André Bimmel

André Bimmel

28 april 1934 - 8 maart 2018

Na een rijk, veelzijdig en welbesteed leven, waarin hij er voor iedereen was, is André overleden

Ben je in Rotterdam geboren
Op het Noordplein of Katendrecht
Dan kan je van geen vreemde horen
Dat ie van Rotterdam iets zegt
Want voor me haven en me Blakie
Voor me Coolsingel en 't Hofplein
Geef ik subiet m'n laatste knakie
Daar ken 'k alleen me eige zijn.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 18 van 18
Toch maar een paar woorden. Sinds ik in Rotterdam woon (1972) ken ik André en heb op verschillende manieren met mogen optrekken. Sociaal tot op het bot. Hard soms, maar dat moest 'vanwege de zaak' met een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Jammer en triest hoe André zijn laatste tijd heeft doorgebracht. Maar mooi dat hij op het laatst nog een zachte en mooie tijd heeft gehad met Hicran. Dat dan weer wel. 
Op 7 juni 2018
om 9:47 getekend door:
T.o.n. .t.e.n. .K.l.o.o.s.t.e.r.
Dit is niet ok
André ken ik vanuit mijn tijd in de Brink. Hij was daar penningmeester en ik sociaal cultureel werker. André kende ik als een sociaal bewogen persoon die altijd interesse stelde in de ander. Immer optimistisch en vrolijk. Hij bleef in contact met je ook als hij het niet met je eens was.
Hoewel we de laatste jaren geen contact meer hadden, heeft André voor altijd een warm plekje in mijn hart. Lieve André, ik ben blij je gekend te hebben. 
Op 15 maart 2018
om 12:34 getekend door:
J.o.h.n. .d.e. .V.a.a.l.
Dit is niet ok
Prachtige gedachte dat de Paul Nijgh-penningop André's hart rust: zeer verdiend.
Persoonlijk denk ik met plezier en dankbaarheid terug aan de wijze waarop André de financiële boedel van 'Perspoort' heeft afgewikkeld. Door André's alerte en adequate ingrijpen is dit perscentrum in het Beurs - WTC-gebouw na een spetterende opening na korte tijd, maar op tijd, weer gesloten zonder nadelige sporen na te laten.
Kees Vrijdag,
voorzitter Stichting Paul Nijgh-penning, en
secretaris van v/h stichting Perspoort 
Op 14 maart 2018
om 21:21 getekend door:
K.e.e.s. .V.r.i.j.d.a.g.
Dit is niet ok
Ik heb André leren kennen doordat hij zich inschreef in mijn huisartspraktijk. Hij was een prettige patient, oprecht in wat hij wilde of niet wilde. Al snel begon hij mij te vragen naar mijn idealen, wensen, uitdagingen. Hij stimuleerde mij om mijn idealen vorm te geven en zakelijk verstandig te handelen. Ik vond dat heel hartelijk en onbaatzuchtig. Hij heeft grote indruk op me gemaakt door zijn vriendschappelijke levenshouding. Jan Galesloot, huisarts 
Op 14 maart 2018
om 9:35 getekend door:
J.a.n. .G.a.l.e.s.l.o.o.t.
Dit is niet ok
Wat een bijzondere man, André, en wat heb ik veel van hem geleerd als kritisch, bevlogen en betrokken raad van toezicht lid bij de kinderopvang Vlaardingen. Ik wens iedereen een mooi afscheid vandaag en sterkte met dit verlies. 
Op 14 maart 2018
om 6:49 getekend door:
C.l.a.u.d.i.a. .d.o.e.s.b.u.r.g.
Dit is niet ok
62 jaar geleden kwam ik André tegen op de burelen van het AD/NRC. We werden vrienden. Zijn samen op vakantie geweest en kwamen bij elkaar over de vloer toen we nog thuis woonden. André was toen al bezig om allerlei vrijwilligerswerk te doen. Heb nog een fotootje waar ik op verzoek van André als Zwarte Piet optrad en hij de boel organiseerde. Toen ik AD/NRC verliet om te gaan studeren werd het contact weliswaar wat minder, maar werd nooit verbroken en bedenk ik nu dat ik alle woonplekken waar André heeft gewoond, van Bloemhof tot Joachim & Anna heb gekend. Ik zal onze traditionele etentjes en de gesprekken daarbij zeer missen. André bedankt voor 62 jaar vriendschap.
Ger Bosman 
Op 13 maart 2018
om 23:49 getekend door:
g.e.r. .b.o.s.m.a.n.
Dit is niet ok
Ik heb André via Ruut leren kennen. Ik had geen gezamenlijk verleden zoals zij samen hadden. Maar nooit heb ik bij André het gevoel gehad dat ik daar niet bij hoorde. Ik heb hem leren kennen als iemand die zeer geďnteresseerd was in en ook veel respect had voor de ander. Ik kwam graag bij hem en voelde mij altijd zeer welkom.
André, je blijft een liefdevolle herinnering. 
Op 13 maart 2018
om 22:03 getekend door:
C.i.s.c.a. .E.n.g.e.l.m.a.n.
Dit is niet ok
André heeft bij ieder die hem heeft gekend grote indruk gemaakt als een door en door betrouwbaar mens met een grote bescheidenheid. Dat zijn zeldzame eigenschappen. Met het heengaan van André is er uit onze kring opnieuw een bijzonder mens verdwenen, die wij in grote eerbied en liefde blijven herdenken. 
Op 13 maart 2018
om 20:46 getekend door:
C.o.e.n. .S.c.h.i.m.m.e.l.p.e.n.n.i.n.c.k. .v.a.n. .d.e. .O.i.j.e.
Dit is niet ok
André,
Met plezier denk ik terug aan onze gesprekken die we altijd hadden als ik je na de vergadering van de Raad van Toezicht terugbracht naar Rotterdam. Je was bevlogen en maatschappelijk betrokken.
Ruim 10 jaar hebben we samen in de Raad van Toezicht gezeten van Kinderopvang Vlaardingen en ik heb het nodige van je geleerd.Fijn dat ik je heb mogen leren kennen.
André Rouwers 
Op 13 maart 2018
om 19:30 getekend door:
A.n.d.r.é. .R.o.u.w.e.r.s.
Dit is niet ok
Lieve André, ik ben blij dat ik je mocht leren kennen in 2001, toen jij iemand zocht om jouw droom te helpen verwezenlijken. Dat het goed gelukt is blijkt wel uit het springlevend Nationaal Concours voor Jeugdsymfonie orkesten! Bedankt voor alles, rust zacht. 
Op 13 maart 2018
om 18:36 getekend door:
B.e.k.k.i.e. .(.B.r.e.d.s.c.h.n.e.y.d.e.r.). .D.o.o.r.n.w.e.e.r.d.
Dit is niet ok
Sterkte allemaal. 
Op 13 maart 2018
om 17:52 getekend door:
S.h.i.r.l.e.y. .d.e. .M.u.n.n.i.k.
Dit is niet ok
André Bimmel heeft in de beginjaren van het Rotterdams Wijktheater veel voor ons betekend als penningmeester van het bestuur. Maar André was veel meer dan alleen een kundig bestuurder. Hij was vooral een warme persoonlijkheid die met hart en ziel betrokken was bij het werk van het Rotterdams Wijktheater en ons altijd met raad en daad terzijde stond. Wij zullen zijn onschatbare betekenis nooit vergeten. Dankjewel André.
Annelies Spliethof en Peter van den Hurk 
Op 13 maart 2018
om 14:17 getekend door:
P.e.t.e.r. .v.a.n. .d.e.n. .H.u.r.k.
Dit is niet ok
Bijzonder Andre om je te hebben mogen kennen ! Samen in het bestuur van BuurtLab. Wat heb je daar goede adviezen en ondersteuning aan directie en bestuur gegeven !
Vol verhalen, geestig, volhardend en Eigen Wijs !
Je blijft in liefdevolle herinnering, Hanna. 
Op 13 maart 2018
om 14:08 getekend door:
H.a.n.n.a. .B.a.k.k.e.r.
Dit is niet ok
André,een groot mens. Altijd oprechte interesse in de ander. Gaf nooit op. Eigenzinnig waar nodig. Ik kende hem vanaf de Brink waar hij mijn eerste financieel verslag bekeek. Niet meewarig maar met begrip voor een debutant. De eindsaldi vlogen van links naar rechts. Tot André hier en daar wat posten verplaatste en zie, een plus en zo was het goed.
Niets meer aan doen. In een moeilijke periode van mijn leven heb ik een tijd bij hem gewoond, gesprekken tot diep in de nacht. Hij was getuige bij het huwelijk van Cisca en mij en daarna van ons verdere leven. Immer vragend naar Cisca, mij, Josja en Arno. Het contact is nooit verloren gegaan, de vriendschap was intens.
Het deed zeer hem de laatste tijden zo achteruit te zien gaan, worstelend met herinneringen, namen en plaatsen.
Rotterdammer, Erasmus waakt over je.
André; goede vriend, vriend voor het leven. 
Op 13 maart 2018
om 13:52 getekend door:
r.u.u.t. .e.n.g.e.l.m.a.n.
Dit is niet ok
Andre heb ik meegemaakt als penningmeester in het bestuur van de Stichting Kinderopvang Vlaardingen.
Hij was een betrokken, aimabel mens en een lieve, belangstellende man.
Ik wens jullie een mooi afscheid.
Warme groet, Willemien 
Op 13 maart 2018
om 13:30 getekend door:
W.i.l.l.e.m.i.e.n. .V.e.n.s.
Dit is niet ok
Ik heb goede herinneringen aan André uit de tijd dat we actief waren in het bestuur van buurthuis de Brink. Daarnaast was hij een goede en begrijpende vriend in voor mij moeilijke tijden en koester ik de briefwisseling die wij toen hadden. Rust zacht lieve André. 
Op 13 maart 2018
om 12:07 getekend door:
I.n.a. .v.a.n. .d.e.n. .B.r.a.n.d.
Dit is niet ok
Ik heb André leren kennen via het RJSO en het Nationaal Concours voor Jeugd Orkesten. Een altijd opgewekt man met veel energie voor anderen en daarmee voor mij met een hele hoge gun factor. Hij is voor verschillende mensen die ik binnen dit zelfde circuit heb leren kennen een heel belangrijk persoon geweest, en we gaan zijn altijd trouwe verschijning missen. Bedankt André. 
Op 13 maart 2018
om 11:50 getekend door:
B.a.r.t. .v.a.n. .G.e.r.w.e.n.
Dit is niet ok
Ik ken André al vanaf de zeventiger jaren. Ik ontmoette hem in de ?Sarto-tijd? (Afrikaanderwijk), daarna met hem jaren in vele besturen gezeten: De Brink, Steunfonds Vreewijk, Kinderopvang te Vlaardingen en ook in het Concours voor Jeugdsymfonieorkesten. Ik herinner mij André als een ambitieus mens, met veel betrokkenheid, altijd geďnteresseerd in mensen en een professionele aanpak, soms een tikje eigenwijs.
Rust zacht André, je hebt het verdiend.
Maja en Wil Roijers te Vlaardingen 
Op 13 maart 2018
om 9:56 getekend door:
W.i.l. .R.o.i.j.e.r.s.
Dit is niet ok
       1 
Dit register is aangemaakt door:
Ton ten Klooster
op 12 maart 2018
en zal spoedig verdwijnen.
Contact met beheerder >
Contact met Ton ten Klooster:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

André Bimmel

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: