Johannes Cornelis Abraham Nieuwveld

Johannes Cornelis Abraham Nieuwveld

18 oktober 1934 - 8 maart 2020

"Ik heb een prachtig leven gehad"

Groot was zijn liefde
Groot is het verdriet
Prachtig zijn de vele mooie herinneringen
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 3 van 3
Opa, uw leven was mooi en ik hoop dat u in de hemel een gelukkig en fijn hemelleven krijgt. 
Op 16 maart 2020
om 21:24 getekend door:
P.a.t.r.i.c.k. .P.o.m.m.e.r.
Dit is niet ok
Lieve opa,

Ik ga u heel erg missen.

Ik zal alle goede en slechte tijden nooit vergeten!

Dit bericht kunt u waarschijnlijk niet lezen.
Ik vind dat het gebaar het mooiste is. ?

Ik weet niet meer wat ik nog moet zeggen. Dus er komt nu een einde aan mijn bericht.

Rust in vrede lieve opa. U heeft genoeg gedaan voor ons. 
Op 16 maart 2020
om 21:23 getekend door:
R.o.m.y. .P.o.m.m.e.r.
Dit is niet ok
Lieve opa,

Vandaag, neem ik voor de allerlaatste keer afscheid van u. Niet, zoals ik al vele keren afscheid van u heb genomen, met een kus en een hand door uw haar. Niet, met een zwaai en een 'tot volgende week'. Niet, met een lach en een knuffel, maar met een traan en heel veel mooie herinneringen. Herinneringen die wij samen, èn met oma en de rest van de familie hebben gemaakt.

Toen ik klein was, heb ik vaak bij u en oma gelogeerd. Dan mocht ik in het grote bed op de achterkamer slapen. Geweldig vond ik dat, zo'n groot bed voor mij alleen, daar kon ik fijn koprollen op maken!
Vaak mocht ik dan ook de eendjes gaan voeren aan de overkant, oma had dan speciaal wat oud brood bewaard. Zo af en toe mochten we bij jullie televisie kijken. Dan werd de videoband van 'Dombo' of 'The Sound of Music' tevoorschijn gehaald. Hoe vaak ik die twee films wel niet heb gezien... Ik ben de tel kwijtgeraakt!
En 's winters, als het gevroren had, konden we fijn schaatsen bij jullie voor de deur. U kon er ook wat van op kunstschaatsen! Samen met mama zwierde u weleens over het ijs, dat vond ik zo mooi om te zien...

Ook mocht ik, toen ik op de basisschool aan de overkant zat, op donderdagmiddag bij jullie blijven eten. Want op donderdagmiddag werd er haring gehaald op de mart! Eéntje at u er dan vast op aan de kar, en de rest namen mee naar huis.
Soms ging u dan na het eten nog even naar de schuur en mocht ik mee. Want de schuur, dat was helemaal uw domein! Altijd netjes opgeruimd en uw gereedschap in goede staat. U maakte de mooiste dingen in die schuur. Nog steeds heb ik het kastje dat u voor mij maakte, om mijn medailles in op te hangen. De glasplaat is helaas gesneuveld, maar voor de rest is het nog in prima staat!

Wat u naast klussen ook erg goed kon, was vertellen. Over vroeger, en over Gouda. Zo vertelde u eens, dat u van oma's vader op uw kop kreeg, omdat u oma te laat had thuis gebracht. Ik vat het nu samen in één zin, maar als u het vertelde, leek het alsof je erbij was geweest.
Maar het mooiste vond ik nog om samen met u door Gouda te lopen. Over elke straat en elk gebouw wist u wel iets te vertellen:
- over de oude spaarbank, waar u vroeger elke week een dubbeltje spaarde;
- over De Raam, waar u vroeger schuin tegenover uw ouders woonde;
- en dat sluizen af en toe werden opengezet om het water van de grachten door te spoelen (dat laatste wist de stadsgids nog niet eens te vertellen).
Mijn liefde voor historie en voor de stad Gouda is door uw verhalen aangewakkerd.

In 2006 ben ik door u geïnteresseerd geraakt in de familiehistorie, en dan met name onze stamboom. Aan de hand van het begin dat u had gemaakt, heb ik zelf onderzoek verricht in de (digitale) archieven, en vond ik nog veel meer informatie over onze familie. Als cadeau aan u heb ik later nog een familiewapen ontworpen, waarin een gedeelte van die informatie is verwerkt. U vond het een prachtig cadeau, en tot op de dag van vandaag hangt het wapen nog steeds aan de muur.

Ik kan nog wel uren doorgaan, zoveel herinneringen heb ik aan u. Maar ik zal afsluiten met een, voor mij, hele bijzondere. En dat is de herinnering aan het moment dat ik u en oma vertelde dat jullie overgrootouders zouden worden. De blijdschap ik op jullie beider gezichten zag, in het zonnetje op het balkon in Apeldoorn, is niet te beschrijven.

Opa, bedankt dat u deel uit heeft gemaakt van mijn leven en dat van mijn kinderen. U was de bovenstebeste! Ik zal u missen, maar nooit vergeten! 
Op 16 maart 2020
om 21:21 getekend door:
K.i.m. .N.i.e.u.w.v.e.l.d.
Dit is niet ok
       1 
Dit register is aangemaakt door:
Kim Nieuwveld
op 16 maart 2020
en blijft zichtbaar tot:
16 mei 2020
Contact met beheerder >
Contact met Kim Nieuwveld:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Johannes Cornelis Abraham Nieuwveld

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: