P.H.C. (Pieter) Schriks

P.H.C. (Pieter) Schriks

9 mei 1965 - 26 november 2017

Wij zullen je missen, iedere dag

Bewonderenswaardig was zijn levenskracht. Sterk was hij in de strijd tegen zijn ziekte.
Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze directeur-uitgever Pieter Schriks.
Vele fijne herinneringen zullen het verdriet verzachten.
Medewerkers Uitgeversmaatschappij Walburg Pers
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 156        Volgende >
Scribbling on the sky the message 'He is Dead'
Funeral Blues, W.H. Auden, 1937.


Intens verdrietig om het overlijden van onze dierbare zoon, die, na een fatale ziekte waartegen hij met de moed van de hoop anderhalf jaar heeft gestreden, het hoofd moest buigen

mr. Pieter Huijbrecht Christiaan Schriks

PIETER

uitgever

Zutphen, 9 mei 1965 Lochem, 26 november 2017

Dertig jaar was hij bezig met boeken. Na zijn studie liep hij stages in Amsterdam en Zaltbommel, waarna hij op 1 januari 1991 in dienst trad bij Walburg Pers die in 1961 door zijn ouders werd opgericht. In januari 1999 nam hij de uitgeverij over van zijn vader.
Met acribie en veel aandacht voor de vormgeving van zijn uitgaven, publiceerde hij tijdens zijn regnum met zijn auteurs, redacteuren en medewerkers circa 1500 titels op het terrein van geschiedenis in een grote variŽteit. Hij nam het initiatief tot Walburg Educatief, de uitgeverij die zich bezighoudt met boeken op het gebied van geschiedenis voor het middelbaar onderwijs.
Wij zijn dankbaar voor hetgeen hij heeft verricht, dankbaar voor de toegewijde zorg van zijn echtgenote Claudia tot in zijn laatste uur. Dankbaar zijn wij ook voor de steun die wij in dit moeilijk uur van onze kinderen, familie en vrienden ondervinden.

De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

Dr. Chris Schriks
Tonneke Schriks-de Rooij

Warnsveld, 28 november 2017 
Op 8 december 2017
om 11:45 getekend door:
O.u.d.e.r.s.
Dit is niet ok
Te vroeg gegaan voor al die mooie plannen
Roelof Hol (oud-rijksarchivaris Noord-Holland, oud-projectmanager huygens INTG) 
Op 7 december 2017
om 9:24 getekend door:
R.o.e.l.o.f. .H.o.l.
Dit is niet ok
Een groot verlies: Pieter Schriks was een fantastisch mens, deskundig en warm, persoonlijk betrokken bij zijn auteurs. Ik heb met groot genoegen een aantal boeken met hem gerealiseerd. Zijn vrouw, zijn kinderen en alle medwerkers van de uitgeverij wens ik sterkte met het dragen van dit grote verlies. Zijn nagedachtenis ons tot zegen zijn. 
Op 6 december 2017
om 15:12 getekend door:
E.d.w.a.r.d. .v.a.n. .V.o.o.l.e.n.
Dit is niet ok
Beste familie en collega's van Pieter,

Via via had ik gehoord dat Pieter ziek was, maar het bericht van zijn overlijden is voor mij toch een schok. Hij was nog zo jong!
Ik heb destijds als conservator van het Verzetsmuseum Amsterdam nauw en plezierig samengewerkt met Pieter, vooral in de periode 1995 tot 2000, maar ook nog daarna voor de heruitgave van de toen gezamenlijk gerealiseerde publicaties. Ik kende hem als rustig en vriendelijk, maar ook vasthoudend en gedreven.
Ik hoop dat er een goede opvolger voor Pieter wordt gevonden om zijn uitgeverij voort te zetten. Als persoon was Pieter natuurlijk onvervangbaar. Vooral jullie als zijn naasten zullen hem altijd blijven missen. Ik wens jullie erg veel sterkte toe.
Liesbeth van der Horst,
Verzetsmuseum Amsterdam 
Op 5 december 2017
om 16:10 getekend door:
L.i.e.s.b.e.t.h. .v.a.n. .d.e.r. .H.o.r.s.t.
Dit is niet ok
Geachte familie,
mijn zeer hartelijk medeleven met het overlijden van uw man en vader. Ik heb hem niet persoonlijk gekend, maar omdat ik mij kan inleven in de situatie (mijn vader stierf op 45-jarige leeftijd, ik was toen 12) wil ik toch, als een van de auteurs van de uitgeverij, iets van me laten horen. Het overlijden van een dierbare is als een wond: eerst is hij open en doet heel erg pijn. Dan gaat hij dicht en doet iets minder pijn. Uiteindelijk, maar daar gaat tijd overheen, blijft een litteken over: het doet geen pijn meer maar het gaat ook niet meer weg. De mooie herinneringen blijven ook,
met vriendelijke groet,
Petty Bange 
Op 5 december 2017
om 15:06 getekend door:
P.e.t.t.y. .B.a.n.g.e.
Dit is niet ok
Namens de medewerkers van Internationaal Literatuur Bureau wil ik de familie Schriks en alle medewerkers van uitgeverij Walburgpers veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd.
Linda Kohn 
Op 5 december 2017
om 11:33 getekend door:
L.i.n.d.a. .K.o.h.n.
Dit is niet ok
Geachte familie en medewerkers van de Walburg Pers,
Met een schok las ik in de NRC het overlijdensbericht van Pieter Schriks. In eerste instantie had ik indirect contact met hem doordat hij mij het boek 'Het Duel', stuurde, waarvoor ik een kennelijk uniek archiefstuk beschikbaar had gesteld. Als tegenprestatie zond ik hem mijn net uitgekomen boek 'Dear old Bones, brieven van koningin Wilhelmina aan haar Engelse gouvernante Miss E. Saxton Winter'. Hij vond dat zo prachtig uitgegeven dat hij me meteen opbelde om te vragen wie dat mooie ontwerp had gemaakt. Dat vond ik heel bijzonder. Echt kennis maakte ik pas met hem toen ik voor de Stichting Je Maintiendrai Nassau een boek maakte over glas-in-loodramen gewijd aan het Huis Oranje-Nassau. Hij had dat graag willen uitgeven. Om financiŽle redenen is het uiteindelijk door een andere uitgever vervaardigd, hetgeen hij jammer vond toen ik hem dat meedeelde. Hij maakte op mij een uiterst plezierige indruk, die heel graag historische boekwerken uitgaf en ik vond het naar hem te moeten afzeggen. Wat een verlies voor de familie en de Walburg Pers. Ik leef met u mee en wens u allen veel sterkte! 
Op 4 december 2017
om 22:06 getekend door:
E... .R.e.n.n.y. .v.a.n. .H.e.u.v.e.n.-.v.a.n. .N.e.s.
Dit is niet ok
Beste familie en collega's van Pieter,
We hebben vanuit het Openluchtmuseum fantastisch samengewerkt met Pieter. We zullen hem blijven herinneren als een bevlogen uitgever die 'ouderwetse' kwaliteit wist te leveren. Wij wensen jullie veel sterkte bij het aanvaarden van de leegte die Pieter achterlaat.
Namens het Openluchtmuseum,
Willem Bijleveld 
Op 4 december 2017
om 15:00 getekend door:
W.i.l.l.e.m. .B.i.j.l.e.v.e.l.d.
Dit is niet ok
Beste familie, vrienden en collega's van Pieter,

Wat een naar bericht. Ik wens jullie allen sterkte en kracht om samen door te gaan. Zijn passie voor het vak en prettige manier van samenwerken zullen een voorbeeld voor velen blijven.

Sterkte, Andrť van Proosdij 
Op 4 december 2017
om 13:17 getekend door:
A.n.d.r.e. .v.a.n. .P.r.o.o.s.d.i.j.
Dit is niet ok
Beste familie Schriks, collega's,vrienden. wat een diepe droevenis deze gebeurtenis voor jullie allen. Heel veel sterkte toegewenst!
Paul van Gaalen 
Op 4 december 2017
om 12:03 getekend door:
p.a.u.l. .v.a.n. .g.a.a.l.e.n.
Dit is niet ok
Mede namens alle medewerkers van Erfgoed Gelderland wil ik de familie van harte condoleren. Ook de medewerkers wens ik veel sterkte toe. Marc Wingens 
Op 4 december 2017
om 9:41 getekend door:
M.a.r.c. .W.i.n.g.e.n.s.
Dit is niet ok
Beste familie Schriks,

Alhoewel ik wist dat Pieter ziek was, kwam zijn overlijden toch als een schok. Ik ken Pieter vanuit het bestuur van de Linschoten-Vereeniging, maar de laatste keer dat ik hem sprak waren we in het Nederlands Openluchtmuseum om te brainstormen over het boek Canon van Nederland. Het is prachtig geworden en ik ben blij dat hij het verschijnen ervan nog heeft mogen meemaken.
Graag wil ik via dit register Pieters gezins- en familieleden heel erg veel sterkte wensen in deze moeilijke, verdrietige tijd. En natuurlijk ook de medewerkers van de WalburgPers, met wie ik de afgelopen tijd zo intensief en prettig heb samengewerkt.

Andrea Kieskamp 
Op 4 december 2017
om 8:40 getekend door:
A.n.d.r.e.a. .K.i.e.s.k.a.m.p.
Dit is niet ok
Beste familie Schriks,
Wat een verdrietig bericht, wat een zwaar verlies. Mijn contact met de Walburg Pers ontstond toen de Linschoten-Vereeniging haar uitgaven door de Walburg Pers liet uitgeven. Later werd de Walburg Pers uitgever van mijn dissertatie en van mijn Geschiedenis van de VOC. Het was een groot genoegen om met
Pieter samen te werken. Wat zullen we Pieter missen.
Ik wens u, en ook de medewerkers van de Walburg Pers veel sterkte bij dit verlies,
Femme Gaastra 
Op 3 december 2017
om 23:17 getekend door:
F.e.m.m.e. .G.a.a.s.t.r.a.
Dit is niet ok
Beste familie Schriks,

Als oud-Hadesiaan wil ik u heel veel sterkte wensen met het verwerken van het overlijden van Pieter op veel te jonge leeftijd. 
Op 3 december 2017
om 18:52 getekend door:
M.a.r.j.e.l. .K.e.m.p.e.n.-.L.u.i.t.e.n.
Dit is niet ok
Beste Fam Schriks .
Wat een ontzettend verdrietig nieuws over Pieter .
Wij wensen de Familie , vrienden en collega?s ontzettend veel sterkte toe ! 
Op 3 december 2017
om 13:48 getekend door:
P.e.t.e.r. .e.n. .R.i.a. .v. .B.e.l.z.e.n. .K.a.b.l.a.n.
Dit is niet ok
Dag Pieter...

Wat een droevig bericht.

Jaren geleden, toen jij net directeur van WalburgPers was, hebben wij samengewerkt. Ik heb jouw eerste auto in de prak gereden, weet ik nog. Toen ik net mijn rijbewijs had en jij op krukken liep. Hoe stoer vond ik het om mijn baas op te halen om hem naar zijn werk te rijden en hoe ellendig voelde ik me toen ik jouw oude Subaru Mini Justi tegen een gloednieuwe Toyota Corolla aanreed... Maar jij bleef er super relaxed onder.
Toen mijn ouders hun 25-jarig huwelijksfeest vierden in De Pauw in Warnsveld, waar je toen nog vlak bij woonde, kwam je gezellig even binnenvallen.
Je was onze baas, maar je was ook een gezelligheidsdier en ik herinner me vooral je humor.

Rust zacht Pieter. 
Op 3 december 2017
om 12:23 getekend door:
M.a.d.e.l.o.n. .M.o.u.w.
Dit is niet ok
Geachte familie en medewerkers van de Walburgpers, ik deel in uw diepe droefenis wegens het overlijden van uitgever Pieter Schriks en wens u heel veel sterkte. 
Op 3 december 2017
om 9:28 getekend door:
K.e.s.t.e.r. .F.r.e.r.i.k.s.
Dit is niet ok
Beste familie Schriks,
Ik werd door mijn ouders geattendeerd op dit zeer droevige bericht. Ik sta perplex en wens jullie alle kracht toe.
Met diep respect. Paul Hentzepeter 
Op 3 december 2017
om 0:06 getekend door:
P.a.u.l. .H.e.n.t.z.e.p.e.t.e.r.
Dit is niet ok
Familie, vrienden en medewerkers van Walburg Pers: gecondoleerd met het verlies van Pieter Schriks. 
Op 2 december 2017
om 20:23 getekend door:
R.o.s. .F.l.o.o.r.
Dit is niet ok
Sterkte! 
Op 2 december 2017
om 17:59 getekend door:
T.h.o.m.a.s. .v.o.n. .d.e.r. .D.u.n.k.
Dit is niet ok
       1 2 3 4 5 6 7 ... 8       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Boele Gerkes
op 27 november 2017
en blijft zichtbaar tot:
27 januari 2018
Contact met beheerder >
Contact met Boele Gerkes:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

P.H.C. (Pieter) Schriks

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop. Een voorbeeld zie je hieronder.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: