Henk de Croon

2 juli 1944 - 19 maart 2020

Laat de hele aarde de Here met blijdschap dienen, kom bij hem en zing een loflied

Geboren te Oirschot in het laatste jaar van de 2e wereldoorlog, opgegroeid tot 13-jarige jongen in een liefdevol gezin met, in de
periferie de nodige roerigheid. Daarna
seminari, parochie, koor, conservatorium, gezin. Een gevoelig en zachtaardig kind dat al op jonge leeftijd besloot veel voorzichzelf te houden. Desondanks een liefdevol kameraad voor velen. Bescheiden en altijd de eenvoud van zijn opvoeding trouw, maar evengoed gezegend met veel talenten en zeer erudiet.

In bezit van kennis, veel kennis, maar
kennis met liefde en respect. Gezegend met een ongelofelijk gevoel voor humor,
gepaard gaande met een fijnzinnig
vermogen die humor nooit ten koste van een ander te laten zijn. Met Henk kon je lachen: zijn archaďsch taalgebruik, zijn dramatische vermogens -in het klein en op toneel- bij vele was hij daarom beroemd en gewaardeerd.

Dat je met Henk ook kon huilen, hebben we binnen de kleine kring van ons gezin mogen ervaren: gęne om verdriet was ons vreemd, en dat maakte het veilig ondanks drukte en conflict. Henk was een sterk mens die een aantal keren genoodzaakt is geweest zijn leven drastisch een totaal andere wending te geven. Één daarvan was het aangaan van het vaderschap. Zichzelf blijvend in al zijn (ook
eigenaardige) eigenschappen, slaagde hij daar zeer goed in. Zijn kinderen vonden in hem een liefhebbende en ondersteunende vader. Van zijn talenten heeft hij vrijelijk
velen mee laten genieten. Dat gold koor en kerk. Op het conservatorium gold het zijn studenten (de kindjes), zowel als zijn collegae. Het gold ook ons: zijn vrouw en kinderen.Hij was blij met wat hij kon, maar reageerde opgetogen als een student meer binnenshuis bleek te hebben dan hijzelf.

Veel van wat over Henk te zeggen valt, is niet op dit prentje terechtgekomen. Ieder zal daartoe veel kunnen aanvullen uit eigen herinnering.

Laat ons Henk gedenken, zoals we hem als vriend, leraar, medemens, broer, vader en echtgenoot in ons leven mochten hebben.

Dag Henk, rust zacht, tot een volgend.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         41 t/m 56 van 56
MENS

Mens moet je worden
mens voor de ander,

licht in z'n ogen,
lucht in z'n longen
lach om z'n mond,

mens moet je worden,
vaardig in aandacht,
bedreven in liefde,

mens voor de ander,
mens voor jezelf,

mens,
onherroepelijk
en onvergetelijk

mens.


Beste HENK...,jij was MENS!


Marian, kinderen en familie:
Heel veel sterkte gewenst. 
Op 22 maart 2020
om 17:15 getekend door:
L.o.u.i.s.e. .S.m.u.l.d.e.r.s.
Dit is niet ok
Lieve Henk,als ik aan jou denk,denk ik aan je fijne repetities,aan de uitleg die we kregen en aan de opmerking die we kregen,dat jij de enige was die er verstand van had. We hebben veel van jou geleerd. Maar vooral denk ik aan je humor en pretoogjes. En niet te vergeten je pianospel bij de carnavalsetentjes en na afloop van de borrel na een concert. Onder musicale begeleiding gingen wij dan opruimen. Henk heel veel dank voor alles. Tot ziens.

Marian,kinderen en familie heel veel sterkte. 
Op 22 maart 2020
om 15:09 getekend door:
J.o.s. .l.a.n.g.e.n.h.o.f.f.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met het overlijden van zo'n grote persoon. We zullen hem missen. 
Op 22 maart 2020
om 13:19 getekend door:
E.u.g.e.n.i.e. .e.n. .J.o.o.s.t.
Dit is niet ok
Lieve familie

Gecondoleerd en heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. 
Op 21 maart 2020
om 21:24 getekend door:
E.m.m.a. .v.a.n. .B.u.e.r.e.n.
Dit is niet ok
Van harte gecondoleerd met het verlies van deze zó bijzondere Henk!
Ik zal hem nooit vergeten: zijn muziek, attente aanwezigheid en humor! 
Op 21 maart 2020
om 21:14 getekend door:
j.a.c.q.u.i.e. .V.e.r.h.o.o.f.
Dit is niet ok
Geschrokken las ik in de krant dat Henk was overleden. Wij woonden beiden een aantal jaren in klein en groot seminarie van bisdom Den Bosch, en later, tijdens de theologie in Tilburg, korte tijd in de Europalaan (Henk was daar een van mijn buren-studenten). Ik hoor nog altijd zijn fantastische fuga's van Bach klinken die hij op het orgel speelde, want Henk was een muzikale virtuoos, met een absoluut gehoor én bijzondere humor. 
Op 21 maart 2020
om 20:36 getekend door:
J.a.n. .S.i.m.o.n.s.
Dit is niet ok
Lieve Henk, goede vriend nog volop plannen voor de toekomst.Een schok was het toen we hoorden dat er voor jou geen genezing meer mogelijk was.Wat hebben we plezier gehad met de vrijdagavondclub, de herfstvakanties en de carnavalsetentjes met muziek en zang. Altijd stond je klaar voor ieder die je nodig had. Je familie wensen je veel sterkte en kracht en Henk voor jou een goede reis en rust zacht. 
Op 21 maart 2020
om 20:05 getekend door:
B.e.n. .e.n. .I.n.g.r.i.d. .v.a.n. .B.l.a.d.e.l.
Dit is niet ok
Lieve Henk,
45 jaar geleden zong ik in het Lovens ?dametjes? koor toen jij Ad Strijbosch op kwam volgen. Jarenlang hebben we samen muziek gemaakt en van muziek genoten. Ik ben je heel veel dank verschuldigd. Wat waren bijv. de repetitieavonden van Convivium... bijzonder waardevol en inspirerend. Vooral jouw ?overhoring? van het tractaat zal ik nooit meer vergeten: zomaar de Dorische, ionische en ... toonladder zingen...Ik dank je voor jouw hartelijkheid, jouw geweldige kennis van (vooral Bach en zijn getallen) muziek en voor jouw warme vriendschap. Ik wens Marjan en jouw familie heel veel sterkte.
Ik ga je enorm missen.
Tot later x
Lia 
Op 21 maart 2020
om 20:03 getekend door:
L.i.a. .d.e. .K.o.k. .d.e. .J.o.n.g.
Dit is niet ok
Lieve Henk. Wat zijn we geschrokken toen je afgelopen jaar in augustus ineens ziek werd tijdens de koorrepetitie. Je werd naar huis gebracht. Wie van ons vermoedde toen dat wij je niet meer terug zouden zien op de repetitie. Veel kwam op je af. En uiteindelijk toch het heft in eigen handen genomen en besloot je om naar huis te gaan om daar temidden van je boeken en je eigen muziek en je gezin de laatste etappe af te leggen. Live vriend, als ik aan je denk, dan denk ik aan onze puzzelavonden, aan onze concertbezoekers, aan de 'raad'muziek, aan Bach, aan je wijze lessen over de muziek, aan het samen muziek maken en boeken, veel boeken lezen. Ik zal je gaan missen, maar toch is het goed zo. Rust zacht, je hebt het verdiend. Tot een later... 
Op 21 maart 2020
om 19:16 getekend door:
J.o.k.e. .v.a.n. .K.n.e.g.s.e.l.
Dit is niet ok
Lieve Henk, ik zie je zo nog achter de piano zitten, de nieuwe organist van het gemengd zangkoor Loven-Besterd. Je leek een beetje wereldvreemd, poeh het is veertig jaar geleden, waar hebben we het over? Deskundige, betrouwbare, rechtvaardige en zachtaardige Henk, beter dan met jou hadden we het bij ons kerkkoor niet kunnen treffen. Dank voor alle vriendschap en wijze lessen waarvan ik toen en later veel plezier heb gehad, heel veel dank daarvoor. De wereld is unne mooie mens armer. 
Op 21 maart 2020
om 19:01 getekend door:
A.n.n.e.k.e. .P.r.i.n.s.e.n. .V.a.n. .D.o.o.r.n.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met dit enorme verlies. Mooie herinneringen blijven, waarin we Henk herinneren als een lieverd, met het hart op de goede plaats. Zijn onmetelijk vertrouwen in zijn medemens en droge humor. Af en toe eigenwijs en een enorme passie voor muziek, waarin hij zijn kennis en kunde met alle geduld van de wereld deelde. Hij kon als geen ander genieted van de goede dingen in het leven. We missen hem als persoon en als organist van Cantiqua, maar de mooie herinneringen zullen we koesteren. Heel veel sterkte om dit verlies een plaatsje te geven. 
Op 21 maart 2020
om 18:46 getekend door:
N.i.c.o.l.e. .M.o.l.s.-. .v.n. .K.n.e.g.s.e.l.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met dit grote verlies
Veel sterkte en kracht toegewenst Wij leven met jullie mee. 
Op 21 maart 2020
om 18:45 getekend door:
R.i.a. .v.a.n. .B.a.e.s.t.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met dit verlies en enorm veel kracht toegewenst.
Als lid van Gemengd Koor Cantiqua alwaar Henk bijna 45 jaar organist was, zal ik me Henk blijven herinneren als een geweldig musicus, een man met fijne humor en een man waar ik fijn heb mee kunnen samenwerken. 
Op 21 maart 2020
om 17:49 getekend door:
S.j.e.f. .v.a.n. .d.e.n. .B.e.r.s.s.e.l.a.a.r.
Dit is niet ok
Beste familie,

Gecondoleerd met het verlies van Henk. Als docent heeft Henk, op zijn eigen wijze en met groot verstand van zaken, vele musici, waaronder mijzelf, opgeleid. Ik ben dankbaar voor zijn lessen op vele vlakken.

Ik wens jullie veel sterkte toe de komende tijd.

In dankbaarheid en met weemoed,

Ruud van Eeten 
Op 21 maart 2020
om 9:27 getekend door:
R.u.u.d. .v.a.n. .E.e.t.e.n.
Dit is niet ok
Beste familie,
Gecondoleerd met dit grote verlies!

Zo lang ik leef, zal ik aan Henk denken als ik Bach hoor en velen met mij. Ik had op vrijdagochtend om 9:00 solfége en analyse van hem, dat was natuurlijk een klein drama voor een student die op donderdagavond standaard haar hele studiefinanciering naar het café bracht. Ik probeerde wel eens te sjoemelen door een octaaf lager te zingen en nog hoor ik hem zeggen: ?jongedame! Zing jij eens in het meisjesoctaaf!?

Wat mij ook vaak werd toegevoegd: ?jongedame, als er een kampioenschap parallellen schrijven was, zou jij winnen? :-) 
Op 21 maart 2020
om 8:49 getekend door:
M.a.r.j.o.l.e.i.n. .F.i.s.c.h.e.r.
Dit is niet ok
Wat een verlies. Ik wens de familie veel sterkte.

Wij, oud leerlingen, zijn hem veel dank verschuldigd!! 
Op 21 maart 2020
om 8:11 getekend door:
F.r.a.n.k. .A.d.a.m.s.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 
Dit register is aangemaakt door:
Jonathan de Croon
op 20 maart 2020
en blijft zichtbaar tot:
20 mei 2020
Contact met beheerder >
Contact met Jonathan de Croon:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Henk de Croon

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: