Jan Mokkenstorm

Jan Mokkenstorm

26 maart 1962 - 8 juli 2019

Hoop doet leven

8 juli overleed Jan Mokkenstorm (1962), psychiater en oprichter van 113 Zelfmoordpreventie. 113 verliest met Jan een inspirator, bevlogen leider en betrokken collega. Jan had ÚÚn duidelijke missie: een land waarin niemand eenzaam of radeloos sterft door zelfmoord. Hij ging voor die missie niets uit de weg. Op inspirerende, doortastende, creatieve en volhardende wijze zette hij su´cidepreventie in Nederland duurzaam op de kaart en vestigde daarmee 113 als innovatieve zorgorganisatie. Zijn hoopvolle boodschap inspireert ons en zoveel anderen om met zijn levenswerk door te gaan.

Omdat op praten over zelfmoord en zelfmoordgedachten een taboe rust, richtte Jan in 2009 113 op. Juist omdat praten zo essentieel is voor su´cidepreventie. Na zijn studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Limburg in Maastricht werd Jan in de Valeriuskliniek Amsterdam opgeleid tot psychiater en psychotherapeut. Hier ontstond, mede ingegeven door zijn eigen ervaring met depressie en su´cidaliteit, zijn fascinatie voor de hulp aan mensen in ernstige emotionele crisis, in het bijzonder mensen met su´cidale gedachten en gedrag.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         81 t/m 100 van 381        Volgende >
Bedankt voor uw bevlogenheid, passie en overtuigende argumenten. Ze hebben mij ge´nspireerd su´cidaliteit altijd bespreekbaar te maken, zonder gene of terughoudendheid. De gezondheidszorg en de wereld zullen (en zijn) er dank zij u een stuk beter uit komen te zien! 
Op 11 juli 2019
om 20:30 getekend door:
A.n.n.e.
Dit is niet ok
Met grote bewondering en respect hebben wij kunnen ervaren hoe Jan Mokkenstorm zich heeft ingezet voor het tot stand brengen van 113-Online !En de noodzaak tot een landelijk netwerk voor su´cidepreventie zijn inhoud en vorm heeft gegeven.
Onze grote dankbaarheid daarvoor. Wij wensen zijn familie en alle directe naasten en 113-Online veel kracht en sterkte toe.
En daarbij ook aan alle 113-Online medewerkers wensen wij veel kracht en inspiratie toe, om zijn gedachten in het werk van 113 in de toekomst verder te brengen.
Namens
St. Zorg en Zelfdoding.
Gerrit-Jan Reijnen.
Marian van Vliet
Siem Groot 
Op 11 juli 2019
om 20:10 getekend door:
S.i.e.m. .G.r.o.o.t.
Dit is niet ok
Woorden schieten eigenlijk tekort, maar wat een bewondering heb ik voor jou, Jan. Jouw inzet en passie voor su´cidepreventie... echt bewonderenswaardig. Dankbaar ben ik ook, voor de mooie gesprekken, en voor de complimenten tijdens de 113 draait door dag. En dankbaar dat ik een steentje mag bijdragen aan de missie om niemand eenzaam te laten sterven.

Ik wens familie, vrienden en iedereen die op welke manier ook met Jan verbonden was, heel veel sterkte met dit grote verlies. 
Op 11 juli 2019
om 19:46 getekend door:
M.e.l.i.s.s.a. .A.l.b.e.r.t.s.
Dit is niet ok
Jan,
Dank voor je inspiratie, bevlogenheid en kennis! Indrukwekkend is jou nalatenschap. We zullen het goede werk voortzetten.

Ik wens je familie sterkte toe bij het dragen van dit verlies. 
Op 11 juli 2019
om 16:11 getekend door:
M.i.c.h.a.e.l. .W.i.l.l.e.m.s.e.n.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met het verlies van een inspirerende man, 113online is voor mij een geweldig hulpmiddel geworden.
Dank daarvoor. 
Op 11 juli 2019
om 16:01 getekend door:
S.i.t.a. .H.o.o.g.l.a.n.d.
Dit is niet ok
Een stem uit een ver verleden van het vroegere buurmeisje van opa en oma Mokkenstorm. De opa die jou leerde,zoals je zelf ooit zei: Je moet er niet alleen zijn, maar je moet er wezen. Datgene heb je volop in praktijk gebracht.Je bent er geweest en je laat veel prachtigs achter.Moge jouw gezin en overige familieleden hier veel kracht uit putten! 
Op 11 juli 2019
om 14:50 getekend door:
M.a.d.e.l.o.n.
Dit is niet ok
Dank voor uw enorme inspiratie, zeggings- en daadkracht. Uw gedachtengoed zetten we voort. Sterkte voor familie en collegae, Nicole 
Op 11 juli 2019
om 13:38 getekend door:
N.i.c.o.l.e.
Dit is niet ok
Tijdens de 113-dag vorig jaar november sprak Jan over het putten van inspiratie uit wat hij noemde "dat andere 113": 1 Korinthe 13. Dit Bijbelhoofdstuk gaat over de liefde. En dat wat je ook doet, wat je ook kunt en wat je ook geeft, het alles zinloos is als je 'de liefde niet hebt'.

Het is duidelijk dat Jan zijn werk deed vanuit liefde. Zijn familie, vrienden en al zijn naasten wens ik toe dat zij in liefde ook troost mogen vinden in deze moeilijke tijd.

Bij 113 zetten we een deel van zijn levenswerk voort. Laten we dat altijd proberen te doen vanuit diezelfde liefde en hoop die Jan bracht voor zoveel mensen. 
Op 11 juli 2019
om 12:26 getekend door:
W.i.l.k.e.
Dit is niet ok
Veel kracht wens ik aan gezin, familie en naasten bij dit grote verlies. Jan was al een ridder die streed voor zijn medemens voordat hij Ridder werd. Als oud-medewerker van 113 zal de bevlogenheid van Jan me altijd bijblijven. Absoluut uniek. 
Op 11 juli 2019
om 10:27 getekend door:
S.a.n.n.e. .T.e.r.p.s.t.r.a.
Dit is niet ok
Rest ons een stil verdriet. We zullen Jan nooit vergeten. 
Op 11 juli 2019
om 9:21 getekend door:
C.o.r.n.e.l.i.s. .v.a.n. .H.o.u.w.e.l.i.n.g.e.n.
Dit is niet ok
Jan ontmoette ik voor het eerst in 2016 toen ik als opdracht kreeg hem te interviewen. Sinds dat interview ben ik Jan Mokkenstorm blijven volgen. Ik voelde mij enorm geinspireerd, betrokken en onder de indruk. Zo was ik ook bij zijn promotie.
Respect en waardering!!! Sterkte toegewenst. 
Op 11 juli 2019
om 8:56 getekend door:
J.a.n. .T.a.c.o. .t.e. .G.u.s.s.i.n.k.l.o.
Dit is niet ok
Jan was voor mij een inspirator in mijn werk, wat een verlies voor allen. Familie en alle dierbaren heel veel sterkte en kracht gewenst 
Op 11 juli 2019
om 8:50 getekend door:
h.a.n.n.e.k.e. .d.e. .W.i.t.
Dit is niet ok
Lieve Jan, jaren geleden heb jij mij je handen uit gestoken om mij te helpen uit de depressie en su´cidale neigingen. Je liet niet los maar hield me vast ondanks alles. Wat had ik graag jou willen vasthouden of nog beter voor jou kunnen gaan! 
Op 11 juli 2019
om 0:41 getekend door:
L.y.s.k.e.
Dit is niet ok
Ik heb goede herinneringen aan de tijd dat ik met Jan heb mogen samenwerken in Vogelenzang en De Geestgronden. Een inspirerende psychiater en collega! Ik wens zijn vrouw en kinderen heel veel sterkte toe in de komende tijd. 
Op 11 juli 2019
om 0:12 getekend door:
N.i.c.o.l.e. .A.
Dit is niet ok
Lieve Jan. Ik denk met veel warmte en liefde terug aan onze jarenlange samenwerking.
Heel veel sterkte voor jou Nicole, en jullie kinderen. 
Op 10 juli 2019
om 22:23 getekend door:
J.o.s.e. .v.a.n. .R.a.a.i.j.
Dit is niet ok
Beste Jan, ruim 6,5 jaar als vrijwilliger bij 113 gewerkt. Erg veel geleerd - een ervaring die ik altijd bij mij zal dragen. Nog meer denk ik aan de gesprekken die wij hebben gehad met als hoogtepunt het gesprek wat wij afgelopen december hadden. Dank je wel voor alles. Rust zacht. 
Op 10 juli 2019
om 22:15 getekend door:
S.j.o.e.r.d. .B.a.r.e.n.d.s.
Dit is niet ok
We trokken lange tijd samen op bij de su´cidepreventie, jouw gedrevenheid en creatieve geest heeft het veld ge´nspireerd. Dank daarvoor. Ik leef mee met je vrouw en kinderen. 
Op 10 juli 2019
om 22:07 getekend door:
J.o.s. .d.e. .K.e.i.j.s.e.r.
Dit is niet ok
Lieve jan,

Altijd even inspirerend en bijzonder. Veel sterkte voor je dierbaren! Dank voor de altijd openstaande deur en de fijne samenwerking! Rust zacht

Simone waijers 
Op 10 juli 2019
om 21:59 getekend door:
S.i.m.o.n.e. .w.a.i.j.e.r.s.
Dit is niet ok
Hallo Jan,
?Die zaak staat sterk, die niet een menigte, doch ??n sterke man achter zich heeft? (James Russell Lowell). Je hebt in 113 een sterke zaak achter gelaten. Descanza en paz 
Op 10 juli 2019
om 21:08 getekend door:
O.s.v.a.l.d.o.
Dit is niet ok
Jan, je kwam altijd uit onverwachte hoek, met nieuwe inzichten en kritisch commentaar. Met je scherpe humor bracht je mensen regelmatig van hun a propos. Daar deed je het ook om...want er gebeurde iets! Je onvervangbare energie wordt al een jaar gemist en nu is de realiteit dat 113 echt zonder jou verder moet. Rest niets anders dan herinneringen levend houden en je missie voortzetten.

In gedachten bij jou en je dierbaren. 
Op 10 juli 2019
om 21:04 getekend door:
S.a.b.i.n.e.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 20       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Stichting 113 Zelfmoordpreventie
op 8 juli 2019

Contact met beheerder >
Contact met Stichting 113 Zelfmoordpreventie:


  annuleren
Een blijvende herinnering aan:

Jan Mokkenstorm

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: