Pietje Geerts - Jansen

Pietje Geerts - Jansen

13 juni 1929 - 6 mei 2018

Mijn leven was vol en bewogenů.

Onze lieve moeder, oma en omi
Pietje Geerts - Jansen
is rustig ingeslapen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 13 van 13
Voor altijd in onze gedachten.
Moeder van onze jeugdvriend Rolf die veel te vroeg uit ons midden is gerukt.
Mevrouw Geerts lief ,gezellig altijd klaarstaan en vooral een gezellige babbel. Wat hield ik van deze vrouw . Heel veel leuke momenten hebben wij bij de familie Geerts thuis gekend. vooral veel sleutelen aan de brommers want dat ik uiteindelijk een hele motor uit elkaar kon halen en weer in elkaar kon zetten heb ik wel van Rolf geleerd.
Moeders zorgde dan voor een drankje en wat lekkers en Pa kwam vaak ge´nteresseerd kijken.Gezellig kletsen met de jongens. Pa trof ik na jaren weer in het ziekenhuis. Op de ok. Het was voor ons beiden een emotioneel weerzien. De operatie was erg lastig en ik was maar wat blij dat het achter de rug was en het langzaam weer de goede kant op ging. In die tijd ben ik regelmatig even langs gewipt.
De laatste tijd heb ik Pietje helaas niet meer gezien. Wel altijd aan haar gedacht maar het kwam er gewoon niet van. Wel stuurden wel altijd kaartjes over en weer. Toch even laten weten dat we aan elkaar dachten.We gaan haar missen net als Pa en Rolf. 
Op 30 mei 2018
om 15:13 getekend door:
L.y.s.e.t. .S.i.e.s.l.i.n.g. .v.a.n. .B.e.r.g.e.n.
Dit is niet ok
Lieve familie,

Graag delen we een herinnering aan onze buurvrouw Geerts. Onze twee kleine dochters glipten vaak even haar tuin in. Weer of geen weer, even kijken of ze in de tuin zit, of in haar stoel, even zwaaien! Als ze buiten was, was dat een feest. Even kijken bij het breiwerkje (ook wij hebben zelfgebreide heerlijke warme slofjes gekregen voor de jongste toen ze op kraambezoek kwam) en even kletsen. Even vertellen over hoe het op school was, want buurvrouw Geerts was altijd belangstellend en kon zo gezellig en lief omgaan met onze meisjes dat ze geen moeite hadden met praten. De jongste rende laatst nog door de tuin, ik als moeder erachteraan. 'Oh het geeft niet! Laat maar gaan!' zei ze toen. Ze genoot er duidelijk van.
De hartelijkheid, en de waardering die ze altijd liet blijken als je even een praatje maakte (en waarvan we nu zouden willen dat we dat maar veel vaker gedaan hadden) zullen we niet vergeten. Ze was een prachtmens dat veel voor anderen heeft betekend. We wensen de familie heel veel sterkte toe!

Groet,

Familie de Boer, no. 36 
Op 15 mei 2018
om 22:34 getekend door:
F.a.m.i.l.i.e. .d.e. .B.o.e.r.
Dit is niet ok
Donderdag waren we nog bij haar in het ziekenhuis. Ondanks dat ze het af en toe erg benauwd had was ze heel helder en als altijd vol verhalen over vroeger. Ze was een belangrijke schakel in de grote Geerts familie. Een hechte band met haar zwagers en schoonzussen en altijd belangstellend. Lange tijd hebben we haar niet gezien, maar sinds we in Drenthe wonen gingen we regelmatig op visite. Altijd leuk en altijd vol verhalen over vroeger. We hebben van tante Pietje heel wat (oud) nieuws gehoord.
En nu is ze er niet meer. We zullen haar missen. Helaas konden we niet bij het afscheid aanwezig zijn, maar in gedachten waren we dicht bij jullie.
Heel veel sterkte toegewenst voor de komende tijd. 
Op 14 mei 2018
om 21:12 getekend door:
R.i.a. .e.n. .J.a.n. .v.a.n. .D.i.j.k.
Dit is niet ok
Beste familie,
Via mijn schoonzus Trienke Harms uit Paterswolde hoorde ik van het overlijden van Pietje Geerts.
Pietje was vele jaren een goede ( kaart) vriendin van mijn moeder Reina Harms. Ze hebben veel met elkaar kunnen delen en steun aan elkaar gehad. Ze konden het goed met elkaar vinden. Ook de jaren toen Job nog leefde. Mijn moeder die drie jaar geleden is overleden ( op bijna 96 jarige leeftijd ) was altijd erg positief over hen allebei. Ook namens mijn man gecondoleerd. We wensen u alle sterkte toe.
BInie Bos- Harms! Zuidlaren. 
Op 13 mei 2018
om 19:49 getekend door:
B.I.n.i.e. .B.o.s.-. .H.a.r.m.s.
Dit is niet ok
Lieve buurvrouw Pietje,

Ik heb naast niemand zo lang gewoond als naast jou. Mijn hele jeugd in de Nieuwe Akkers was je mijn buurvrouw, althans zo vertelt mijn herinnering me dat. Zo zijn die herinneringen aan mijn jeugd ook aan jou verbonden. Ik kan me er genoeg nog levendig voor de geest halen. Een daarvan vergeet ik nooit. Deze is vast gelinkt je 'bewogen leven'.

Nadat we verhuisd zijn, hield je contact met mijn ouders, toen mijn vader overleed hield je contact met mijn moeder. Als je zo trouw bent aan mensen, heb je ook betekenis voor mensen.

Dank je wel, lieve buurvrouw van vroeger.
Cees 
Op 13 mei 2018
om 9:04 getekend door:
C.e.e.s. .F.r.a.n.k.r.u.i.j.t.e.r.
Dit is niet ok
Lieve, lieve Pietje,
We hebben samen veel gedeeld, lief en leed, gelachen, gehuild. Ook diepgaande gesprekken over geloof en Pollitiek.
Je was voor mij een 2e moeder en die ben ik nu kwijt.
Nooit meer samen een wijntje.
Lieve Pietje ik heb zoveel van je gehouden en ik zal je verschrikkelijk missen.
Janny 
Op 13 mei 2018
om 8:19 getekend door:
J.a.n.n.y. .l.a.m.b.e.r.s.t.
Dit is niet ok
Beste familie.

Heel veel sterkte gewenst morgen bij het afscheid van jullie moeder en oma.
Aan tante Pietje hebben we goede herinneringen.
Ze heeft geen gemakkelijk leven gehad maar heeft altijd belangstelling gehouden voor mede mensen.
Ondanks dat we in Canada zijn gaan wonen heb ik haartoch nog verscheidene keren getroffen. Vorig jaar was de laatste keer.
Rust zacht tante Pietje.

Karin en Jan Star-Geerts 
Op 13 mei 2018
om 6:31 getekend door:
K.a.r.i.n. .e.n. .J.a.n. .S.t.a.r.-.G.e.e.r.t.s.
Dit is niet ok
Het is een mooie leeftijd, 88 jaar, maar je wilt niet dat zo?n fijne tante overlijdt. Vorige week waren we nog bij haar in het ziekenhuis. Ze was goed te spreken, al had ze het soms zichtbaar wat benauwd. Wij verwachtten dat ze zou herstellen en weer naar haar huis gaan.
Nu moeten we het doen met heel veel fijne herinneringen aan haar.
Ze had een geheugen als een olifant. In haar vele verhalen, die soms wel eens voor een tweede of derde keer verteld werden, waren de feiten altijd exact hetzelfde. Data, plekken en gebeurtenissen onthield ze zeer goed.
Ze was kwetsbaar, had een grote hekel aan ruzie en was heel positief ingesteld. Er waren veel redenen voor haar om boos of verdrietig te zijn, maar altijd zette ze zich daar over heen. Als jong kind werd ze vanuit het gebombardeerde Rotterdam naar Hijken gestuurd met de trein, ze moet zich geweldig alleen gevoeld hebben. Ze heeft haar zoon Rolf verloren. Haar zoon Jan bleek, net als haar man Job, doof. Haar kleinzoon Daan, zoon van Jan, overleed na anderhalf jaar. Haar kleinzoon Reinout, ook zoon van Jan, overleed op 28-jarige leeftijd. Haar man Job overleed vlak voor Reinout.
Het contact met haar dochter Jacqueline is jarenlang slecht geweest en daar heeft ze veel last van gehad. Ondanks al deze tegenslagen bleef ze positief. In onze gesprekken kwamen al deze gebeurtenissen met regelmaat langs. Maar altijd wist ze er een positieve draai aan te geven. Ze probeerde niet te oordelen, maar mensen in hun waarde te laten. Ze vertelde altijd een positief verhaal over mijn ouders, vooral over mijn moeder. Dat was fijn om te horen. Ze kon ook smakelijk vertellen over de lol die ze maakte met haar zussen, met haar zwagers en schoonzussen, het respect dat ze had voor haar schoonmoeder die echt niet de gemakkelijkste was, het fijne contact dat ze met haar schoonvader had, de mooie verhalen over haar ouders die bij het Leger des Heils zaten. We proberen ze te onthouden, die mooie verhalen, over de oorlogstijd, over op de fiets naar Rotterdam gaan, over het helpen van haar zoon Jan, over het vangen van het konijn van de buren omdat Jan dat beestje de vrijheid gunde.
Ze was altijd ge´nteresseerd in ons, kende onze kinderen Marije en Jorisse en kleinkind Gijs, vroeg altijd naar hun, stuurde trouw een kaartje als we jarig waren, breide een paar babysokjes voor Gijs, was altijd dankbaar als Mieke een bloemetje voor haar meebracht en beschouwde Mieke ook als ?Mien wicht?.
Er komen geen verhalen meer, de gebeurtenissen uit het verleden moeten nu in ons geheugen blijven en we kunnen niet meer op het geheugen van Tante Pietje leunen.
Het was altijd fijn om bij haar te zijn.
Tante Pietje was een schat van een mens en wij hebben alleen maar mooie herinneringen aan haar.
Wij zijn blij dat tante Pietje onze tante was.

Mieke en Jan Geerts 
Op 12 mei 2018
om 19:24 getekend door:
J.a.n. .e.n. .M.i.e.k.e. .G.e.e.r.t.s.
Dit is niet ok
Beste familie, gecondoleerd met het overlijden van uw moeder, schoonmoeder, oma en omi, het was altijd ?n feest om met en voor haar te werken, veel sterkte de komende tijd.
Yvon Rijkers 
Op 11 mei 2018
om 15:29 getekend door:
Y.v.o.n. .e.n. .R.o.b. .R.i.j.k.e.r.s.
Dit is niet ok
Beste familie, Gecondoleerd met het overlijden van uw moeder,schoonmoeder, oma en omi. Als nieuwe overbuurvrouw heb ik haar helaas maar kort mogen kennen. Ze leek mij een lieve, belangstellende vrouw. Ik wens u allen veel sterkte toe. Corelien Roels, Hayo Hindriksweg 37 
Op 10 mei 2018
om 17:46 getekend door:
C.o.r.e.l.i.e.n. .R.o.e.l.s.
Dit is niet ok
Beste Familie (Lieve Pietje)
21 jaar mochten we naast je wonen. Eerst moesten we afscheid nemen van Job en nu van jou,lieve Pietje. We zijn blij dat je tot het laatst in je eigen huisje kon blijven wonen en rustig afscheid hebt kunnen nemen van een "vol en bewogen leven". We gaan je zeker missen.
We wensen alle naaste familie veel sterkte toe met dit verlies.
Warrie en Marian Oosting. 
Op 10 mei 2018
om 16:22 getekend door:
W.a.r.r.i.e. .e.n. .M.a.r.i.a.n.
Dit is niet ok
Lieve familie,

We willen jullie laten weten dat we meeleven met het verlies van jullie lieve moeder. We bewaren goede herinneringen aan jullie ouders.
Zij heeft veel moeten verwerken in haar leven, maar ze bleef sterk voor allen die ze nog had en waar ze veel om gaf. We wensen jullie zondag op "moederdag" veel sterkte bij de afscheidsplechtigheid en zijn in gedachten bij jullie.

Lieve groet,
Jan en Wilna Junte 
Op 10 mei 2018
om 11:12 getekend door:
J.a.n. .e.n. .W.i.l.n.a. .J.u.n.t.e.
Dit is niet ok
Wat mooi om 62 jaar gelukkig getrouwd te zijn geweest en een vol - zij het bewogen- leven te hebben gehad. Rust zacht tante Pietje. En veel sterkte gewenst voor de familie. Lex & Yolande, Zeist 
Op 10 mei 2018
om 8:11 getekend door:
L.e.x. .&. .y.o.l.a.n.d.e. .G.e.e.r.t.s.
Dit is niet ok
       1 
Meer informatie:

Dit register is aangemaakt door:
J. Geerts
op 7 mei 2018
en zal spoedig verdwijnen.
Contact met beheerder >
Contact met J. Geerts:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Pietje Geerts - Jansen

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: