Maarten van Roozendaal

Maarten van Roozendaal

3 mei 1962 - 1 juli 2013

Maarten, gij geniale man!
Gij geniale...
Dank je wel...
...

Zanger en kleinkunstenaar Maarten van Roozendaal is maandag in zijn woonplaats Amsterdam op 51-jarige leeftijd overleden.

Van Roozendaal sleepte talloze theaterprijzen binnen en zijn voorstellingen werden alom gewaardeerd. De diagnose longkanker maakte in februari een abrupt einde aan de carrière van de cabaretier. Hij bleek ongeneeslijk ziek. Al zijn voorstellingen werden helaas geannuleerd.

De zanger en liedjesschrijver, op 3 mei 1962 geboren in Heiloo, maakte pas op latere leeftijd zijn entree in de theaters. Jarenlang hield hij zich in leven door zijn muzikale activiteiten te combineren met zijn werk als barman. Hij schreef muziek voor onder meer Teleac en Schooltelevisie, speelde piano, drumde in een punkband en regisseerde en adviseerde andere artiesten.

Halverwege de jaren 90 besefte hij dat het theater definitief zijn bestemming moest worden met zelfgeschreven liedjes.

Sinds 2000 maakte Van Roozendaal nog zo'n tien voorstellingen. In zijn programma's bracht hij vooral eigen werk, maar ook teksten van zangers als Cornelis Vreeswijk en Bram Vermeulen. Terugkerende thema's in zijn shows zijn leven, liefde, dood en drank. Zijn werk werd soms als melancholisch omschreven en dan weer als cynisch.

Een bekroning volgt in 2011 met de Dirk Witte-prijs, een oeuvreprijs voor iemand die minstens 5 jaar op de planken staat en zich heeft beziggehouden met liedjes op niveau. Met die erkenning begint hij in maart 2012 met zijn nieuwste solovoorstelling De gemene deler.

Maarten, bedankt dat je onze harten hebt verwarmd met je mooie teksten en gedachten, en dat jij degene was die ons liet nadenken, over waar wij zelf over wilden nadenken!

Dank je wel...
Dank je wel...


*** Maakt buiging****
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 83        Volgende >
Maarten! Nu kan je eindelijk Johan weer zien!!

Man, wat heb ik genoten van je werk. De tekst, de muziek, de passie, het cynisme, de gevoeligheid. Het was voor mij zo raak!! Eindelijk had ik iemand gevonden die zo zong en eruit zag dat het me raakte. Ik vond in mijn eigen omgeving weinig liefhebbers, als ik eens een DVD van jou opzette. Ze vonden het zo somber. En ik vond het... zo mooi!!!
Op youtube snuffelend zag ik ineens een filmpje: 'het overlijden van Maarten van Roozendaal kwam hard aan'. Ik dacht: shit! oh nee he!!
En zo denk ik nu nog steeds...
Maar wel in grote dankbaarheid dat ik ooit toevallig tegen jouw prachtige werk en persoonlijkheid aanbotste. XXX 
Op 15 november 2013
om 0:09 getekend door:
M.a.y.a.
Dit is niet ok
Ontzettend bedankt voor al het moois wat je achter hebt gelaten. Ik zal je liederen altijd blijven beluisteren.

Rust zacht 
Op 31 juli 2013
om 15:05 getekend door:
P.a.u.l. .S.i.m.m.e.l.i.n.k.
Dit is niet ok
Nooit meer 10 glazen water op het toneel.
Nooit meer spuugvlokjes die rondvliegen.
Nooit meer je opgekrulde bovenlip.

Van al je voorstellingen heb ik genoten.
Rust zacht lieve Maarten 
Op 12 juli 2013
om 0:01 getekend door:
W.e.n.d.y. .F.i.c.k.e.r.
Dit is niet ok
Hij pakte mij altijd in al wat ie deed...zijn kunsten in het brengen van zijn gesproken songs...Dank je Maarten, jij had letterlijk een mond voor kunst! 
Op 11 juli 2013
om 3:05 getekend door:
H.e.n.n.i.e.
Dit is niet ok
heel veel sterkte met dit vreselijk verlies. 
Op 10 juli 2013
om 16:35 getekend door:
b.e.r.t. .(.z.a.n.g.d.u.o. .b.e.r.t. .e.n. .d.i.c.k.).
Dit is niet ok
Lieve Maarten
Bedankt voor je mooie liedjes.keek altijd graag uit om je in het theater te kunnen aanschouwen en genieten van je passie. .
In delft.schiedam.walhalla of wwar dan ook
Dit aankomende theaterseizoen zal nooit meer het zelfde .zijn het zal.leeg zijn zonder jou.
Met veel respect afscheid van jou genomen in de duif .dat was het enigste wat ik kon doen. jij die ons veel heeft gegeven met jou eigen ouvre en ingedachte jaq brell .Bram vermeulen die ook veel te jong van ons zijn afgenomen
We missen je. Verdorie het is om te janken.
We kunnen je niet missen
Wensen jou fam veel sterkte in deze zware tijd 
Op 10 juli 2013
om 7:50 getekend door:
A.t.i.e. .W.i.l.l.i.s.
Dit is niet ok
Naar de Duif geweest om afscheid van hem te nemen. Toeters van lenzen tegenover de ingang om bekende Nederlanders te fotograferen. Walging. Hij zou het met me eens zijn.
De maatschappij en uiterlijke verschijnselen daar was hij ver voorbij. Hij was al lang op weg naar het woord-loze. 
Op 9 juli 2013
om 23:52 getekend door:
o.m.b.i.u.s.
Dit is niet ok
Als je met dezelfde hartstocht hebt geleefd zoals je zong dan heb je een mooi leven gehad. Ik heb er harstochtelijk van genoten 
Op 8 juli 2013
om 21:37 getekend door:
A.n.n.e.l.i.e.s. .M.a.l.t.h.a.
Dit is niet ok
Een avond in de Rijswijkse Schouwburg.
Maarten trad op met vrienden.
Weinig, maar een laaiend enthousiast publiek.
Een voorstelling:Om te janken zo mooi.
Maarten bedankt.

Familie F.G.M. Berendse. 
Op 8 juli 2013
om 20:19 getekend door:
F...G...M... .B.e.r.e.n.d.s.e.
Dit is niet ok
Een paar jaar geleden was ik druk bezig met het project " Wat zou ik doen" . Een project mbt de 2e wereldoorlog maar ook over Ja of Nee zeggen, niet alleen voor tijden van oorlog onderdrukking of vervolging, maar kiezen voor je medemens ook in onze tijd.
Maarten waren wij ( margriet en ik) al tig keer tegen gekomen s'nachts bij benzine pompen alwaar we onze honger en dorst stelpte na optredens in de Nederlandse theaters.
Met het maken van het lijstje van mensen die ik graag wilde vragen voor dit project, kwam hij ( door zijn liedjes en wie hij was) meteen in me op.
Toen ik Maarten hierover belde en hem uitlegde waar het over ging was hij meteen ongelooflijk enthousiast en vroeg me een paar weken tijd om over zijn bijdrage na te denken.
Twee weken later zat hij in de Bullet studio met zijn mannen om zijn bijdrage op te nemen, hij vroeg me om langs te komen om te luisteren of dit ongeveer de bedoeling was.
Ik was sprakeloos...Hij had een fantastisch nummer geschreven over genoemd onderwerp en het klaar staan voor je medemens.
"tot hier en niet verder"
een klein citaat
"Ik heb nu de zijlijn wel gezien
Ik wil niet onverschillig blijven
Liever naief dan niets gedaan
Ik kom er aan"

Sommige mensen worden 102, andere 10 en weer andere 51...
In die onmetelijkheid die ons omringt maakt het echt niet uit hoe oud je wordt maar gaat het er om wat voor een indruk je achterlaat.
Ik hoop dat jouw geliefden hier wat troost uit kunnen halen.
Maarten jij hebt een hele grote indruk achter gelaten en om uit jouw werk te citeren " je was heerlijk en eerlijk naief maar je hebt echt heel veel gedaan"
Ik dank je hiervoor.
Het ga je goed
Maarten Peters 
Op 8 juli 2013
om 1:45 getekend door:
m.a.a.r.t.e.n. .p.e.t.e.r.s.
Dit is niet ok
Beste Maarten,

Ik probeer al enige maanden te wennen aan de realiteit dat er geen nieuwe programma's en liederen meer gaan komen om te bezoeken en beluisteren.

Heb het goed daar in die Grote Engelenbak! Rust zacht en dank voor het prachtige werk dat je achterlaat maar wie moet ons nu in godsnaam zo rechtstreeks in de ziel gaan zingen? 
Op 8 juli 2013
om 0:26 getekend door:
M.a.r.k.
Dit is niet ok
Beste Maarten, al sinds die aflevering van Dit Was Het Nieuws in 2001 heb ik respect gekregen voor jou. Jouw overlijden is dan ook als een klap gekomen. Rust in vrede. Veel sterkte toegewenst aan iedereen voor wie Maarten heel veel heeft betekend. 
Op 7 juli 2013
om 14:48 getekend door:
W.i.l.l.e.m. .B.l.a.n.k.e.n.s.t.e.i.n.
Dit is niet ok
Met het heengaan van Maarten van Roozendaal vragen wij ons af: Wat is er toch aan de hand in dit land? Kwaliteit van het allerhoogste niveau, daar wordt nauwelijks aandacht aan geschonken. Alleen de grijze middenmoot en wat daar onder zit schijnt alleen nog maar belangrijk te zijn om dat te laten zien en te horen. Maarten schreef liederen over drank, de dood, eenzaamheid en de liefde. Blijkbaar was hij te somber en te ingewikkeld voor het Nederlandse publiek en blijkbaar ook voor de publieke omroep. Jammer dat Maarten met zijn diepgaande teksten en zijn rauwe schurende stem niet de waardering heeft gekregen die hij verdiend. Hopelijk komt Nederland er ooit nog eens achter dat Maarten van Roosendaal in dit land eenzaam aan de top stond. Gelukkig is er nog een talrijk publiek dat hem wel op waarde weet te schatten. Rust zacht lieve Maarten, je zal voor altijd aan ons verbonden blijven. Sterkte Eva! 
Op 6 juli 2013
om 18:56 getekend door:
H.e.n.k. .e.n. .J.o.z.i.e.n.
Dit is niet ok
Altijd maar weer leven, het maakt me zo moe! Rust zacht. 
Op 6 juli 2013
om 0:40 getekend door:
T.o.m. .K.e.i.j.z.e.r.
Dit is niet ok
rust zacht 
Op 5 juli 2013
om 23:57 getekend door:
y.v.o.n.n.e.
Dit is niet ok
Maarten, je hebt ons veel vreugde en stof tot overdenken gegeven. Dat die bron nu is opgedroogd, willen wij nog niet beseffen.
Dank, Andrea en Stan 
Op 5 juli 2013
om 21:53 getekend door:
S.t.a.n.
Dit is niet ok
Wat een bezieling, wat een gemis..Wonderbaarlijk mooie shows, gelukkig 1 van de eerste try-outs van de Gemene Deler nog gezien en daar was je hilarisch, ongelooflijk gelachen een bijzondere avond. Jij lacht ons vast uit daarboven of toch toe..?! Heb het goed daar! Veel dank,Brigitte ook namens mijn ouders. 
Op 4 juli 2013
om 16:17 getekend door:
b.r.i.g.i.t.t.e.
Dit is niet ok
Lieve, lieve Maarten, je hebt me zo vaak in mijn hart en ziel geraakt met je prachtige teksten. Ik zal altijd van je blijven houden. Het schrijnt dat we je nooit meer achter de piano zullen treffen in je karakteristieke houding. Je hebt ons zo veel moois gegeven. De Gemene Deler was opnieuw een hoogtepunt. Je bent onvergetelijk. Dankjewel, Maarten. Heel veel sterkte, Eva. 
Op 4 juli 2013
om 15:05 getekend door:
M.e.t.a.
Dit is niet ok
Er is een groot kunstenaar dood!

Bedankt Maarten voor je prachtige muziek.


Voor altijd dag! 
Op 4 juli 2013
om 11:55 getekend door:
E.d.i.t.h.
Dit is niet ok
dag lieve Maarten, slaap zacht op het bed van mooie woorden en prachtige liedjes die door jou zelf gecreëerd is.
Ik heb van je genoten,
Merel Harkink 
Op 4 juli 2013
om 0:05 getekend door:
m.e.r.e.l. .h.a.r.k.i.n.k.
Dit is niet ok
       1 2 3 4 5        Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Mirjam ten Have
op 2 juli 2013

Contact met beheerder >
Contact met Mirjam ten Have:


  annuleren
Een blijvende herinnering aan:

Maarten van Roozendaal

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hieronder vindt u de reeds gemaakte boekjes van dit register:
Maarten van Roozendaal
Boekje gemaakt door: Peter van Schaik met 28 pagina's
Bekijken en/of nabestellen >
Maarten van Roozendaal
Boekje gemaakt door: theo Tester met 28 pagina's
Bekijken en/of nabestellen >
DESEEEEE
Boekje gemaakt door: Vlad Drac met 36 pagina's
Bekijken en/of nabestellen >
Johan Friso
Boekje gemaakt door: Shobha van den Engel met 34 pagina's
Bekijken en/of nabestellen >
Kill Bill
Boekje gemaakt door: Peter van Schaik met 38 pagina's
Bekijken en/of nabestellen >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: