Marc Witteman

Marc Witteman

24 februari 1961 - 24 december 2018

Burgemeester Stichtse Vecht

Op 24 december is burgemeester Marc Witteman van gemeente Stichtse Vecht op 57-jarige leeftijd overleden. Hij overleed aan de gevolgen van longkanker. Nadat zijn ziekte eind april 2017 bekend werd, heeft Marc Witteman nog bijna anderhalf jaar als burgemeester doorgewerkt.

In een reactie laat het gemeentebestuur van Stichtse Vecht weten dat het overlijden van burgemeester Witteman haar diep raakt. Burgemeester Yvonne van Mastrigt: “Met Marc Witteman verliest Stichtse Vecht een geliefde en gewaardeerde burgemeester. Dankbaar zijn wij voor zijn betrokken en onvermoeibare inzet voor inwoners, organisaties en ondernemers.”

Bestuurlijke loopbaan
Marc Witteman werd op 24 februari 1961 geboren. Sinds 1990 was hij actief in het openbaar bestuur. Hij was onder meer raadslid en wethouder van gemeente Hillegom, waarnemend burgemeester van gemeente Warmond en wethouder van gemeente Leiden. Van 2010 tot 2015 was hij gedeputeerde van de provincie Flevoland.

Marc Witteman werd op 29 januari 2015 geïnstalleerd als burgemeester van Stichtse Vecht. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles Openbare Orde en Veiligheid, Integrale Handhaving, Integriteit, Communicatie en Externe Betrekkingen, Regionale Samenwerking en Bestuurlijke Vernieuwing.

Publiek afscheid
Inwoners van Stichtse Vecht en ander belangstellenden kunnen op zaterdag 29 december 2018 in Boom en Bosch in Breukelen afscheid nemen van Marc Witteman. Iedereen die dat wil, kan tussen 10.00 uur en 20.00 uur langs zijn kist lopen om de burgemeester een laatste groet te brengen. Burgemeester Witteman wordt in besloten kring op 2 januari 2019 gecremeerd.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         261 t/m 267 van 267
Gecondoleerd en veel sterkte voor zijn familie. 
Op 25 december 2018
om 19:40 getekend door:
F... .d.e. .R.o.o.i.j.
Dit is niet ok
Onze Burgervader Marc Witteman is helaas gisterenavond overleden op maar 57-jarige leeftijd, véél te jong!. R.I.P., de meest benaderbare Burgemeester welke "Stichtse Vecht" ooit heeft gehad. Je kon hem zo bellen...Wij wensen zijn vrouw en kinderen en alle naaste familie, vrienden en collega's alle sterkte toe. Helaas is het toch nog erg snel gegaan. Wij zullen hem missen als burger en als mens, welke behept was met allerlei situaties., persoonlijk heb ik ook advies aan hem gevraagd, niets was hem tevéél.Woorden schieten altijd tekort! In de veronderstelling met betrekking tot mijn eigen geloof, is hij in de warme armen van de vader neergestreken. Wij als burger zullen hem enorm missen als Burgemeester en als mens, Chapeau Marc! Welke Burgervader kon je gewoon bellen? Marc Witteman, nogmaals met altijd goed advies! Dus ja ik ook persoonlijk. Vreselijk voor zijn familie, goede vrienden en goede collega's, wij wensen iedereen véél sterkte om dit verdriet te kunnen dragen. 
Op 25 december 2018
om 19:29 getekend door:
N.i.c.o.l.e.t.t.e. .W.e.s.t.l.a.n.d.-.M.e.i.j.e.r.
Dit is niet ok
Ik ben er dankbaar voor dat ik Marc als collega heb mogen kennen. Ook tijdens zijn ziekte had hij oog voor wat er om hem heen gebeurde. Ik mocht nog goede adviezen van hem ontvangen over de situatie die ontstaan is in Vijfheerenlanden waar ik als burgemeester van Vianen ongewenst onderwerp van gesprek werd. We spraken samen over een zelfde situatie die hij meemaakte in de Bollenstreek tijdens zijn burgemeesterschap aldaar. Ik bewonderde hem om zijn openheid over zijn ziekte. HIj deed dat me dezelfde opvallende rust zoals ook Eberhard v.d. Laan dat voor hem deed. Ik wens, mede namens mijn echtgenote, zijn vrouw en kinderen alle kracht toe om dit grote verlies te kunnen dragen.
Wim Groeneweg, burgemeester Vianen. 
Op 25 december 2018
om 19:25 getekend door:
W.i.m. .G.r.o.e.n.e.w.e.g.
Dit is niet ok
Je was er te kort. Voor je gezin en voor onze gemeente. Mijn condoleances. 
Op 25 december 2018
om 19:22 getekend door:
B.e.n. .D.u.r.a.n.
Dit is niet ok
Met pijn in ons hart moeten we je laten gaan. Heel veel sterkte voor je vrouw en kinderen. Bedankt dat je onze burgemeester was! 
Op 25 december 2018
om 19:19 getekend door:
R.i.a.
Dit is niet ok
Op deze manier wil ik de familie en vrienden van dhr Witteman condoleren met dit verlies. Ik wens u heel veel kracht en sterkte in deze voor u zeer zware tijd.. 
Op 25 december 2018
om 19:17 getekend door:
H.e.n.k. .B.o.e.r.s.m.a.
Dit is niet ok
Mijn welgemeende condoleances.
ik wens u heel veel sterkte met dit verlies. 
Op 25 december 2018
om 18:58 getekend door:
F.r.a.n.c.e.s. .B.o.u.m.a.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 11 12 13 14 
Dit register is aangemaakt door:
Gemeente Stichtse Vecht
op 25 december 2018

Contact met beheerder >
Contact met Gemeente Stichtse Vecht:


  annuleren
Een blijvende herinnering aan:

Marc Witteman

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: