgeheven, spraken we elkaar regelmatig in Alkmaar. Hij wilde altijd weten hoe het met mij ging na het overlijden van mijn man. Ik werk inmiddels in Haarlem en heb René nog niet zo lang geleden gesproken. Hij sprak heel open over zijn ziekte. Ik heb veel respect voor hem. Zoals mijn voorgangers al schreven: we gaan een mooi mens missen. Ik wens jullie alle sterkte toe. 
Op 7 juli 2020
om 11:48 getekend door:
I.r.m.a. .B.i.s.s.c.h.o.p.
Dit is niet ok
Hoewel iedereen wist hoe deze ziekte zou gaan aflopen, waar René overigens heel nuchter en op momenten cynisch over sprak, is het overlijden van René een schok en verdrietig nieuws. Het komt toch nog altijd onverwacht. Ik wens de familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Ik heb René leren kennen als een aardige kerel, iemand van no-nonsense mentaliteit,

Elke maandagochtend op het werk even het voetbalweekend doornemen met elkaar. Hij voor Feyenoord, ik voor Ajax. Het waren altijd "interessante" discussies. Deze discussies kan ik niet meer René kunnen maken, spijtig. 
Op 7 juli 2020
om 7:45 getekend door:
E.r.i.c. .v.a.n. .L.i.n.d.e.n.
Dit is niet ok
Lieve dierbaren van René,
Wat een enorm gemis voor jullie. René was zo'n hartelijk en goed mens. Ik bewonder zijn kracht en doorzettingsvermogen enorm. We hebben een fijne en goede collega verloren. Jullie moeten nu jullie bijzondere partner en vader missen. Wat zal dat zwaar zijn.
Een goed mens, dat was hij. Veel sterkte. 
Op 6 juli 2020
om 17:03 getekend door:
w.a.r.d. .s.w.i.l.d.e.n.s.
Dit is niet ok
Wat een verdrietig nieuws om te lezen. Hoewel ik al enige tijd weg ben bij de rechtbank, herinner ik me René als een prettige collega, behulpzaam, op zijn tijd in voor een praatje.
Ik wens u, zijn familie, maar ook jullie, zijn collega's in Alkmaar en Haarlem, veel sterkte toe. 
Op 6 juli 2020
om 16:31 getekend door:
M.a.r.g.r.e.e.t. .S.c.h.e.n.k.e.v.e.l.d.
Dit is niet ok
Lieve familie van René,
René was een hele fijne collega. We spraken geregeld over onze kinderen die van dezelfde leeftijd zijn. Ooit stond René als voetbalcoach van het team van zijn zoon tegenover mij, als coach van het team van mijn zoon. We hebben toen veel gelachen en het bleef jarenlang een onderling grapje dat ik van René had 'gewonnen'. Dat René, zo sportief en fit, ongeneeslijk ziek werd vond ik vreselijk voor hem en voor zijn gezin. Ik heb hem nog een paar keer gesproken de afgelopen paar jaar en hij kon altijd goed praten over zijn ziekte. Ik vond hem erg moedig. Dat hij er nu niet meer is, is voor u als familie een groot verlies. Ik wens u heel veel sterkte. 
Op 6 juli 2020
om 11:33 getekend door:
H.e.i.d.i. .Z.o.n.n.e.v.e.l.d.
Dit is niet ok
Nauwelijks te bevatten. Veel te jong is René ziek geworden en overleden. Zo'n sportieve, op het oog gezonde man. René was een fijne collega, die gemist wordt. Krachtig hoe hij met zijn ziekte omging en erover kon praten. Ik wens alle dierbaren van René veel sterkte toe. 
Op 6 juli 2020
om 11:27 getekend door:
B.r.e.n.d.a. .v.a.n. .d.e.r. .L.e.l.i.j.
Dit is niet ok
Wat een verlies... Ik ken René als een behulpzame, vriendelijke en oprecht geďnteresseerde collega. Heel veel sterkte voor alle dierbaren van René. 
Op 6 juli 2020
om 9:24 getekend door:
L.i.s.a.n.n.e. .d.e. .J.o.n.g.
Dit is niet ok
Wat verschrikkelijk. Niet te bevatten. René was zo'n vriendelijke man. Ik wens zijn familie heel veel sterkte en alle goeds toe. 
Op 5 juli 2020
om 17:11 getekend door:
A.n.n.e.t.t.e. .B.r.u.i.j.n.
Dit is niet ok
Beste familie en vrienden van René,

Gecondoleerd. ? Wat een verlies om hem te moeten missen. Hij was een fijne collega op de rechtbank, aardig, betrokken en altijd met zijn droge Noord-Hollandse humor en nuchterheid. Het was een schok toen hij ziek werd, zo jong nog. Maar wat ging hij er bewonderenswaardig mee om. Hij schroomde niet om je daarover bij te praten.
Het is niet te bevatten dat hij er niet meer is. Veel sterkte gewenst. 
Op 4 juli 2020
om 15:37 getekend door:
G.e.r.d.a. .v.a.n. .D.i.j.k.
Dit is niet ok
Beste familie,

Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen/schrijven, het klopt gewoon niet als iemand overlijdt op een veel te jonge leeftijd!
Gecondoleerd met dit veel te vroege verlies en heel veel sterkte. 
Op 3 juli 2020
om 14:23 getekend door:
G.e.r.t. .M.a.a.t.
Dit is niet ok
Beste familie van René,
Het was een hele schok destijds van Rene te horen dat hij ernstig ziek was. Vooral omdat hij sportief was en er niks aan René was te zien. René heeft aan triatlon gedaan en ik doe het nog steeds. We hadden het regelmatig over onze sport. Tussen de zittingen door of als ik beneden koffie ging halen dan spraken wij elkaar altijd wij even. Ook over zijn ziekte. hij was er heel open over en ook nuchter. Je denkt goed te leven en dan overkomt je dit. Ik heb bewondering voor de wijze hoe hij er mee om is gegaan. Een mooi mens is heen gegaan. Gelukkig blijft hij levend in onze herinneringen. ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd en houd de mooie herinneringen levend. met hartelijke groet,
jan 
Op 3 juli 2020
om 13:30 getekend door:
J.a.n. .B.l.o.k.l.a.n.d.
Dit is niet ok
Beste familie, vrienden en collega's, gecondoleerd. Met een schok las ik het bericht dat Ren? is overleden. Ik heb tussen 2002 en 2013 bij de rechtbank in Alkmaar gewerkt en ik herinner mij Ren? nog goed. Ik werd altijd blij van zijn droge humor, met twinkelende ogen. Sterkte! 
Op 3 juli 2020
om 13:18 getekend door:
S.a.n.n.e. .S.c.h.o.u.t.e.n.
Dit is niet ok
       1 2 3        Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
M. Kanselaar
op 1 juli 2020
en blijft zichtbaar tot:
1 september 2020
Contact met beheerder >
Contact met M. Kanselaar:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

René Jak

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: