Jan Mokkenstorm

Jan Mokkenstorm

26 maart 1962 - 8 juli 2019

Hoop doet leven

8 juli overleed Jan Mokkenstorm (1962), psychiater en oprichter van 113 Zelfmoordpreventie. 113 verliest met Jan een inspirator, bevlogen leider en betrokken collega. Jan had ÚÚn duidelijke missie: een land waarin niemand eenzaam of radeloos sterft door zelfmoord. Hij ging voor die missie niets uit de weg. Op inspirerende, doortastende, creatieve en volhardende wijze zette hij su´cidepreventie in Nederland duurzaam op de kaart en vestigde daarmee 113 als innovatieve zorgorganisatie. Zijn hoopvolle boodschap inspireert ons en zoveel anderen om met zijn levenswerk door te gaan.

Omdat op praten over zelfmoord en zelfmoordgedachten een taboe rust, richtte Jan in 2009 113 op. Juist omdat praten zo essentieel is voor su´cidepreventie. Na zijn studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Limburg in Maastricht werd Jan in de Valeriuskliniek Amsterdam opgeleid tot psychiater en psychotherapeut. Hier ontstond, mede ingegeven door zijn eigen ervaring met depressie en su´cidaliteit, zijn fascinatie voor de hulp aan mensen in ernstige emotionele crisis, in het bijzonder mensen met su´cidale gedachten en gedrag.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         381 t/m 391 van 391
Groot man! Gecondoleerd aan alle naasten. 
Op 8 juli 2019
om 18:46 getekend door:
H.a.n.s. .v.a.n. .K.l.i.n.k.
Dit is niet ok
Voor de familie en vrienden heel veel sterkte met het grote verlies. Voor mij was Jan een gedreven psychiater en een markante, ontwapenende jongensachtige kerel. A man on a mission. We zullen hem missen.
Arnoud Jansen 
Op 8 juli 2019
om 18:41 getekend door:
A.r.n.o.u.d. .J.a.n.s.e.n.
Dit is niet ok
Wat een mooi en bijzonder doel had Jan Molkenstorm! Wat een bevlogen mens.
Zijn naam zal nog lang naklinken. Zeker onder de mensen die ervaringen hebben met su´cide (pogingen).

Ik wens de nabestaanden en ieder die hem lief is alle sterkte toe met dit verlies. Wat zullen jullie, naast het verdriet, ook enorm trots zijn op wat hij heeft neergezet en teweeggebracht! 
Op 8 juli 2019
om 18:39 getekend door:
M.a.r.j.a. .H.a.s.e.r.t.
Dit is niet ok
Lieve Jan, het is onwerkelijk dat je erniet meer bent. Niet te bevatten. De geridderde psychiater, maar ook gewoon een familieman. De man met de bamisoep die er voor mij was toen ik dat nodig had. Heel veel sterkte voor jouw familie met dit enorme gemis. Liefde sterft nooit. Je leeft voort in hun hart Ún in 113, jouw geesteskind. Selamat jalan, lieve Jan. Liefs, Donna 
Op 8 juli 2019
om 18:38 getekend door:
D.o.n.n.a. .N.i.c.o.l.a.a.s.
Dit is niet ok
Och Jan, wat ontzettend verdrietig. Zo jong. Ik zie je nog lopen op 't Visser. Zacht, stil en verlegen. En stilletjes verliefd op Jeannette.
Geweldig wat jij gedaan hebt voor mensen die met de gedachte rondliepen uit het leven te stappen. Je werk wordt voortgezet. Heb het goed daarboven, jongen. Rust zacht. xxx 
Op 8 juli 2019
om 18:35 getekend door:
J.e.r.u.s.h.a.
Dit is niet ok
Jan, lang geleden stonden we samen aan het begin van onze psychiater-carriŔre. Onze wegen liepen uit elkaar. Vanuit GGZNL hoop ik een bescheiden bijdrage te kunnen geven aan jouw nagelaten ideaal ZeroSuicide. Dank! Ton 
Op 8 juli 2019
om 18:31 getekend door:
T.o.n. .D.h.o.n.d.t.
Dit is niet ok
Wij wensen de nabestaande veel sterkte toe in deze periode.
Liefs, Bart en ingrid van velsen 
Op 8 juli 2019
om 17:59 getekend door:
I.n.g.r.i.d. .k.o.k.
Dit is niet ok
Beste Jan, ik vind het gewoon heel erg dat je er nu niet meer bent. Ik zal je humor, rappe tong, scherpe visie, enorme inzet en gerichte gedrevenheid ontzettend missen. Maar je missie zetten we voort! Bedankt voor je werk! Je bent een mooi mens.

Courage voor je dierbaren.

Warme groet,
Pieke 
Op 8 juli 2019
om 17:15 getekend door:
P.i.e.k.e. .G.u.n.s.i.n.g.
Dit is niet ok
In 2016 hoorde ik pas voor het eerst over het bestaan van stichting 113. Daar wilde ik wel werken dacht ik na het bezoeken van de website. Mijn broer had eind 2013 een abrupt einde gemaakt aan zijn leven. Het had niet gehoeven, dat weet ik 100% zeker! Door het verlies van mijn broer had ik mijn leven in 2016 nog niet op orde, voor 113 werken was niet het juiste moment maar ik hield belofte en startte in 2018 als vrijwilliger bij 113. Tijdens het 10-jarig jubileum heb ik je (gelukkig) ontmoet! Heel veel sterkte voor je gezin Jan ! Warme groet, Yvonne Lorang 
Op 8 juli 2019
om 16:37 getekend door:
Y.v.o.n.n.e. .L.o.r.a.n.g.
Dit is niet ok
Hoi Jan, ik kende je niet zo goed. Maar ik ben je zeer dankbaar voor de mooie organisatie die je hebt neergezet en zal met veel passie jouw visie voortzetten. Rust zacht. 
Op 8 juli 2019
om 16:26 getekend door:
P.a.u.l. .v.a.n. .d.e.r. .S.p.e.k.
Dit is niet ok
Wat een prachtige Missie heeft de heer Mokkenstorm achtergelaten.
Heel wat mensen zijn geholpen.
Door 113 zijn er mensenlevens gered.
Bedankt voor uw inzet !

Heel veel sterkte voor diegene die door u zijn aangeraakt. 
Op 8 juli 2019
om 15:58 getekend door:
N.i.c.k.y. .v.a.n. .L.o.v.e.r.e.n.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 17 18 19 20 
Dit register is aangemaakt door:
Stichting 113 Zelfmoordpreventie
op 8 juli 2019

Contact met beheerder >
Contact met Stichting 113 Zelfmoordpreventie:


  annuleren
Een blijvende herinnering aan:

Jan Mokkenstorm

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: