Gerrit Hendrik Brillenburg Wurth

Gerrit Hendrik Brillenburg Wurth

12 december 1929 - 27 december 2018

Ik mag wandelen in het land der levenden onder het oog van de Heer (psalm 116)
Dat hebben we gehad / Robert Graves

Lieve vrienden en familie van Gert,

Wij zijn u dankbaar voor uw dierbare vriendschap met onze lieve en levenslustige vader.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         21 t/m 34 van 34
Gert was enige tijd samen met mijn lieve Han uroloog in het ziekenhuis van Veghel,een markante man, waar we beiden een fijne samenwerking mee hadden.Gert genoot zichtbaar van de aandacht van de verpleging en artsen en had naar zijn zeggen een heel geweldige afsluiting van zijn carriŤre. Na het overlijden van Han ben ik contact blijven houden en haalden we de anecdotes terug. Een daarvan was, dat Gert in de pauze tussen de middag lekker ging liggen op een onderzoekbed al dan niet telefonerend. Leuke herinneringen, gezellig bij ons mee-eten om dan linearecta naar de slager te gaan om hetzelfde vlees te bestellen voor Mia. Ook het uitzoeken van een nieuwe uroloog deed hij met verstand van zaken. Ondanks het grote verschil van persoonlijkheid was het een enorme eenheid en kijk ik met groot respect terug en blijf hem in mijn gedachten gedenken. Dank je wel Gert en rust in vrede, het is je zo gegund, lieve groeten van Cita Mackenbach 
Op 2 januari 2019
om 17:40 getekend door:
C.i.t.a. .M.a.c.k.e.n.b.a.c.h.
Dit is niet ok
Lieve Jantine, Gerda en Kiene,
Van harte condoleren Yvonne en ik jullie met het verlies van jullie vader.
Mijn herinneringen spitsen zich vooral toe op de jaren dat dat ik deel uitmaakte van de maatschap urologie van het Diaconessenhuis en het Lambertus ziekenhuis Helmond - Deurne.
Dat zijn nog altijd heel levendige herinneringen. Dat had veel te maken met de flamboyante persoonlijkheid die hij was, alsook met zijn bevlogenheid. Vele momenten van kameraderie maakten dit alles tot een spannende en soms gespannen mix.
Gert wist veel mensen te enthiousasmeren, zowel binnen het vakgebied van de urologie als daarbuiten. Zijn activiteiten in Nicaragua en de spin-off daarvan spreken boekdelen. Zijn bijdrage aan de oprichting van de European Board of Urology was voor hem een bestuurlijk hoogtepunt. Zijn denkwijze was, ook in professionele zin onorthodox. Hij liet zich, eerder door een gedegen vakkennis, leiden dan door in die tijd reeds opkomende protocollen.
Wat mij als katholiek altijd zal bijblijven is de verbinding die Gert wist te leggen tussen de bijbel en de huidige wereldse en soms urologische realiteit.
Als er in Son een zondagsschool bestaan had met Gert aan het hoofd, hadden wij onze kinderen zonder aarzelen aan hem toevertrouwd. Door de week vormden bijbelse spreuken die met pleister tegen de wand van zijn spreekkamer waren bevestigd een inspiratie. Mede namens Yvonne wens ik jullie sterkte bij het dragen van dit verlies.
Frank Pernet. 
Op 2 januari 2019
om 13:22 getekend door:
F.r.a.n.k. .P.e.r.n.e.t.
Dit is niet ok
Lieve Jantien, Gerda en Kiene,
Wat een voorrecht dat ik jullie vader heb leren kennen op zo'n bijzondere manier.
De ontmoetingen met jullie vader waren zo waardevol, ik heb een prachtige foto van hem in zijn tuin in de zon, en als ik naar die foto kijk, zie en hoor ik de vogels, de vlinders en het ruisen van de wind.
Mijn boek over de Breepleinkerk zou nooit geworden zijn wat het geworden is, als ik jullie vader niet had leren kennen. Hij heeft jullie familie voor mij tot leven gebracht.
Zijn gedachtenis zij ons tot zegen...
Liefs, Anja 
Op 2 januari 2019
om 10:49 getekend door:
A.n.j.a. .M.a.t.s.e.r.
Dit is niet ok
Herinneringen aan mijn goede vriend Gert.

In 1969 waren wij beiden betrokken bij de stichting van de Rotaryclub Eindhoven-Noord. Vanaf die tijd zijn wij bijzonder goede vrienden geworden. Wij hebben lief en leed gedeeld.
Gert heeft veel voor mij betekend, ook als deskundig uroloog heeft hij mij uitstekend geholpen.

Hij was een persoonlijkheid die ook altijd klaar stond patiŽnten te helpen bij sociaal-maatschappelijke noden. Tekenend voor hem was dat hij initiatief heeft genomen een zeer verwaarloosd Mariakapelletje in de directe omgeving van zijn woonhuis weer in oude glorie te laten restaureren. Terecht heeft hij voor al zijn goede werken de belangrijke Koninklijke onderscheiding gekregen van Officier in de orde van Oranje-Nassau.

In de negentiger jaren vroeg de burgemeester van Eindhoven hem een aantal artsen uit Nicaragua in zijn Diaconnessenhuis te ontvangen. Dit bezoek heeft ertoe geleid dat hij daarna naar Nicaragua is gegaan om daar de artsen te helpen bij gecompliceerde operaties. Het werd een start van vele initiatieven in dat land. In 1998 vond daar een grote ramp plaats door een modderstroom ?door een breuk in de vulkaan- die veel slachtoffers tot gevolg had. Gert is toen onmiddellijk naar Nicaragua vertrokken om te helpen waar dat mogelijk was. Dit heeft daarna ertoe geleid dat door een vriendenclub van drie personen (onder leiding van Gert) een groot aantal projecten is uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld het leveren van medische apparatuur, hulp aan een weeshuis, het bouwen van scholen op Corn Island, landbouwprojecten (d.m.v. microkredieten) en nog vele andere grotere en kleinere initiatieven. Daarvoor is Gert onderscheiden als Ereburger van de stad Chinandega. Nicaragua is voor Gert een tweede vaderland geworden.

Ik zal mijn grote vriend erg missen. De vele mooie herinneringen aan hem zal ik altijd blijven bewaren. 
Op 1 januari 2019
om 21:32 getekend door:
N.i.c.o. .H.o.o.i.j.m.a.a.i.j.e.r.
Dit is niet ok
We are deeply saddened to hear of the loss of our dear Dr. Brillembourg... our hearts go out to you during this time of grief and may our prayers serve as comfort to you and your love ones.
We were honored and blessed to have his friendship, he was truly a blessing in our lives and in the lives of many children he helped here in our home... he was a man of distinguished humanity!
He will remain forever in our memory! Our most sincere condoleances to you and your family. Felix & Angelica. 
Op 1 januari 2019
om 17:28 getekend door:
F.u.e.n.t.e. .d.e. .l.a. .V.i.d.a.,. .N.i.c.a.r.a.g.u.a.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met het overlijden van jullie bijzondere en lieve vader. Ik herinner hem van de vele jaren vriendschap die ik met hem mocht hebben vanwegen onze beider liefde voor nicaragua en tuinen en kinderen en rotary.
Vrolijk en energiek toegewijd principieel ethisch gastvrij solidair. Hij heeft veel vrienden in Nicaragua en ik ga samen met hen een mis voor jullie vader opdragen volgende week in Chinandega.ik wens jullie heel veel sterkte met dit grote verlies.
Un abrazo
Saskia 
Op 1 januari 2019
om 17:12 getekend door:
L.i.e.v.e. .J.a.n.t.i.e.n.,. .G.e.r.d.a. .e.n. .T.i.e.n.e.
Dit is niet ok
Lieve kinderen van Gert,
Jullie vader en ik zaten allebei in de Rotary en zagen elkaar regelmatig iedere week.
In 1985 - het kan ook een jaar later geweest zijn - haalde jullie vader mij over om mee te gaan met zijn fietsclub van een man of zes. Dat was uitermate gezellig.
Wij fietsten iedere dag zo'n 60 tot 90 kilometer, met de bagage achterop. Iedere avond checkten wij in bij een ander hotel.
Die fietstochten duurden 5 of 6 dagen we beleefden onderweg van alles.
We hebben gefietst in de Champagne in Frankrijk, Zeeland en de Bourgogne, door de Ardennen, de Achterhoek, Zuid Holland en nog veel meer.
In regen en wind, maar ook met zonneschijn.
Ondanks de sportieve prestatie die van ons verwacht werd, was de borrel en diner een hoogtepunt. Het was genieten !
Het verbaasde mij keer op keer dat m.n. de heren doktoren geweldig ongezond aten ...
Hoewel wij geen officiŽle voorzitter hadden, was jullie vader de spirituele voorzitter van dit clubje. H. Tuyt
PS Helaas kan ik er woensdag niet bij zijn.
Gert maakte van iedere tocht een prachtig verslag. Misschien vinden jullie die verslagen ergens terug. 
Op 1 januari 2019
om 16:44 getekend door:
H... .T.u.y.t.
Dit is niet ok
Beste Familie Brillenbrug Wurth

Gecondoleerd met het overlijden van jullie vader, schoonvader, opa en broer. Ik heb Gert in 2015 leren kennen en hem voor het eerst ontmoet in zorgcentrum Peppelrode. Hij had het vermogen om tijdens zijn bezoeken aan Mia, niet alleen zijn vrouw maar ook de medebewoners van de afdeling op te vrolijken. Mijn toen ernstig dementerende moeder werd daar helemaal bij van. Vooral in december 2015 waren Gert en Mia voor mij en mijn familie een grote steun. Ik zal Gert altijd blijven herinneren als een markante, zorgzame en hartelijke man. Ik wens jullie heel veel sterkte toe! Groet, Jacobien Martens 
Op 1 januari 2019
om 15:34 getekend door:
J.a.c.o.b.i.e.n. .M.a.r.t.e.n.s.
Dit is niet ok
Lieve Jantien, Gerda, en Kiene,
We zijn elkaar door de jaren wat uit het oog verloren, maar "oom" Gert blijft in de herinnering: altijd vrolijk en actief; en natuurlijk een levensgenieter met een filosofische kant.
Van Herien hebben jullie waarschijnlijk al gehoord dat ik donderdag met mijn vader mee kom. Ik zie jullie dan, maar alvast veel sterkte. 
Op 1 januari 2019
om 14:48 getekend door:
H.u.i.b.e.r.t. .T.j.a.b.b.e.s.
Dit is niet ok
Lieve dochters van Dr. Brillenburg Wurth, Van harte gecondoleerd met het verlies van jullie vader. Ik heb zo ongeveer ontelbare herinneringen, allemaal uit de jaren dat ik met hem gewerkt heb op de poli in het Diac. Bijna alle herinneringen geven een grote lach op mijn gezicht. Ook is Dr. BW een reddende engel geweest in de tijd dat mijn oom Han ziek was (voormalig uroloog in Veghel) Jullie vader heeft toen veel werk verzet in het Veghelse ziekenhuis. Ik wens jullie veel sterkte en kracht om het verlies van deze bijzondere man een plaatsje te geven. Ik kom hem donderdag voor de laatste keer groeten en hoop jullie dan te zien. 
Op 31 december 2018
om 15:49 getekend door:
B.r.e.g.j.e.
Dit is niet ok
Onze Condeleances en medeleven! Mijn Vader, de huisarts Henk Goedhart en jullie Vader waren lang erg goed bevriend. Jullie ouders kwamen ook veel bij ons thuis in de Kievitlaan in het Villapark. Jullie Vader begeleidde mijn Vader ook toen hij in 1997 kanker kreeg; alles uitermate vriendschappelijk; ik was er bij! Erg dierbare Vrienden! Laat dit een warme herinnering voor jullie zijn! Veel Sterkte! 
Op 30 december 2018
om 19:08 getekend door:
P.i.e.t.-.H.e.y.n. .G.o.e.d.h.a.r.t.
Dit is niet ok
Helaas hebben we nooit in levende lijve kennis kunnen maken, maar dat neemt niet weg dat ik heb gevoel heb er toch "bij te horen"!
Liefs aan de 3 zussen, Martine 
Op 30 december 2018
om 10:06 getekend door:
M.a.r.t.i.n.e.
Dit is niet ok
Jantien kijk even op Facebook: vrienden van het oude diac.
Je treft daar veel reacties van medewerkers die destijds met en voor je vader werkte.
Liefs, Elly 
Op 29 december 2018
om 22:20 getekend door:
E.l.l.y.
Dit is niet ok
We leven intens met jullie mee en wensen jullie veel kracht toe in deze droevige tijd. 
Op 28 december 2018
om 18:47 getekend door:
W.e.n.d.y. .e.n. .G.e.e.r.t.-.J.a.n. .V.a.n. .L.e.u.k.e.n.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 
Dit register is aangemaakt door:
Jantien Brillenburg Wurth
op 27 december 2018
en blijft zichtbaar tot:
27 april 2019
Contact met beheerder >
Contact met Jantien Brillenburg Wurth:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Gerrit Hendrik Brillenburg Wurth

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: