Ton  Eijkenboom

Ton Eijkenboom

22 januari 1936 - 22 januari 2018

Ton Eijkenboom, Mastercoach voor effe(r)

Op maandag 22 januari is Ton Eijkenboom overleden. Een man met een enorm atletiekhart. Tot vorig jaar heeft hij als trainer/ coach diverse atletiekbanen op de wereld mogen zien alwaar zijn atleten topprestaties leverden op onder meer olympische spelen en wereldkampioenschappen. Of de atleet nu moest hoogspringen of speerwerpen, Ton was aanwezig in zijn rode kar. Het geloof dat Ton in de atletiekhemel met andere grootheden uit de sportwereld van gedachten wisselt, zorgt voor een grote glimlach op het gezicht bij de nabestaanden. We zijn dankbaar voor alles wat Ton voor zijn familie, de atletiekwereld en zijn atleten heeft mogen betekenen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 57        Volgende >
Lieve Ton,

Wat een schok ging er door mijn heen toen ik hoorde dat je was overleden. Ik heb veel van je geleerd en veel met je gedeeld. De steun die jij aan trainers gaf was de steun die op dat moment nodig was. Zo ook aan je atleten op n centrale training. Ieder mens is anders en uniek en jij voelde de atleten en trainers aan. Dat is jouw grote gave geweest. Een trainer met gevoel en aandacht . Jouw atletiek geest wordt voortgezet op de velden.
Het is mooi om te zien en bedankt hiervoor! 
Op 29 januari 2018
om 16:45 getekend door:
I.n.e.k.e. .B.o.n.s.e.n.
Dit is niet ok
Ton heb ik leren kennen als een man met een uitgesproken trainingsvisie en gedrevenheid voor de atletiek sport. heel bijzonder dat hij tot op hoge leeftijd als trainer jeugdige atleten en veteranen wist te inspireren. Ton zal een markante persoonlijkheid in de av - historie blijven. Ik wens de familie veel kracht en sterkte toe na het overlijden van Ton. 
Op 29 januari 2018
om 16:44 getekend door:
w.i.m. .l.i.e.f.e.r.s.
Dit is niet ok
Lieve Ton, ook al leefde je al bijna 30 jaar in 'leentijd' je overlijden kwam als een enorme schok. Jouw grote persoonlijkheid laat een ontuitwisbare indruk achter. Je positiviteit en geloof in ons was bewonderenswaardig.
Veel heb ik van je geleerd en de invloed die je op mijn leven hebt gehad is niet te onderschatten. Rust nu zacht. You are a legend!
Veel sterkte voor Tonnie, Ron, Marco en Jenny in deze moeilijke tijd. 
Op 28 januari 2018
om 23:12 getekend door:
M.a.r.g.a.r.e.t. .V.e.l.d.m.a.n.-.J.o.n.e.s.
Dit is niet ok
Vanaf de zijlijn als jurylid altijd even een praatje met elkaar. Zoveel passie voor heel veel zaken, ik genoot ervan. Familie en in het bijzonder Ron heel veel sterkte. Dicky Mooij 
Op 27 januari 2018
om 19:18 getekend door:
D.i.c.k.y. .M.o.o.i.j.
Dit is niet ok
Lieve Ton. Als klein meisje kwam ik bij je trainen bij toen nog ALO het latere PAC. Ik heb ontzettend veel van je geleerd. Je was een bijzonder mens en een voorbeeld voor velen. Rust zacht en kijk vanaf boven neer op alle mensen.
De familie heel veel sterkte met dit gemis.
Je blijft voor altijd in mijn herinnering.
Je uitspraak dat je 122 oud zou worden kon je helaas niet waarmaken. 
Op 27 januari 2018
om 16:17 getekend door:
J.o.k.e. .W.i.n.k.e.l.m.a.n.
Dit is niet ok
Beste Tom,

Soms kom je iemand tegen met wijsheid verder dan de atletiekbaan. Jij Was zo iemand!

In mijn jeugd inspireerde jij me en tot op de dag van vandaag gebruik ik sommige wijze lessen..

Rust zacht 
Op 27 januari 2018
om 11:18 getekend door:
S.t.e.p.h.a.n.
Dit is niet ok
Ton, een geweldige tijd in de AV'34 meerkampgroep kreeg een kort vervolg bij de masters van AV. Je genoot zichtbaar van de atletieksport en je atleten. Je deelde je kennis met een ieder die dat wilde. Herinneringen blijven. Tonnie, Ron, Marco en Jenny veel sterkte. 
Op 27 januari 2018
om 0:00 getekend door:
A.r.n.o. .v.a.n. .K.a.s.t.e.r.e.n.
Dit is niet ok
Dag Trainer... bedankt voor al die mooie herinneringen en aan de tijd die ik bij je heb mogen trainen.
Veel sterkte aan de nabestaanden gewenst. 
Op 26 januari 2018
om 23:31 getekend door:
C.a.s.p.e.r.
Dit is niet ok
Ton je was een fijne trainer om mee te werken bij GAC-H. Rust zacht en sterkte voor de nabestaanden om dit verlies te verwerken. 
Op 26 januari 2018
om 23:08 getekend door:
A.s.w.i.n. .J.a.g.e.r.s.
Dit is niet ok
Lieve Ton, wat hebben we intense en mooie jaren beleefd. Dagelijks en soms twee keer per dag trainden we als groep onder jouw bezielende leiding. Jij geloofde zo enorm in het vermogen van je atleten dat wij alleen al daardoor ook in onszelf en in ondenkbare prestaties gingen geloven. En zo gingen we met een grote groep uit Apeldoorn naar de EJK in Ljubljana en een jaar later beleefde ik mijn hoogtepunt op de WJK in Annecy. Ton, Het was niet makkelijk, en dat is een understatement, als we 3 x 450 m horden moesten lopen in aanloop naar een toernooi... want stuk zat je al na de eerste sessie of 3 x 3 x 300 m... maar die trainingen leerden mij doorzetten wanneer je niet meer kunt en dat opgeven geen optie is. Je gaat ervoor! Eigenschappen die ik mee heb genomen in mijn verdere leven.
De herinneringen die deze week boven komen doen me goed, leiden regelmatig tot een mooie glimlach, maar de tranen zijn er ook. Rust zacht Ton, je hebt geen pijn meer. 
Op 26 januari 2018
om 22:35 getekend door:
A.s.t.r.i.d. .J.o.z.i.a.s.s.e.
Dit is niet ok
Rust zacht lieve Ton. Zo?n 8 jaar lang zagen we elkaar vrijwel dagelijks. Je leidde mij naar medailles en successen: bikkelhard, gedreven maar tegelijk zacht en vriendelijk. Het was heftig: topsport is heftig, soms controversieel, maar ook simpelweg het mooiste wat er is. Ik beleef deze week een trip down memory lane die mij meer doet dan ik kon bedenken. Je atleten hebben elkaar deze week weer gevonden en delen herinneringen met elkaar: de toernooien en trainingsstages zijn om nooit te vergeten. Maar net zo goed je granenkoekjes en thermosfles met thee na de training. Eindeloze herinneringen. Het was intens, het is goed!

Gecondoleerd Tonnie, Ron, Marco & Jenny, heel veel sterkte. 
Op 26 januari 2018
om 22:07 getekend door:
T.h.e.l.m.a. .M.i.d.d.e.l.k.o.o.p. .J.o.z.i.a.s.s.e.
Dit is niet ok
Veel atleten heeft hij begeleid van clubniveau naar nationaal tot zelfs mondiaal niveau. Hij kon hard zijn voor zijn atleten maar wel op basis van kennis, ervaring en inspiratie. Door zijn handicap kon hij als trainer vanuit zijn karretje niets voordoen,maar toch wist hij in luide bewoordingen en brede gebaren technieken over te brengen. Hij stond bekend als ?kampioenenmaker?. Wist in een tijdbestek van amper 20 jaar ?zijn? atleten te inspireren tot het behalen van ruim 300 medailles op nationale kampioenschappen met potentie om door te stromen naar internationaal niveau.

Maar Ton was meer dan een kampioenenmaker. En clubman in hart en nieren. Bij zijn vereniging AV?34 (met een uitstap naar GAC Hilversum v.v.) stond hij immers aan de basis van de bouw van Omnisport. Wat begon als een droom kreeg uiteindelijk ook gestalte. Gemeente Apeldoorn en Atletiekunie gaan nu hand in hand om het EK Indoor Atletiek in 2021 binnen te halen met als doelstelling om de atletieksport verder te promoten en atleten kansen te bieden om in eigen land te presteren. Bij toewijzing hiervan zal Ton er niet meer bij zijn maar in herinnering blijft hij bij ons.
Familie, vrienden heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Rien van Haperen,
voorzitter Vrienden van de Atletiek 
Op 26 januari 2018
om 19:56 getekend door:
R.i.e.n. .v.a.n. .H.a.p.e.r.e.n.
Dit is niet ok
Familie en vrienden sterkte met het verlies van een bijzondere man. Een inspirator voor de atletiek wereld en daarbuiten, iemand die wist wat hij wilde en ergens volledig voor ging als hij iets wilde. Als trainer bijvoorbeeld het beste voor zijn atleten zowel op de baan als daarbuiten. We zullen hem missen maar de velen die geïnspireerd door hem zijn zullen zijn werk voortzetten.
Rust zacht. 
Op 26 januari 2018
om 18:58 getekend door:
A.d.r.i.a.a.n. .S.a.m.a.n.
Dit is niet ok
Ton toen jij trainer/coach werd bij AV'34 ben ik bij jou komen trainen, vanaf het begin was ik onder de indruk hoe jij atleten inspireerde, motiveerde en keihard vooruit liet gaan en in no time een heel atletiek bolwerk opbouwde in het Apeldoornse Orderbos. Na mijn carrière als atleet werd ik jou assistent trainer en jij nam mij overal mee naar toe en leerde mij de kneepjes het vak van trainer/ coach. Altijd zei je maar, houdt het simpel, dat is al moeilijk genoeg. Door deze tijd ben jij voor mij de grootste inspirator geweest voor mijn verdere leven en carrière als atletiek trainer/ coach en heb ik in inmiddels in Deventer mijn eigen atletiek bolwerk opgezet volgens jou visie. Heel veel dank dat ik jou ben tegen gekomen in mijn leven! Ik zal jouw gedachtegoed, kracht, positiviteit en doorzettingsvermogen door blijven geven aan de atletiekwereld, rust zacht.

Ik wens Tonnie, Ron en Marco heel veel sterkte met t verwerken van dit verlies!

Michel 
Op 26 januari 2018
om 16:08 getekend door:
M.i.c.h.e.l. .K.n.o.b.b.e.
Dit is niet ok
Op mijn 16e ben ik verhuisd naar Apeldoorn alwaar ik jou als trainer ontmoette.
Wat onwennig maar wel gemotiveerd weet ik nog goed de eerste training waar we elkaar begroette.

Ik hoefde alleen maar naar je te luisteren en alle schema?s uit te voeren. Althans zo voelde het.
De verstandhouding was duidelijk, een band geschapen en de weg naar meer was uitgezet.

Goh wat hebben we vanaf toen toch veel gedenkwaardige momenten beleefd met z?n allen.
Ups en downs, maar door jou positiviteit altijd weer met geheven hoofd de toekomst in knallen.

Hoe gaaf was de avond dat er een tv werd neergezet in jouw kleine krachthonk achter bij jullie in de tuin tussen alle gewichten en stangen.
Tijdens de krachttraining konden we zodoende kijken naar de gouden olympische race van Ellen van langen.

De kaakjes bij de thee na de krachttraining waren niet aan te slepen, tjee wat heb ik er veel gegeten.
Of onze vele ritjes naar de houtrusthallen, ook daar hebben we heel wat tartan versleten.

Bij de ?dodelijke? trainingen vond ik je iets minder aangenaam en je weet, die waren er in overvloed.
Maar de door jouw geklokte tijden, maakte achteraf alles weer in één keer goed.

Je was niet alleen hard voor ons, maar ook voor jezelf kon je een bikkel zijn.
Zelfs een kogel tegen je hoofd die je deed vloeren, kreeg jou niet klein.

Hoe trots moet jij geweest zijn in 1995. Het NK bij AV 34 op de eigen baan.
Alles had jij min of meer geregeld, met meewind lopen, de catering met alles erop en eraan.

Alle podia werden vervuld met jouw atleten, iedereen presteerde het maximale.
Limieten, toernooien en topranglijsten die wisten we dankzij jou te behale.

Bij mijn werkzaamheden als coach kreeg ik steeds meer respect voor jou.
De kwartjes die jaren later vielen, dus dát bedoelde jij nou.

Jij bent medebepalend geweest voor de vorming van de man, maar vooral de coach die ik nu ben.
Daar wil ik je voor bedanken Ton, voor alle wijze lessen en wijsheden die ik nu ken.

Ook al is jouw avontuur nu voorgoed voorbij. De mooie herinneringen blijven bestaan.
Maar Ton, bedankt voor alles wat je voor mij hebt gedaan.

Ik wens familie heel veel kracht en sterkte de komende tijd.

Remco 
Op 26 januari 2018
om 15:17 getekend door:
R.e.m.c.o. .v.a.n. .V.e.l.d.h.u.i.z.e.n.
Dit is niet ok
Ik wens de nabestaanden veel sterkte toe met het verlies van Ton!
Ton, je zal altijd in onze gedachten blijven! 
Op 26 januari 2018
om 2:04 getekend door:
D.a.a.n.
Dit is niet ok
Rust zacht, Ton. Je was een geweldig mens en trainer. Het is een eer om je gekend te hebben. Altijd aanspreekbaar en deskundig. 
Op 26 januari 2018
om 0:02 getekend door:
R.e.n.é. .v.a.n. .V.l.i.e.t.
Dit is niet ok
Ton. Je was een mooi mens.
Bedankt voor alle mooie trainingsjaren bij ALO
Rotterdam.
Tonnie en verdere Familie heel veel sterkte met dit grote verlies. 
Op 25 januari 2018
om 22:54 getekend door:
R.i.n.y. .H.a.g.e.n.a.a.r.s./.C.o.r.d.i.a.
Dit is niet ok
Ton was een man met een groot atletiekhart, we gaan hem zeker missen langs de atletiekbaan! Ton was op atletiek gebied een man met grote kennis van zaken,die altijd klaar stond voor zijn atleten. Zijn meerkamp- en atletiek vrienden zullen hem nooit vergeten. We wensen zijn vrouw, familie en naasten veel sterkte in deze moeilijke tijd. 
Op 25 januari 2018
om 15:28 getekend door:
B.e.r.t. .V.r.e.e.s.w.i.j.k.
Dit is niet ok
Beste familie, veel sterkte gewenst met dit grote verlies. Begin jaren tachtig was Ton een van mijn eerste trainers in Zwolle. We gingen beiden op avontuur en ineens zag ik je weer eind vorig jaar op de baan in Epe. Ik ben blij dat ik je toen nog even gezien en gesproken heb, het was een apart moment en toch ook heel vertrouwd. 
Op 25 januari 2018
om 15:22 getekend door:
A.n.n.e. .v.a.n. .S.c.h.u.p.p.e.n.
Dit is niet ok
       1 2 3        Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Monique Heijns
op 23 januari 2018
en blijft zichtbaar tot:
23 maart 2018
Contact met beheerder >
Contact met Monique Heijns:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Ton Eijkenboom

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop. Een voorbeeld zie je hieronder.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: