Christina  Deutekom

Christina Deutekom

28 augustus 1931 - 7 augustus 2014
De Amsterdamse operazangeres Cristina Deutekom is donderdag na een kort ziekbed in haar geboorteplaats overleden. De bekende sopraan is 82 jaar geworden.

Zaterdag maakte de operazangeres een val en raakte vervolgens in een coma. Donderdagavond overleed zij in het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

Na een aantal kleinere rollen te hebben gezongen, brak zij in 1963 door als Königin der Nacht in Mozarts Die Zauberflöte bij De Nederlandse Opera. Ze zong de rol aan alle grote Europese operahuizen en een complete studio-opname van Die Zauberflöte onder leiding van dirigent Georg Solti katapulteerde haar vervolgens naar internationale bekendheid. In 1969 debuteerde ze als Königin ook aan de Metropolitan Opera in New York. In 1974 opende ze daar het seizoen naast Plácido Domingo als Elena in I Vespri Siciliani.

Ze zong met vrijwel alle grote tenoren van haar tijd, zoals Franco Corelli, Mario del Monaco,[3] Franco Bonisolli, Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, José Carreras, Alfredo Kraus, Richard Tucker, Carlo Bergonzi en Nicolai Gedda. Haar actieve carričre eindigde abrupt in december 1986 na hernieuwde hartklachten tijdens een voorstelling van de opera Amaya in Bilbao. Zij wijdde zich vervolgens aan jureren, het geven van masterclasses en privé-onderricht. Nadat ze in 2004 werd getroffen door een herseninfarct, heeft ze zich teruggetrokken in huiselijke kring.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         21 t/m 33 van 33
Ik kan hier niet tegen... Weer een uniek mens heen gegaan. Triest. Ik huil. Nabestaanden sterkte 
Op 9 augustus 2014
om 22:30 getekend door:
A.n.n.e.t.
Dit is niet ok
Een prachtige stem die als koningin van de nacht sterker straalde dan de zon. Opera in nederland is vooral verweven met mevrouw Deutekom. Wie in de Opera in Milaan en in New York straalde heeft echt iets betekend en zal altijd veel betekenen in de harten van allen die de opera een warm hart toedragen.
Rust zacht. 
Op 9 augustus 2014
om 14:30 getekend door:
J.e.r.o.e.n.
Dit is niet ok
Een grote operazangeres gaat heen.
Wij wensen de nabestaanden veel sterkte toe.
Rust zacht Cristina 
Op 9 augustus 2014
om 13:30 getekend door:
T.o.n.n.i.e. .D.o.e.k.b.r.i.j.d.e.r.
Dit is niet ok
Bedankt Koningin van de nacht voor de operastem die u Nederland en de wereld heeft gegeven. De famillie,en collega,s van Christina Deutekom wens ik veel sterkte toe. Christina doe de groeten aan de grote opera-sterren die daar al zijn,en zing met o.a. Maria Callas en Luciano Pavarotti de sterren van de hemel. De koningin van de nacht kijkt nu op de aarde neer als de koningin van de Nacht. Mevrouw Deutekom rust zacht. 
Op 9 augustus 2014
om 5:14 getekend door:
W.i.l.l.i.a.m. .v.a.n. .D.u.i.n...
Dit is niet ok
sterkte met dit grote opera verlies 
Op 8 augustus 2014
om 23:51 getekend door:
y.v.o.n.n.e.
Dit is niet ok
Met u is weer een stukje Nederland verloren gegaan. Ik was geen fan van u moet ik u eerlijk bekennen. Maar u was een operazangeres met een dijk van een stem waar je U tegen zei. Jammer dat dat stukje nu nostalgie is geworden. U was één van de beste operazangeressen die Nederland ooit gekend heeft. Ik hoop dat u boven in de hemel het hoogste lied mag voeren. Het gaat u goed. Bedankt voor wie u was. Overigens veel sterkte voor de nabestaanden. 
Op 8 augustus 2014
om 23:13 getekend door:
E.l.b.e.r.t.
Dit is niet ok
Koningin van de nacht, dank voor alle mooie muziekmomenten.
In tegenstelling tot sommige tv programma's: U was de beste zangeres van Nederland en dat zult U, in memory, blijven 
Op 8 augustus 2014
om 22:10 getekend door:
A.n.t.o.i.n.e.
Dit is niet ok
Een groot artiest uit de klassieke muziek wereld is heengegaan. We zullen u erg missen.

Rust zacht... 
Op 8 augustus 2014
om 16:07 getekend door:
R.i.c.h.a.r.d.
Dit is niet ok
Een groter sopraan bestond er niet in Nederland,zo groots en toch zo eenvoudig.ik heb en zal nog stteds blijven genieten van je enorme brede stem.
Familie wens ik veel sterkte met dit grote en helaas dramatische verlies.
Bedankt voor al die mooie arias en operas.
Rust in vrede 
Op 8 augustus 2014
om 16:03 getekend door:
F.r.a.n.k.l.i.n. .L.a.n.g.e.n.b.e.r.g.
Dit is niet ok
oh, u heeft een mooie stem en ik hou erg veel van opera's. rust in vrede. 
Op 8 augustus 2014
om 15:49 getekend door:
p.a.t.r.i.c.k. .l.e.n.t.z.e.
Dit is niet ok
Lieve mevrouw Deutekom,
Dank voor al het mooie dat u ons gegeven heeft. Dankzij u ben ik opera fan geworden want uw roldebuut als Koningin van de Nacht in de Schouwburg in Amsterdam was ook mijn operabezoek debuut. Ik was meteen in de ban van opera, en dat kwam door u.
De hemel zal intens blij zijn met zo'n pracht zangeres en zo'n vreselijk lief mens.
Ik zal u nooit vergeten ! 
Op 8 augustus 2014
om 14:34 getekend door:
R.o.n.a.l.d.
Dit is niet ok
Ook mijn moeder was sinds begin jaren '60 een enorme fan van Christina en kreeg ik haar stem met de paplepel ingegoten. Haar vertolking van de Koningin van de Nacht is onovertroffen en bezorgt mij nog altijd als ik het hoor kippevel: ze is net een uitbundig zingende vogel! Zo zuiver en helder! Laat men haar niet vergeten! Ontzettend tragisch dat zij zo aan haar eind moest komen. We wensen Jaap en Irma heel veel sterkte. 
Op 8 augustus 2014
om 13:25 getekend door:
J.a.n.i.n.e.
Dit is niet ok
Lieve Christine, ik was nog een kind toen jij bekend werd. Mijn moeder was dol op jouw muziek en zo ontwikkelde zich ook mijn liefde voor klassieke muziek. Bedankt voor je prachtige vertolkingen! RIP 
Op 8 augustus 2014
om 12:15 getekend door:
M.a.r.j.a.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 
Dit register is aangemaakt door:
Mirjam
op 8 augustus 2014

Contact met beheerder >
Contact met Mirjam:


  annuleren
Een blijvende herinnering aan:

Christina Deutekom

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop. Een voorbeeld zie je hieronder.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: