Henk de Croon

2 juli 1944 - 19 maart 2020

Laat de hele aarde de Here met blijdschap dienen, kom bij hem en zing een loflied

Geboren te Oirschot in het laatste jaar van de 2e wereldoorlog, opgegroeid tot 13-jarige jongen in een liefdevol gezin met, in de
periferie de nodige roerigheid. Daarna
seminari, parochie, koor, conservatorium, gezin. Een gevoelig en zachtaardig kind dat al op jonge leeftijd besloot veel voorzichzelf te houden. Desondanks een liefdevol kameraad voor velen. Bescheiden en altijd de eenvoud van zijn opvoeding trouw, maar evengoed gezegend met veel talenten en zeer erudiet.

In bezit van kennis, veel kennis, maar
kennis met liefde en respect. Gezegend met een ongelofelijk gevoel voor humor,
gepaard gaande met een fijnzinnig
vermogen die humor nooit ten koste van een ander te laten zijn. Met Henk kon je lachen: zijn archaďsch taalgebruik, zijn dramatische vermogens -in het klein en op toneel- bij vele was hij daarom beroemd en gewaardeerd.

Dat je met Henk ook kon huilen, hebben we binnen de kleine kring van ons gezin mogen ervaren: gęne om verdriet was ons vreemd, en dat maakte het veilig ondanks drukte en conflict. Henk was een sterk mens die een aantal keren genoodzaakt is geweest zijn leven drastisch een totaal andere wending te geven. Één daarvan was het aangaan van het vaderschap. Zichzelf blijvend in al zijn (ook
eigenaardige) eigenschappen, slaagde hij daar zeer goed in. Zijn kinderen vonden in hem een liefhebbende en ondersteunende vader. Van zijn talenten heeft hij vrijelijk
velen mee laten genieten. Dat gold koor en kerk. Op het conservatorium gold het zijn studenten (de kindjes), zowel als zijn collegae. Het gold ook ons: zijn vrouw en kinderen.Hij was blij met wat hij kon, maar reageerde opgetogen als een student meer binnenshuis bleek te hebben dan hijzelf.

Veel van wat over Henk te zeggen valt, is niet op dit prentje terechtgekomen. Ieder zal daartoe veel kunnen aanvullen uit eigen herinnering.

Laat ons Henk gedenken, zoals we hem als vriend, leraar, medemens, broer, vader en echtgenoot in ons leven mochten hebben.

Dag Henk, rust zacht, tot een volgend.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 58        Volgende >
Beste familie,

Van harte gecondoleerd met het overlijden van Henk. Ik wens u veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies. Ik bewaar mooie en goede herinneringen aan Henk. Vooral de tijd met hem bij het Convivium en de keren dat ik met hem Schubertliederen heb gerepeteerd waren bijzonder. 
Op 18 april 2020
om 12:02 getekend door:
S.t.e.p.h.a.n. .V.e.r.m.e.u.l.e.n.
Dit is niet ok
Beste Marjan, Suus en Jonathan, Gecondoleerd met het verlies van jullie vader. Dank ook voor de mooie beschrijving van zijn leven. Hartegroet Ron Lazaroms 
Op 11 april 2020
om 15:48 getekend door:
R.o.n. .L.a.z.a.r.o.m.s.
Dit is niet ok
Marjan,
Vandaag pas hoorde ik van een wederzijdse kennis dat Henk overleden is.
Heel verdrietig.
Ik wens jou en de kinderen veel sterkte.

Loes van Ruth 
Op 9 april 2020
om 20:46 getekend door:
L.o.e.s. .v.a.n. .R.u.t.h.
Dit is niet ok
Dag Jonathan, Suus en Marjan.
Langs deze weg wil ik jullie ( nogmaals ) condoleren met het heengaan van Henk, die jullie deelden met velen. Wat een bijzonder mens was hij toch. Ik heb altijd erg genoten van zijn gastvrijheid en vertelsels over Bach, genoten van wijnen die hij aanprees en bespiegelingen over het instituut waar wij beiden werkzaam waren/zijn. Ik hoop dat zijn geloof hem sterkte in de laatste periode en dat hij voortleeft in Licht en goede gedachten. 
Op 1 april 2020
om 20:57 getekend door:
M.i.a. .S.p.i.l.
Dit is niet ok
Dag Marjan,

Door onze verhuizing kregen we het
bericht van het overlijden van Henk
pas vanmorgen in de bus.
We willen jou en de kinderen van
harte condoleren met dit verlies.
Ik zal mij Henk herinneren als een heel kundige en loyale collega! 
Op 1 april 2020
om 19:32 getekend door:
E.l.l.y. .e.n. .M.a.r.i.n.u.s. .K.a.s.b.e.r.g.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Susan en familie,
Wat mooi om op deze pagina iets te lezen over Henk. Hoewel ik hem niet heb gekend, geeft het toch een mooi beeld. Ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd en hoop dat jullie na dit alles wat rust zullen vinden in gezondheid en energie, want dat hebben jullie wel verdient.
Warme groet van Yvette, een collega van Susan 
Op 30 maart 2020
om 16:59 getekend door:
Y.v.e.t.t.e. .W.o.e.r.d.e.
Dit is niet ok
Beste Familie,
Gecondoleerd met het verlies van Jullie (en ook een beetje onze) Henk.
Henk die altijd bezig was met muziek. En daar mee bezig bleef ook al was dat gedrukt. Er moest altijd wel weer wat veranderd worden omdat hij het achteraf beter vond. Maar, prachtige stukken heeft hij gemaakt. Vooral de mis in F, die hij voor Arjan heeft gecomponeerd. Met begeleiding van klarinet. Probleem was soms dat er in de lay-out vaak fouten slopen. En dan moest achteraf gecorrigeerd worden. Zodat je soms niet meer kon zien hoe het er eigenlijk moest moest uitzien. De laatste mis die hij gemaakt heeft ( mis in d min.) Daarbij heb ik de lay-out mogen doen. Een mooie rijke mis. Helaas is door zijn ziekte het er niet van gekomen deze mis in te studeren, laat staan uit te voeren. Zonde toch.
We missen een bijzonder persoon en musicus. We zullen hem blijven herinneren.
Marjan, Jonathan en Suus, veel sterkte. 
Op 29 maart 2020
om 18:47 getekend door:
M.a.r.t.i.n. .e.n. .A.n.s. .H.o.f.h.u.i.s.
Dit is niet ok
Dag Henk,

Dank voor de bevlogen lessen, op vroege zaterdagen, na nachten doorwerken, om onze mappen en hoofden met muziekgeschiedenis en analyse te vullen; op doordeweekse ochtenden bij je thuis aan de piano. Altijd was je onvermoeibaar en geduldig, humoristisch, relativerend en toch streng; en vooral belangstellend, persoonlijk, en als een vriend, ouder en wijzer dan wij, maar jong van hart en vol energie.

Marjan, veel sterkte. 
Op 29 maart 2020
om 14:32 getekend door:
E.l.i.s.a.b.e.t.h. .e.n. .S.j.a.k. .S.m.u.l.d.e.r.s.
Dit is niet ok
Dag lieve Henk,

Jij was een van de eerste die bij ons in het rest.kwam eten.
Je was er ook bij toen we ermee stopte en in die 28 jaar ben je blijven komen je hebt ons Marian voorgesteld we hebben je kinderen geboren zien worden.
Altijd was het gezellig en levendig je bracht altijd humor en een goed gesprek.
Later kwamen we elkaar soms tegen, ook dan waren het weer aangename ontmoetingen.
We wensen al jou geliefden veel sterkte toe.
Je zult gemist worden. 
Op 28 maart 2020
om 20:16 getekend door:
M.a.r.g.o.t. .k.o.r.t.a.n.
Dit is niet ok
lieve Marian, Susanne, Jonathan, en P.O.(Prulletje Oscar),
Liefdevolle condoleances, wil ik jullie brengen.
Hendrik, dank voor je liefdevolle aanwezigheid, het altijd weer genieten van wat er om je heen gebeurde, neem nog wat Koosje, gul, altijd gul en bereid te delen.
dank voor je zijn. dank voor de vele mooie herinneringen, we dragen ze mee. liefs Koosje 
Op 28 maart 2020
om 9:50 getekend door:
K.o.o.s.j.e.
Dit is niet ok
Lieve Henk, heel verdrietig ben ik door jou overlijden.
De privélessen, die ik 5 jaar lang bij jou thuis gevolgd heb, zijn dierbare herinneringen. Je ontving me altijd met een kleerhanger bij de hand als een ware gentleman. En als de oefeningen in harmonieleer al te moeilijk waren zei je " neem maar een slok koffie, dat bevordert het denkvermogen." Maar het was vooral je geduld en vertrouwen, je eruditie en je humor, die ervoor zorgden, dat ik altijd wijzer dan ik gekomen was, weer naar huis ging. De ochtenden liepen steevast uit en ik voelde me bijna bezwaard, dat al die kennis mij alleen toebedeeld was.
Wat een eer. Wat een rijkdom. Wat een bescheidenheid. Wat een paraatheid aan kennis op uiteenlopende gebieden. Wat een hulpvaardigheid bij kleine en grotere dingen. Wat hebben we gelachen af en toe. Wat heb je me veel moois geleerd en aangereikt op muzikaal gebied. Ik heb je als zeer zorgzaam ervaren als gastheer, vader, echtgenoot en poezenliefhebber.
Voor alle ontmoetingen die we hadden ben ik zeer dankbaar. Ik hoop dat het lijden draagbaar was en het laatste loslaten bevrijdend.
'We' hebben een keer een canon geschreven op een haiku, die mij erg aansprak: Mandelblüte sinkt nieder. Was bleibt, ist ihr Duft. Je zult voor altijd 'in de lucht' en om ons heen blijven.

Lieve Marjan, Susan met Oscar, Jonathan en alle andere familieleden en vrienden van Henk: sterkte met het gemis. 
Op 27 maart 2020
om 23:52 getekend door:
R.e.i.n.h.i.l.d. .H.a.u.n.
Dit is niet ok
Beste familie,
Gecondoleerd met het overlijden van Henk. Als goede vriend van onze ouders hebben we Henk regelmatig gezien tijdens de vrijdagavondbijeenkomsten. Ook was hij bij feestjes altijd van de partij en deze wist hij muzikaal op te luisteren. Met zijn humor had hij de lachers op zijn hand. We wensen jullie heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies. 
Op 27 maart 2020
om 18:00 getekend door:
R.e.n.é. .e.n. .I.r.e.n.e. .B.o.e.l.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Marjan, Susan, Jonathan en Oscar, langs deze weg wil ik jullie veel sterkte wensen de komende tijd. 
Op 27 maart 2020
om 15:26 getekend door:
J.u.d.i.t.h. .W.o.r.m.s.
Dit is niet ok
Lieve famlie,

Het leven is als de bloei van een bloem.
Kortstondig laat zij haar schoonheid zien
Om daarna weer te verdwijnen.
Maar de indruk die zij achter laat,
Zal voor altijd blijven.

Heel veel sterkte in deze periode. ?? 
Op 27 maart 2020
om 13:45 getekend door:
J.a.n.n.i.e. .&. .F.r.a.n.s. .M.e.u.l.e.n.d.i.j.k.
Dit is niet ok
Beste familie,

Het is lang geleden dat (bestuurs)lid was van het Gemengd Zangkoor Loven, tegenwoordig Cantiqua, maar in die tijd waren de contacten met Henk van bijzondere betekenis. Hij was degene die, soms stoďcijns, zijn muzikale rol als organist uitstekend vervulde bij repetities en uitvoeringen. Hij was er altijd en het koor had aan hem een grote steun. Hij is vele jaren organist gebleven. Zonder hem eigenlijk geen koor! Hij was muzikaal en, op zijn geheel eigen manier, ook sociaal belangrijk voor het koor.
Aan hem houden wij prettige herinneringen over. Wij wensen u veel sterkte bij het verwerken van zijn verlies en condoleren u van harte. 
Op 27 maart 2020
om 11:03 getekend door:
F.r.i.t.s. .e.n. .W.i.l.m.a. .H.o.r.v.e.r.s.
Dit is niet ok
Heel veel sterkte met het verlies van Henk! Dat de herinneringen mogen blijven en er de komende tijd veel aan hem gedacht wordt. Zo blijft Henk toch levend voor zijn dierbaren! 
Op 26 maart 2020
om 20:24 getekend door:
L.i.z.a. .K.e.r.s.
Dit is niet ok
Goh, voor ons een onverwacht en verdrietig bericht. Ik hoop dat jullie in deze rare tijd een voor jullie goede manier van afscheid nemen hebben gevonden. veel sterkte Marjan, Susan, Jonathan en oscar.
veel liefs, wij denken aan jullie,
Jan en Lisette 
Op 26 maart 2020
om 15:22 getekend door:
l.i.s.e.t.t.e. .e.n. .J.a.n. .B.e.e.n.h.a.k.k.e.r.
Dit is niet ok
Beste familie,
Van harte wens ik Marjan, kinderen, kleinkind en verdere familieleden veel sterkte toe met het verlies van jullie echtvriend, (groot)vader en familielid.
Ik bewaar als collega van Henk en als leraar van Marjan bijzondere herinneringen aan de keren dat we elkaar afzonderlijk en gezamenlijk
(heerlijke etentjes) ontmoetten.
Een bijzonder mens is ons voorgegaan.
Heel veel sterkte toegewenst voor de komende moeilijke tijd.
Hans Smout 
Op 26 maart 2020
om 15:12 getekend door:
h.a.n.s. .s.m.o.u.t.
Dit is niet ok
Een vriendelijke,vrolijke,aangename erudiete vriend is van ons heengegaan. Er zijn vele mooie en goede herinneringen aan deze lieve man.
Wij wensen jullie veel sterkte in de komende tijd.
Jan en Truus 
Op 26 maart 2020
om 15:00 getekend door:
J.a.n. .e.n. .T.r.u.u.s. .B.a.t.e.n.b.u.r.g. .d.e. .K.a.n.t.e.r.
Dit is niet ok
Beste familie en vrienden,
Wij willen allereerst onze gevoelens van medeleven uitspreken aan jullie allemaal. Maar vooral natuurlijk aan Marjan, Susan en Jonathan. Op deze manier willen we even stil staan bij het overlijden van Henk. Wij denken vol dankbaarheid terug aan de talloze fijne momenten die we samen met Henk mochten delen. De avonden met de vrijdagavondclub, de verjaardagen en andere feesten, etentjes en vakanties. Ook het samen schrijven van lied- en toneelteksten horen bij deze opsomming. En uiteraard het samen uitvoeren daarvan, vaak op hilarische wijze. Vaak, eigenlijk altijd wel, werd tijdens zo?n voorstelling het ?slachtoffer? op milde en humorvolle wijze op de hak genomen. Ook de repetities vormden menigmaal een bron van vreugde. Henk had een gevleugelde uitspraak: ?Stil en luistert allen, want er is er maar één die het weet, en dat ben ik!? Dat werd dan zonder mankeren gevolgd door een verhandeling over het betreffende muziekstuk of over de componist daarvan. Altijd doorspekt met de nodige humoristische anekdotes. En humor is een belangrijke eigenschap voor een goede leraar of docent! En dat je een goede leraar was, daarvan zijn wij én onze zoon Ramon overtuigd. We zullen vaak aan je terugdenken als vriend: aimabel, vriendelijk, respectvol, humoristisch, oprecht belangstellend, zorgzaam en bezorgd, bescheiden. En altijd jezelf, je bijzondere zelf. Nogmaals dank voor al die mooie jaren. 
Op 26 maart 2020
om 14:58 getekend door:
T.o.n. .e.n. .W.i.l.m.a. .v.a.n. .d.e.n. .B.o.o.m.
Dit is niet ok
       1 2 3        Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Jonathan de Croon
op 20 maart 2020
en zal spoedig verdwijnen.
Contact met beheerder >
Contact met Jonathan de Croon:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Henk de Croon

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: