Ing. Jan Broekman; L.I. Fire E.

Ing. Jan Broekman; L.I. Fire E.

12 maart 1925 - 5 februari 2018
Tot ons groot verdriet is overleden
onze dierbare grootvader en overgrootvader
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 10 van 10
Mijn eerste kennismaking met Jan was tijdens mijn sollicitatie bij Brandweer Den Haag in 1974. De afdeling Preventie voerde de BBV in en werd versterkt. Na mijn opleiding heb ik maar kort contact gehad. Rob Esveld nam het stokje over van Jan. De boeken van de NFPA waren waar mogelijk een leidraad. Zijn titel L.I. Fire E. zegt genoeg over zijn capaciteiten. Ik wens de familie sterkte bij het verwerken van dit verlies. 
Op 13 februari 2018
om 15:29 getekend door:
C.e.e.s. .W.u.b.b.e.n.
Dit is niet ok
De eerste kennismaking met Jan en Rietje was door de heg tussen onze woningen in Son en Breugel. Onze jongste zoon Coen (3 jaar oud) was heel nieuwsgierig wie er kwam te wonen en wrong zich tussen de bomen door. Ofschoon Jan en Rietje maar een paar jaar in Son en Breugel hebben gewoond , is het een vriendschap voor het leven geworden. Vele logeerpartijen volgden, eerst in Leiden en later in Westerbork. Op bijzondere dagen waren ze er altijd bij in Son en Breugel. We hebben alleen maar hele warme herinneringen aan Jan en Rietje en Adwin en vinden het ook heel jammer dat we niet bij het afscheid kunnen zijn maar, Pauline en Wouter,in gedachten zijn we bij jullie. 
Op 8 februari 2018
om 23:17 getekend door:
H.e.r.m.a.n. .e.n. .Y.v.o.n.n.e. .H.e.n.d.r.i.k.s.
Dit is niet ok
Wij koesteren warme herinneringen aan Jan vanaf de jaren 70. Zowel beroepsmatig als persoonlijk. We hebben genoten van onze ontmoetingen met Rietje, Adwin en jou door de jaren heen, voor het laatst enkele weken geleden in het Derkshuis. Rust zacht. 
Op 8 februari 2018
om 17:23 getekend door:
H.a.n.s. .e.n. .A.l.i.e. .M.o.o.i.j.
Dit is niet ok
Many condolences to the family for the loss of Jan. He was an amazing man. Now he is with his beloved Riet, who he has missed for the last 3 1/2 years. 
Op 8 februari 2018
om 12:10 getekend door:
E.m.y. .&. .P.e.t.e.r. .S.p.e.a.r.
Dit is niet ok
We schrokken van het bericht, van zo'n man denk je dat-ie het eeuwige leven heeft! We denken met veel plezier terug aan de brandweerjaren met Adwin en Rietje, aan de post-brandweerjaren in Westerbork, waar we met plezier kwamen. De laatste jaren helaas steeds minder.
Jan was voor de brandweergeschiedenis een icoon geworden. Veel herinnerd maar vooral veel opgeschreven en daar hebben talloze mensen veel plezier van! Dank voor je geheugen, het gebruik daarvan en de overdracht van de kennis! Het lijf is er misschien niet meer, maar de naam blijft! 
Op 7 februari 2018
om 20:46 getekend door:
G.e.r.a.r.d. .e.n. .R.e.i.n.a. .K.o.p.p.e.r.s.
Dit is niet ok
Als ik terugkijk naar ons leven met Oom Jan, dan zie ik direkt ook tante Riet en Adwin. Zeker in mijn vroegere jaren heb ik als nicht geweldige tijden meegemaakt. Er ging geen jaar voorbij dat wij niet samen met alle Broekmannen Kerstmis vierden, dat gepaard ging met veel kado's en een heerlijk diner.
Ook kijk ik terug naar de vele "logeerpartijen" met Adwin en tante Riet's geweldige kookkunsten. Ondanks haar handicap was zij voor mij de grootste keukenprinses. Oom Jan promoveerde al snel bij de brandweer en de familie was dan ook zo trots als hij binnenkwam in zijn uniform en zijn mooie pet op zijn hoofd.
Zo hou ik hem nog steeds in gedachte. Helaas is hij er nu niet meer, maar ik hoop dat hij nu herenigd is met onze gehele Broekman familie, die helaas al vr hem gegaan zijn. 
Op 7 februari 2018
om 19:13 getekend door:
J.a.c.q.u.e.l.i.n.e. .A.l.d.e.r.s.-.B.r.o.e.k.m.a.n.
Dit is niet ok
Jan, onze eerste contacten dateren uit 1950, toen wij als kersverse adsp. leden van de Rotterdamse Vrijwillige Brandweer elkaar ontmoeten bij de Onderlinge Brandweer Club, waar we
onze eerste kaderopleiding volgden.
Ons laatste contact was enkele weken geleden, toen jij me belde om te bedanken voor de toezending van een boek over de historie van de Rotterdamse brandweer, waar je zeer verguld mee was.
Enkele mooie herinneringen daar tussen in : onze bezoekjes van de leden met de dames van de Vliegende Patrouille uit Rotterdam aan de gastvrije woning van jou en Rietje in Westerbork.
Onze fijne samenwerking bij het tot
stand brengen in 1990 van de Brandweertentoonstelling op het Grotekerkplein in Rotterdam ter herinnering aan het bombardement in 1940 ter gelegenheid waarvan jij het boekje "Rotterdam brandt" schreef.
Jan, jou boek is nu gesloten; het was een mooi boek. Vaaarwel. 
Op 7 februari 2018
om 15:02 getekend door:
A.r.i.e. .K.o.o.r.n.w.i.n.d.e.r.
Dit is niet ok
Geruime tijd heb ik, als vrijwilliger, de heer en mevrouw Broekman mogen meemaken in het Derkshoes. Lieve bescheiden mensen. Met de heer Broekman heb ik vaak kunnen praten over de brand bij K en W in Den Haag. Die brand maakte ik, als Haagse, zelf mee. Later bleek dat mijnheer Broekman daar toen commandant van de brandweer was. Vol trots liet hij het boek zien waar het hele verhaal instond. Gelukkig is zijn wens uit de Wensboom nog vervuld: een klassiek concert in het Derkshoes. Alle bewoners konden meegenieten.Rust zacht, mijnheer Broekman. 
Op 7 februari 2018
om 11:13 getekend door:
C.a.r.l.a.
Dit is niet ok
Mooie lieve man. Heelveel sterkte toegewenst. Lieve groet van Liane 
Op 6 februari 2018
om 18:53 getekend door:
L.i.a.n.e.
Dit is niet ok
woonachtig in hetzelfde huis waar Jan en Rietje, 't Derkshoes, hebben gewoond, neem ik op deze wijze afscheid van Jan. veel eerbied heb ik altijd gehad voor de wijze waarop hij omging met alles m.b.t. Rietje.Ook de laatste tijd, toen het minder ging, had ik nog redelijk contact met hem.Een goed mens is waardig heengegaan.Rust heeft hij verdiend. 
Op 6 februari 2018
om 18:17 getekend door:
j.e.a.n.n.e. .s.c.h.o.r.e.r.-.d.e.n. .h.o.l.l.a.n.d.e.r.
Dit is niet ok
       1 
Meer informatie:

Dit register is aangemaakt door:
P. Hoogendoorn-Broekman
op 6 februari 2018
en blijft zichtbaar tot:
6 april 2018
Contact met beheerder >
Contact met P. Hoogendoorn-Broekman:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Ing. Jan Broekman; L.I. Fire E.

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop. Een voorbeeld zie je hieronder.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: