Piet  Schalkwijk

Piet Schalkwijk

1 november 1936 - 30 januari 2020
Het was een bijzonder mens
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 12 van 12
Lieve familie leden van Piet.
Met een schok hoorde wij van het overleden van mijn neef Piet. Ik had hem nog zo graag willen zien in Augustus omdat we van plan zijn dan weer naar Nederland to komen. Zo jammer dat wij hem niet meer kunnen zien! In mijn herinnering was hij altijd een rustinge, vriendelijke, wijze man, waar je zo goed mee kon praten. Een echt heel bijzondere man!
Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en wensen hen veel sterkte met het verlies.
Liesbeth en John Pockett van Australia 
Op 19 februari 2020
om 1:52 getekend door:
L.i.e.s.b.e.t.h. .P.o.c.k.e.t.t.-.S.c.h.a.l.k.w.i.j.k.
Dit is niet ok
Dear Piet's family,
It was very sad to hear news about Piet's passing. I was a visiting professor at the Information Theory Group at TUE in 1988-1989 and got to know Piet and his beautiful family during that time. He was a gentle and nice fellow, very smart, extremely kind, and with a great sense of humor.

My wife and I enjoyed our stay in Holland and our communications with Piet and his family. It was during this period that we had our first child.

Our snicere condolences to the Schalkwijk family.

Fariba and Masoud Salehi 
Op 15 februari 2020
om 23:39 getekend door:
M.a.s.o.u.d. .S.a.l.e.h.i.
Dit is niet ok
Beste familie van Piet,
Het is verdrietig te horen dat Piet er niet meer is.
Ik heb mijn afstudeerproject gedaan in de groep van prof Schalkwijk, Piet.
Het is lang geleden, maar altijd heb ik de herinneringen gekoesterd.
Piet's scherpe verstand, zijn humor, zijn toewijding aan het vakgebied, zijn vriendelijkheid.
Intussen ben ik zelf professor en ik heb Piet altijd als een rolmodel gezien.
Sommige van zijn tips pas ik nog steeds toe.
Ik wens de familie heel veel sterkte met het verlies.
Loe Feijs 
Op 9 februari 2020
om 20:55 getekend door:
L.o.e. .F.e.i.j.s.
Dit is niet ok
Beste familie van Piet,

Ik condoleer jullie van harte met het verlies van jullie man, vader en opa.

Wij waren jaargenoten (1954)en goede vrienden in Delft. We hebben daar samen 5 jaar gestudeerd. Ik denk met plezier terug aan onze gemeenschappelijke activiteiten en gesprekken.

Heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Met vriendelijke groet,
Fred Plomp 
Op 6 februari 2020
om 11:41 getekend door:
F.r.e.d. .P.l.o.m.p.
Dit is niet ok
Beste familie leden,

Bij deze mijn condolering. Ik heb Piet een enkele keer gesproken onder het genot van een koffie. Hij was een rustig en altijd vrolijk overkomend persoon naar mij en anderen. Hij zal daarom zeker gemist worden. Ik wens jullie veel sterkte toe.

Met vriendelijke groeten,

Joey Passchier 
Op 6 februari 2020
om 11:35 getekend door:
J.o.e.y. .P.a.s.s.c.h.i.e.r.
Dit is niet ok
Beste familieleden van Piet,

Ik heb Piet helaas niet zo lang gekend. Ik denk om en nabij een paar jaar. Ik heb hem niettemin leren kennen als een intelligent en integer mens. Hij was altijd in voor een goed gesprek en had zelf ook een brede interesse voor de aspecten van het menselijk leven en van de maatschappij waarin wij als mens leven.

Toen hij vorig jaar ziek werd, ging het helaas vanaf dat moment steeds slechter met hem. Zijn gezondheid kon helaas niet meer herstellen. Hij moest dan ook afscheid nemen van het aardse leven met mensen. Een afscheid wat we allemaal zullen moeten nemen. Hetgeen niet wegneemt dat de mensen die nog leven de persoon niet zullen missen. Vaak meer, dan wanneer ze er nog wel zijn. Een mens is gelukkig altijd nog in staat om in gedachten met iemand te praten. En dit vormt misschien een zekere mate van steun en troost. Ik wens jullie allen veel sterkte met het verwerken van dit afscheid.

Met vriendelijke groet,
Jeroen Broere 
Op 6 februari 2020
om 10:02 getekend door:
J.e.r.o.e.n. .B.r.o.e.r.e.
Dit is niet ok
Beste familie van Piet,

ik ben een collega van Piet uit de Katholieke Universiteit Leuven in Belgie, en ik wens mijn diepe en oprechte deelneming over te brengen bij het overlijden van Piet. Ik heb de allerbeste herinneringen aan Piet vanuit diverse Benelux activiteiten van de WIC en de IEEE chapter IT en ook de diverse gesprekken bij bezoeken aan TUE en KU Leuven. Ik vind Piet een uitzonderlijk en heel fijn man, een uitstekend onderzoeker, en daarenboven ook een warme, inspirerende en luisterende persoon. Vriendelijke groeten Joos Vandewalle 
Op 5 februari 2020
om 18:15 getekend door:
J.o.o.s. .V.a.n.d.e.w.a.l.l.e.
Dit is niet ok
Met veel droefheid en verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van Piet Schalkwijk.
Wij herinneren ons aan zijn betrokkenheid bij de Ronde Tafel bijeenkomsten die we elke Zondag na de mis in de Achelse Kluis hadden in het nabij gelegen De Zaren.
Met Piet en Susan, met Bartel Follon,met het echtpaar Habraken en met ons werd sedert de negentiger jaren de beslommeringen in de wereld geŽvalueerd. Wij hebben veel genoegen beleefd aan ons regelmatig samenzijn. Maar veel te vroeg moeten wij afscheid nemen van elkaar.
Piet, ruste in vrede. Susan, kinderen en kleinkinderen wensen wij, Mia en Jo veel sterkte toe. 
Op 5 februari 2020
om 14:00 getekend door:
M.i.a. .e.n. .J.o. .H.a.a.g.e.n.
Dit is niet ok
Our sincere condolences. Like to share the following:
Now we all have to say Goodbye (for now) to Piet Schalkwijk, I like to share a few of the memories I have of Piet.
During most of my life, Piet lived in the USA and by the time he and his family moved back to the Netherlands, I moved to Canada!
One of my earliest and most vivid memories was around 1957 or maybe later. I was 7 years old and our elementary school went on a little trip to a science exhibition. A part of this exhibition was on computers; they were still so new and unusual in those days and nobody I knew had one (let alone a cellphone!) We saw an experimental model as big as a large living room. Piet was involved in the development of that and I was so proud that he was my ?neefje?! I think Piet was actually present, but my memory is not clear on that!
A much later memory was at the memorial Celebration of Life of my mother Trudy. Piet was there and I was struck by how much of a Schalkwijk he was! This was roughly 20 years ago, so Piet was 63 at that time. I was struck how much Piet looked like my dad Joop, who passed away in 1988 at 78 years of age. I remembered my dad the best in his late sixties. Not only did I see the strong resemblance with Joop; also his gentle and caring manners reminded me so much of my dad! So for me that encounter with Piet was a bit like coming home!
I am sad that Piet has left us here, and I know that the Shalkwijk bond is so strong that he will be welcomed and well received by his family on the other side! 
Op 5 februari 2020
om 7:22 getekend door:
M.a.r.l.e.n.e. .S.m.i.t.h.-.S.c.h.a.l.k.w.i.j.k.
Dit is niet ok
Mijn diepe en oprechte deelneming met het overlijden van jullie vader, man en opa.
Ik heb Piet leren kennen als een lieve integere man die altijd correct en netjes bleef, met humor ingewikkelde dingen op kon lossen en vooral een lieve man was voor zijn gezin, waarvan ik in mijn jeugd heb mogen genieten van jullie gastvrijheid. De mooie herinneringen aan hem zullen altijd blijven..
Heel veel sterkte met het verlies. 
Op 4 februari 2020
om 22:15 getekend door:
H.a.r.r.i.e. .d.e. .B.r.o.u.w.e.r.
Dit is niet ok
From Portugal we send all the family and specially you, Sue, our deepest sympathy for your loss.
Piet was a kind, outstanding person and a friend that certainly leaves an immense void in all our lives.

Manuela and Ze 
Op 4 februari 2020
om 20:30 getekend door:
M.a.n.u.e.l.a. .Z.e. .R.o.c.h.a. .d.e. .C.a.r.v.a.l.h.o.
Dit is niet ok
Ik ben geschokt door het vernemen van het overlijden van Piet Schalkwijk. Ik heb Piet leren kennen als een fijnzinnig mens, scherpzinnig van geest en inzicht, met een warme belangstelling voor anderen. Mijn collegiale vriendschap met hem dateert uit 1969 toen wij elkaar voor het eerst ontmoetten op een symposium in Noordwijk. Sindsdien hebben we steeds een nauw wetenschappelijk contact met elkaar onderhouden op het gebied van de informatietheorie. Met zijn heengaan verdwijnt ook een icoon uit dit domein.
Mijn vrouw Anne-marie en ik hadden een warme omgang met Piet en zijn vrouw Susan. Wij behouden bijzondere herinneringen aan hem en de vele gelegenheden die we samen beleefden. Wij wensen Susan en de kinderen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. 
Op 4 februari 2020
om 16:53 getekend door:
E.d.w.a.r.d. .v.a.n. .d.e.r. .M.e.u.l.e.n.
Dit is niet ok
       1 
Dit register is aangemaakt door:
Susanna Schalkwijk
op 1 februari 2020
en blijft zichtbaar tot:
1 april 2020
Contact met beheerder >
Contact met Susanna Schalkwijk:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Piet Schalkwijk

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: