Louis Gauthier

Louis Gauthier

4 maart 1981 - 25 september 2019
In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 september is Louis overleden, thuis in Amsterdam. De meeste mensen zullen hem kennen als Louis Gauthier. Hij is 38 jaar geworden.Er zijn in de geschiedenis van de mensheid veel jongens geweest die Louis heetten, toch was onze Louis enig in zijn soort: hij was kleurrijk, creatief en ontwapenend. Wie in zijn gezelschap verkeerde, maakte altijd wat mee, en maakte altijd nieuwe vrienden – hij was altijd geļnteresseerd en maakte met iedereen een praatje, ongeacht of je barman, topdirigent of filmster was. Waar Louis verscheen, ontstond direct een goede sfeer. Louis was een van de liefste mensen die er op deze aardbol hebben rondgelopen.Louis maakte muziek, onder meer op poėzie van en in nauwe samenwerking met Gerrit Komrij, Jules Deelder en Charlotte Mutsaers. De bij Das Mag verschenen lp Rikkelrak (met Charlotte Mutsaers, 2017) is zijn laatste bij leven verschenen werk. Als bedenker van de show Het Klankcafé en later als muziekjournalist voor De Telegraaf hielp hij jonge artiesten op de kaart te zetten. Louis, een fervent verzamelaar, hield van kunst, van New York, van Queen, maar het meest van Anne. Na een zware periode heeft hij besloten afscheid te nemen van het leven. We zijn diep geschokt en kunnen het niet geloven. We zullen Louis vreselijk missen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         41 t/m 60 van 152        Volgende >
Lieve Louis, ik wil je bedanken voor de leuke momenten die we hebben beleefd. Het was zo fijn om met je samen te werken. Je hebt me laten lachen om je grappige berichtjes die je elke weer stuurde als je weer eens op pad was om een artiest te interviewen. Ik vond je apart, goed apart. Iemand schreef over je ?een paradijsvogel?. Dat vind ik wel kloppen. Ik vond je zo open en benaderbaar, dat was zo fijn aan je. Ik vind t zo verdrietig dat je ondanks je openheid geen uitweg meer zag in deze wereld. Ik hoop dat je de rust hebt gevonden waarnaar je op zoek was. Rust zacht lieve Louis, ik zal altijd met een glimlach denken aan onze muzieksamenwerkingen, lfs catherine 
Op 30 september 2019
om 9:45 getekend door:
C.a.t.h.e.r.i.n.e. .C.a.m.e.r.o.n.
Dit is niet ok
Lieve Louis, wat ongelooflijk treurig dat het zo ver moest komen! Veel dank voor je inspirerende vriendschap. Ik hoop dat je nu de rust hebt gevonden die je zocht, ik blijf aan je denken. 
Op 30 september 2019
om 3:44 getekend door:
T.h.e.a. .D.e.r.k.s.
Dit is niet ok
Dank je voor het samenbrengen van zoveel mensen, creatieve geesten en gedachten.
Dit is hoe ik je ken en blijf herinneren.
Liefs, jur 
Op 30 september 2019
om 3:42 getekend door:
J.u.r.r.i.a.a.n. .S.i.e.l.c.k.e.n.
Dit is niet ok
Louis, wat vreselijk naar dat het zover heeft moeten komen. Er is nog zoveel moois om voor te leven, helaas is het je niet gelukt dit in te zien.
Ik hoop dat je je rust nu hebt gevonden. 
Op 29 september 2019
om 23:40 getekend door:
S.o.f.i.e.
Dit is niet ok
Het duurde een paar dagen voor ik uit mijn woorden kom. Ik ben heel erg geschokt. Ik had nog voor de vakantie met Louis gesproken en nagedacht hoe we konden samenwerken. Ik wilde je bellen, we hadden elkaar te lang niet gesproken en ik wilde weten wat je aan het doen was. Opeens was je er niet meer. Ik kende je liefdesverdriet, ik wist dat je moest verhuizen. Ik zag je wanhoop. Toch zag ik niet dat je niet meer wilde leven. 'Het komt wel goed,' zei je. Ik geloofde je. Waarom zou ik je ook niet geloven, je was zeer getalenteerd. Zoals ook blijkt uit onderstaande verhalen zat je nog vol met plannetjes. Ondanks dat we elkaar niet vaak zagen, bespraken we onze successen maar ook ons falen en onze teleurstellingen. Het was fijn je gekend te hebben. Veel sterkte voor je geliefden. Louis, rust zacht! 
Op 29 september 2019
om 20:50 getekend door:
R.i.e.n.k. .B.l.o.m.
Dit is niet ok
De presentatie van Dansen op spijkers was feeėriek, honderden kaarsen brandden in de kroonluchters van de Utrechtse stadhuiszaal, Louis, naast Gerrit Komrij, stralend middelpunt. Ik denk aan Anne en Louis? vader, en wens hen kracht. 
Op 29 september 2019
om 13:52 getekend door:
S.u.z.a.n.n.e. .H.o.l.t.z.e.r.
Dit is niet ok
Lieve Louis,

Toen jij Andy Summers ging interviewen, belde je me op en vroeg 'jij bent toch fan van The Police, zou ik een van jouw Police-LP's laten signeren door hem?' Zo was jij. De LP hangt nu op een mooie plek in mijn kamer. Ik heb altijd bewondering gehad voor je ondernemingsdrift en creativiteit. Ik wens je familie en naasten heel veel sterkte met dit verlies. 
Op 29 september 2019
om 11:48 getekend door:
P.e.p.i.j.n. .v.a.n. .W.e.e.r.e.n.
Dit is niet ok
Het Klankcafé, onze eerste ontmoeting, daarna nog vaak bij Arti en soms daarbuiten.
Altijd zo energiek en vol leven en nu...
Zo verdrietig, nog nauwelijks te beseffen.
Heel veel sterkte voor Anne en voor allen voor wie hij dierbaar was.
Rust zacht, lieve Louis 
Op 29 september 2019
om 10:46 getekend door:
A.n.k.e. .L.a.b.r.i.e.
Dit is niet ok
Lieve Louis,
Ik ben je dankbaar voor de mooie momenten die we samen beleefd hebben. In de paar jaar dat we elkaar kenden was je op mijn bruiloft, hebben we samen gefilosofeerd over het muzikantenbestaan en samen gegeten en gedronken. Je heb me diep geraakt door je beslissing dit leven te verlaten. Ik hoop dat je gelukkig bent waar je nu bent. Mijn innige deelname aan familie en vrienden.
Felicia 
Op 29 september 2019
om 10:01 getekend door:
F.e.l.i.c.i.a. .v.a.n. .d.e.n. .E.n.d.
Dit is niet ok
I am deeply shocked to hear that Louis has left us suddenly after a difficult period. My encounters with Louis were always filled with enthusiasm and joy. He struck me as a passionate, generous and life affirming person deeply inspired by the Arts and specially Music and Opera which he celebrated in his reviews. Nederland, his friends and family will miss him badly. Thank you dear Louis for what you gave so many of us with your intense positive energy. 
Op 29 september 2019
om 9:21 getekend door:
P.i.e.r.r.e. .A.u.d.i.
Dit is niet ok
Lieve Louis, familie en vrienden,
Wat een ontzettend droevig nieuws. Wij hebben Louis helaas maar enkele keren gesproken, maar elke keer was hij op de hoogte, open, geļnteresseerd en gezellig. Veel sterkte aan alle nabestaanden

Barteld en Frederieke 
Op 29 september 2019
om 8:26 getekend door:
B.a.r.t.e.l.d. .e.n. .F.r.e.d.e.r.i.e.k.e.
Dit is niet ok
Lieve Louis, vier jaar geleden zat ik als gast bij jou en Christel Don in je radioprogramma Klankcafė. Toen maakte ik jou voor het eerst echt mee: groot hart voor cultuur, een opvallende persoonlijkheid en boeiende vragen. Drie maanden geleden benaderde jij mij om het Klankcafé nieuwe leven in te blazen. Een optimistische blik op de toekomst om een mooi nieuw live muziekprogramma te maken. En nu dit vreselijke bericht: een onbegrijpelijk abrupt einde aan je toekomst. Wat een groot verlies voor de culturele
wereld en alle mensen die van je hielden...Wij zullen je missen! 
Op 29 september 2019
om 1:21 getekend door:
T.a.t.i.a.n.a. .C.h.e.v.t.c.h.o.u.k.
Dit is niet ok
Lieve Louis, wat ongelofelijk verdrietig. We spraken elkaar voor het laatst na het Prinsengrachtconcert waar ik aan je vroeg of je ok was omdat ik iets anders aan je zag. We hebben een lang en openhartig gesprek gehad over het leven waarvan je niet zo goed wist hoe je daar nu in moest staan. We hebben het over de schoonheid gehad, over veerkracht en muziek. Wat spijt het me ontzettend dat je het niet meer zag zitten. Ik denk aan je. 
Op 29 september 2019
om 0:50 getekend door:
L.i.s.e.n.k.a. .H.e.i.j.b.o.e.r.
Dit is niet ok
Nog niet zo lang geleden heb ik je ongeveer een klein uur in een klein gezelschap gesproken. Ik vond je prachtig en bepaald niet alleen om te zien. Je zat daar rustig en schijnbaar moeiteloos te delen van je waarachtige vriendelijkheid. Onopvallend viel je op, lief mens. Het spijt me zo dat ik het niet wist... dat je mag rusten in vrede 
Op 28 september 2019
om 23:55 getekend door:
A.r.j.a.n.
Dit is niet ok
Volgens mij was ik aan het rondvragen voor een nieuw huis voor Louis... Ik moet ngo even bijkomen; iedereen die hem beter kent en kent en familie en vriend is heel veel sterkte met dit vreselijke verlies!!! 
Op 28 september 2019
om 22:57 getekend door:
g.o.n.n.y. .v.a.n. .o.u.d.e.n.a.l.l.e.n.
Dit is niet ok
Wat een verlies en verdrietig nieuws!
Hoop dat je rust gevonden hebt Louis!

Alle betrokkenen gecondoleerd en veel sterkte 
Op 28 september 2019
om 22:36 getekend door:
J.o.e.p. .v.a.n. .G.e.f.f.e.n.
Dit is niet ok
Slechts een paar keer ontmoet, altijd in het kader van Queen. Altijd gezellig, bevlogen, geļnteresseerd. Ons laatste biertje in Utrecht was blijkbaar onze allerlaatste...Sterkte voor iedereen die Louis goed kende. 
Op 28 september 2019
om 22:29 getekend door:
J.e.r.o.e.n. .K.o.o.i.s.t.r.a.
Dit is niet ok
Oh nee!!! LOUIS!!!
We hebben zo fijn samengewerkt van de zomer... Jongen ..
Geweldige, bruisende, gevoelige, DuizendTalenten-Louis... Dit kan gewoon niet en toch

Iedereen die hem mist, en natuurlijk voor de familie, heel veel sterkte gewenst!! 
Op 28 september 2019
om 22:14 getekend door:
S.y.b.e. .D.i.j.k.s.t.r.a.
Dit is niet ok
Louis, wat een fijne man was je! Altijd op ontvangen en openminded, wars van welk gedoe dan ook:een unieke gave. Onze vele contacten en gesprekken passeren nu bij mij de revue.Rust zacht Louis en alle sterkte voor de mensen in zijn nabijheid. 
Op 28 september 2019
om 21:55 getekend door:
P.e.t.e.r. .F.u.n.c.k.e.
Dit is niet ok
Louis, je was zo?n helder licht, begreep alles en je kon het ook nog eens perfect opschrijven! En allereerst was je iemand die er altijd was, ik kon je altijd bellen, je nam altijd op. Zo attent , zo aardig en begripvol. Ik ga je heel erg missen. Rust in vrede daarboven. Dank dat je in mijn leven was. Zal die momenten die ik je aanwezigheid deelde koesteren. Ik was perplex toen ik hoorde dat je er ineens niet meer bent. Ik wens de nabestaanden veel sterkte met de komende tijd. 
Op 28 september 2019
om 20:02 getekend door:
M.a.a.r.t.e.n. .v.a.n. .V.e.e.n.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 4 5 6 7 ... 8       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Tim de Wilde
op 26 september 2019
en blijft zichtbaar tot:
26 november 2019
Contact met beheerder >
Contact met Tim de Wilde:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Louis Gauthier

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: